• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişanlandım ama sorun var :(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

Orkide_Yasemen

Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2013
1
0
6
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.Sizleri uzun zamandır takip ediyorum.Ve sonunda kayıt oldum.Neyse

Geçen sene yani 28 haziran 2013 tarihinde nişanım oldu.Bizim evde aile arasında.Nişana getirdikleri eşyalar berbattı.Şöyle desem pazardan alınmış pijama,şal,iç çamaşır takımı,havlu ve lif falan.Ben azeri olduğum için bunlardan anlamıyor bizim aile.Babam türk yani annemin 2'ci evliliği.Nişandan sonra bu sene yani ramazan bayramında aile geldi bayramlaşmaya ama benim zorumla konuşmaya başladılar.Nişanlım iki kardeşler.16 yaşında kardeşi.Kayınpederim diyorki:bizim evde kalsınlar 4 sene.Benim diğer oğlum okulunu bitirip mezun olur.Bunlarda kendi paralarını biriktirirler.Sonra kendi evlerine çıkarlar.Yoksa şu anda ne kiraya nede başka birşeye verecek durumum yok.Ve bende kabul etmiyorum tabikide ama bunu onlara söylemedim çünkü kurban bayramından bugüne kadar hiç gitmedim onlara.Onlarda arayıp sormuyorlar ne beni nede annemi.Ne düşünüyorsunuz diye.Nişanlım çalışmıyor ama şu anda iş görüşmelerine gidiyor.Çok kararsızım..Annem boşver rahat ol diyor.Nişanlım onlarla kalmayız diyor.Bütün yüküde omuzlarıma yüklenmek istemiyorum.Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olurmusunuz ?

Teşekkürlerimi sunarım şimdiden :(

Merhaba arkadaşlar.Sizleri uzun zamandır takip ediyorum.Ve sonunda kayıt oldum.Neyse

Geçen sene yani 28 haziran 2013 tarihinde nişanım oldu.Bizim evde aile arasında.Nişana getirdikleri eşyalar berbattı.Şöyle desem pazardan alınmış pijama,şal,iç çamaşır takımı,havlu ve lif falan.Ben azeri olduğum için bunlardan anlamıyor bizim aile.Babam türk yani annemin 2'ci evliliği.Nişandan sonra bu sene yani ramazan bayramında aile geldi bayramlaşmaya ama benim zorumla konuşmaya başladılar.Nişanlım iki kardeşler.16 yaşında kardeşi.Kayınpederim diyorki:bizim evde kalsınlar 4 sene.Benim diğer oğlum okulunu bitirip mezun olur.Bunlarda kendi paralarını biriktirirler.Sonra kendi evlerine çıkarlar.Yoksa şu anda ne kiraya nede başka birşeye verecek durumum yok.Ve bende kabul etmiyorum tabikide ama bunu onlara söylemedim çünkü kurban bayramından bugüne kadar hiç gitmedim onlara.Onlarda arayıp sormuyorlar ne beni nede annemi.Ne düşünüyorsunuz diye.Nişanlım çalışmıyor ama şu anda iş görüşmelerine gidiyor.Çok kararsızım..Annem boşver rahat ol diyor.Nişanlım onlarla kalmayız diyor.Bütün yüküde omuzlarıma yüklenmek istemiyorum.Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olurmusunuz ?

nişanlınız çalışmıyormuş ınsallah ben çalışmıyorum mecburen beraber yasıcas demez bırgun sıze...kendınızı garantiye alınnn bu konuda

Selamlar, hoşgeldiniz. Anlaşılan o ki karşı tarafın maddi gücü sizi tatmin edecek kadar iyi değil. Alınmış 2 kumaş parçasını konu edip burada söyleme gereği duymuşsunuz. Heee karşı tarafın durumu çok iyi olur alabilecekken size yine pazar malı alırlar, o zaman bana değer vermiyorlar diyebilirsiniz.Ama yoksa ne yapsınlar? Ellerinden o kadar gelmiş o kadar almışlar. Maddi durumu iyi olup yine de almayanlar var.
Ayrıca nişanlınızın babası, gayet açık açık durumu söylemiş. Nişanlınızda çalışmadığına göre bunu söyleme gereği duymuş olabilir.Bence nişanlınız bir işe girmeden, hatta sizde çalışıyor musunuz bilmiyorum ama çalışmıyorsanız sizde bir iş bulmadan, bir süre birikim yapmadan evlenmeye kalkmayın.Şu an ki durumda evlenmeye kalkarsanız kayınpederinizin istekleri dışında hareket etme şansınız olmaz.

Parayla saadet olmaz evet ama insan geliri yokken evlenmeye kalkarsa, masrafları, kirayı, faturaları vs düşünmekten aşka sıra gelmez. Ben gerekli maddi imkana sahip olunmadan kesinlikle evlenilmemesi gerektiğini düşünüyorum, hele ki işsizken asla. Gerekli maddi imkandan kastım illa yüksek gelir değil ama çiftin asgari şartları kendi kazançları ile karşılayabilmesi gerekiyor bence.

Bugün nişanda aldıklarını beğenmemişsiniz ama yarın bir gün aynı maddi imkanlarla oturulabilen evi, alınabilen gelinliği, yapılabilecek düğünü beğenmeyeceksiniz belki. Bunlar sıkıntı doğuran konular. Birlikte yaşamaya gelince, ben olsam tuz-ekmek yer yine ayrı ev tutarım. Tabii bu benim kararım, birlikte yaşayıp mutlu olanlar da var.

tabikide parayla saadet olmaz ama bencede çok iyi düsün canım nisanlın sana her sekilde destek olabilicek bi insan mı?aynı evde yasamak cok zor bi durum benim basıma gelmedi daha bekarım ama kuzenim yasadı sonunda bosanmanın esiginden dönüp ayrı eve çıktılar 1.5 yıl sonra bence öne nisanlın iş bulsun paranızı biriktirin sonunda çıkarsınız ayrı eve daha saglıklı olur diye düsünüyorum yinede hayırlısı olsun canımm inş hersey gönlünce olurr :)))

Ayranı yok içmeye taht-ı revanla gider gezmeye diyim ben öyle bir deyim vardır hiç duydunuz mu bilmiyorum? Evlilik ciddi bir müessesedir. 2 kişiyle kurulur bildiğiniz gibi, kayınpederinizin evinde hep beraber yaşamak istemiyorsanız evlenmeyeceksiniz durum bu kadar basit. Adam durumunu açıkça izah etmiş, zaten evin kirasını veya giderleri de kayınpederden çıkacaksa ne yarar o evlilik? 2 kişiyle kurulmuyor ki? Bi de bu yönden düşünmek lazım..

Maddi durumu elvermeyen insanlardan beklenti içine girmekte büyük yanlış, ki bir diğeri de çalışmayan bir erkekle evlilik gibi ciddi bir müesseseye girip evin giderlerini babadan karşılamasını beklemek..

Ailelerde de hata var, şahsen benim oğlum olsa işini sağlamlaştımadan evlendirmezdim. Aynı şekilde işi olmayan biriyle de evlenemezdim. :ssz:

Son düzenleme:
siz evleniyorsunuz kp sizin ev kiranızı haliyle ödemez ,2kişilik hayat kuracaksanız önce kendi ayaklarınız üzerinde duracaksınız.
belli ki durumları yok bohça içinde...
şu aşamada beklemeye almanız daha mantıklı..

ailesinden medet yerine eş adayınızdan medt umun gözlemleyin.. evin sorumluluğunun üstesinden gelecek mi ? anı şekilde siz de.:ssz:

elini taşın altına koymadan birşey olmuyor.

Back