nişanım bozulmak üzere :(

Sırf bu yüzden değil tabiki bardağı taşıra son damlaydi ailesini sürekli savunması benle ilgiyi kesmesi umursamamasi anasının suratsizligi kızının beni kıskanması vs vs....s

Sorsana kvye kendi kizinin kv si ilgileniyormuymus tum dugun telasesiyle yoksa aman siz yapin beni karistirmayin mi diyormus..
Ben kiz evlendiriyorum dugun telasim var ne demek..
Senin nisanlin saksi mi..
Kiz tarafi olarak ailen devreye girmesi gerekirdi, erkek tarafi cok ilgisiz vs vs diyip kv ye ayar cekilirdi..
Boyle olunca birebir seninle muhattap olmus yuzgoz olmussunuz.

cnm ne oldu son karar nedir? acaba kv ile konuşurken çok mu sert tavır yaptın. çünkü söylediklerinde haklısın bu kadar büyütmemeliydi kv ve nişanlın

kizinin dugunu varmis onunla ilgileniyormus da kv o zaman sizinkini biraz erteleseydi olacak ise neden soguk su katiyor. oglum kardesinin isi olsun sonrada seninkini hallederiz diyebilirdi sacma bir bahane bulmus dogrusu...

cnm ne oldu son karar nedir? acaba kv ile konuşurken çok mu sert tavır yaptın. çünkü söylediklerinde haklısın bu kadar büyütmemeliydi kv ve nişanlın

bir değişiklik yokk 2 gündür nişanlım beni aramıyor, bir bardak suda fırtınalar kopardılar. aslında ortada kusur olmadığını onlarda biliyor sadece ileriyi düşündürerek kurdukları saçma sapan düşüncelerle nişanlımı vazgeçirmeye çalışıyorlar..Kız seni parmağında oynatıyo, İlerde mutlu olamazsınız, ilerde çocuğu bize göstermez, ilerde seni bizden kaçırır, ilerde ilerde...........

Sorsana kvye kendi kizinin kv si ilgileniyormuymus tum dugun telasesiyle yoksa aman siz yapin beni karistirmayin mi diyormus..
Ben kiz evlendiriyorum dugun telasim var ne demek..
Senin nisanlin saksi mi..
Kiz tarafi olarak ailen devreye girmesi gerekirdi, erkek tarafi cok ilgisiz vs vs diyip kv ye ayar cekilirdi..
Boyle olunca birebir seninle muhattap olmus yuzgoz olmussunuz.

Benim ailem hiçbir zaman birşeye müdahale etmek istemedi, aman kızım bir sorun olur bizden bilirler diyerek onlarda herşeyi bize bıraktılar böylesi işimize gelmişti zaten. Ama gelinlik bahanesi büyüdü büyüdüüü abartıldı, tam 3 haftadır gözyaşı dökmekten içim eridi. Hatta bayramda ailesiyle barışırız diye düşünmüştüm ama anne babası bayramda sakın bize gelmesin kovarız demişler...

Sen ilk hatayi , tamam iptal edelim senin istedigin yer olsun diyerek yapmissin zaten... ne demek senin istedigin yer olsun gelinligi sen giyeceksin sen sececeksin o yaninda olsa ne olscak olmasa ne olacak...
Taviz tavizi dogurur ....

Evlensende bu kadinla bas edemezsin ve nisanlinda senin arkanda durmaz simdidenpes etmek üzere baksana. Bence hayirlisi neyse o olsun ama bu insanlarla bir ömür gecmez...

Aile para vermemekle tehdit ediyor. Demek ki nişanlı maddi anlamda aileye bağlı. Kendi ayakları üzerinde dursun, maddiyat önemli değil diye es geçme, çok önemli. İşi olsun, evliliği için kendi parası olsun, anne babası bile olsa maddi anlamda kimseye eyvallahı olmasın.

canım bırak inceldiği yerden kopsun hep böyle sıkıntıyla nere kadar yaşarsın ki yakma kendini çok yıpranırsın ailesinin ağsına bakan adam yuvasını sahip çıkamaz sen ne zaman pes edersen o zaman kurtulursun

Benim ailem hiçbir zaman birşeye müdahale etmek istemedi, aman kızım bir sorun olur bizden bilirler diyerek onlarda herşeyi bize bıraktılar böylesi işimize gelmişti zaten. Ama gelinlik bahanesi büyüdü büyüdüüü abartıldı, tam 3 haftadır gözyaşı dökmekten içim eridi. Hatta bayramda ailesiyle barışırız diye düşünmüştüm ama anne babası bayramda sakın bize gelmesin kovarız demişler...
Bu kadar sey sadece bir gelinlik yuzunden mi ortaya ciktii?
Gelinligi kendin sectin diye kovmalar fln..
Nisanlininda akli yok mu, herseyi kendiniz yaptiniz ettiniz bir gelinlikte aaa annem hakli moduna gecip aramiyor sormuyor..
Ailecek neyin kafasini yasiyorlar..

Ailen hatali davranmis..
Adetiniz geleneginiz goreneginiz bedir bilmem ama,
kiz tarafi azcik cazgirlik yapmazsa erkek tarafi totoyu havalardan indirmiyor.
Karismamalari isinize gelmis ama bak bir gelinlikten ne anlamlar cikarmislar..
"Cocuk gostermez, seni oynatir" bilmemne..
Okadar seyden sonra nisanlin bunlardan etkileniverecek kadar saftirikse zaten uzgunum ama koca fln olmaz ondan.

Haa bir de ben olsam bayramda giderdim..
Ben gittim onlar kovdu olurdu, gerisini onlar dusunurdu...
Boyle olunca gelmedi ki zaten diye agizlarina pay veriliyor.

• Beğen
Reactions: anu
gelinliği anası giyecek herhalde..

her şeyi beraber almayı anlardım da gelinliği hiç anlayamadım..

kadın demiş ki şu kızımı evlendireyim ondan sonra ben ayırmasını zaten bilirim.. Allah ıslah etsin.
sakın nişanlınız olacağı arayıp bulunmaz hint kumaşı gibi hissettirmeyin. dilerse kendi arar.. o zamanda hemen tav olma.. gelsin ailenle konuşsun onlara söz versin kızlarını üzmeyeceğine hep arkasında olacağına.. yoksa bundan bir cacık olmaz..

canım bırak inceldiği yerden kopsun hep böyle sıkıntıyla nere kadar yaşarsın ki yakma kendini çok yıpranırsın ailesinin ağsına bakan adam yuvasını sahip çıkamaz sen ne zaman pes edersen o zaman kurtulursun

aslında nişanlımla o kadar güzel ve uyumlu bi ilişkimiz var ki her gören tencere kapak gibi tamamlıyorsunuz birbirinizi diyorlar ve 2,5 yıldır gerçekten hiçbir sorunumuz olmadı, böyle bir sebepten bitirmekte hem bana çok koyuyor hem de çok içimi acıtıyor

aslında nişanlımla o kadar güzel ve uyumlu bi ilişkimiz var ki her gören tencere kapak gibi tamamlıyorsunuz birbirinizi diyorlar ve 2,5 yıldır gerçekten hiçbir sorunumuz olmadı, böyle bir sebepten bitirmekte hem bana çok koyuyor hem de çok içimi acıtıyor

canım aynı olayları yaşadım ben tek fark ailesine düşkün değildi
ve mantığına yatarsa onu yapardı buna bende dahil
ALTIN KURALDIR
evleneceğin insanın ailesine iletişimine
ve çok sevip her olayı ailesinden haklı çıkan kişiler sonradan
seni üzeceğine söylüyorum
hatta %90 boşanma ihtimalin olması da var
ailesi sırf dedi diye benle konuşmuyor diyorsun
dışardan her şey güzel gözükür ama asla öyle değildir
elalemi bırak sen ne der ne yapar diye
sonuçta elalem boşanırken de der
onlara hep malzeme lazım

ortada 2 büyük sorun var;
1)nişanlınız maddi olarak bağımsız değil,
2)sizi istemeyen bir aile var.
benim düşüncem,
sanırım kayınvalideniz ilk bastan beri size ısınamamıs ve kızının düğün hazırlığını da fırsat bilerek hazırlıklarınıza dahil olmamış.Bu sırada da fırsat kollamış açık aramak için ve bu gelinlik meseleside güzel malzeme olmuş onlara göre.
zira mümkünü yok ki bu nedenle nişan atılsın.
benim gelinliğimi kayınvalide düğünde gördü.Hiç d bişey olmadı.
ben hiç duymadım böyle bir adet...atıyor.
gelinliği alırken onun olmaması seni asla saygısız yapmaz fakat sen kayınvalideyi haklı çıkarmak istercesine tamam sizin istediğiniz olsun demişsin.
haklıyken gönüllü gönüllü haksız olmuşsun.peki ne oldu?yine sen saygısız oldun.
demen gereken şey:'bu gelinliği ben giyeceğim.sizinde olmanızı isterdik fakat kızınızın düğününe yoğunlaştığınız için bunu da kendimiz hallettik.bunda abartacak birşey yok,ben saygısızlık etmedim,benimle bu şekilde konuşmayın lutfen.'
ve bu konuşmadan sonra nişanlınızda dahil herkese tavrınızı koymanız gerekirdi.
siz hakaretleri kabul eder nitelikte hareket etmişsiniz.
nişanlınızın maddi olarak bağımsız olmadan yuva kurmasındaki cesareti ayakta alkışlıyorum.
sorunun kökeni burada emin olun.
eğer nişanlınız kendi imkanlarıyla yapsaydı herseyi kimse size birşey diyemezdi.
ipler onların elinde ve sizde buna göre hareket ediyorsunuz.
ben olsam düğünü erteler ve nişanlım herşeyi kendi yapacak olanağa gelene kadar evlenmezdim.
hazırlık arefesinde de kimseyle boş meseleler için muhatap olmazdım.
siz tavrınızı koyun.
eğer bu meseleden nişan atılacaksa ve nişanlınızda buna bişey diyemiyorsa varsın geç olmadan bitsin.

Benim kayınvalidemde lafa gelince beni kızı gibi sever ama bana trip yapıp provalarıma gelmemişti kim bilir nişanlına neler söylüyo neler yapıyo sanırım yaşınız küçük benim eşim 31 yaşında olmasına rağmen annesinin etkisinde kaldığı zamanlar olmuştu ki kayinvalideniz baya cadolozmuş nişanlınıza bu günlere kolay gelmediğinizi ve annesi limon sıkmadan önce ne kadar mutlu olduğunuzu hatırlatın ya ailesini ikna etsin ya da beraber çalışır yaparız yeter ki bizden uzak olsunlar deyin ki uzak duracak bi kv modeli değil malesef

demen gereken şey:'bu gelinliği ben giyeceğim.sizinde olmanızı isterdik fakat kızınızın düğününe yoğunlaştığınız için bunu da kendimiz hallettik.bunda abartacak birşey yok,ben saygısızlık etmedim,benimle bu şekilde konuşmayın lutfen.'

söyledim, diyorki olsun sen çıtlatsaydın bana gelinliğe gittiğini. maddi olarak da babası çok attı tuttu size şunu alcam bunu alcam falan filan nişanlım da onun hazır parasına güvendi, ama bu kadar kalleş olduklarını bilmiyordu. Bana açıkca kendi dedi demek ki ailem beni sevmiyor bana güvenmiyor ki bana bunları yapıyorlar, ama onları silip evlenme gibi bir saygısızlığı da kendime yakıştıramıyorum...

Profilinize baktim muhendis oldugunuz yazıyo esinizde sizin gibiyse kimseye ihtiyacınız yok esinizde rest cekmeli bence ya ikimizi beraber kabul edin ya da ikimizi beraber unutun demeli

Bence zaten baştan sizi istemiyorlarmış
Ondan nikah mı düğün mü ona bile kulak asmamışlar
Tamam gençler karar verir de, ailelerde bostan korkuluğu değil büyüklerde bi görüşür en azından
Hiç birşeye karışmayan aile ne hikmetse gelinlik konusunda cengaver kesiliyor ve durum ayrılığa karar veriliyor

Kısaca evlensende mutlu olamazsın
Nişanlın kem küm demeye başlamış ki şu an aslanım kaplanım ailemi sallamam dese bile inanma
Olmayınca olmaz bazen, herşey aşikarken zorlama sende

şu erkek ailelerine ne oluyor ya...gelinlerinin de bir ailenin kız evladı olduğunu neden idrak edemiyorlar acaba? sanki prens william ın aileleri anasını satayım. çok sinir oluyorum böyle hikayeleri okudukça...senin başına ne geldiyse fazla yumuşakbaşlılığından gelmiş. sen daha beter cazgır ol. böylelerine böyle tavır yakışır. ailen de fazla pasif kalmış. kız tarafısın sen. sanki zorla evleniyorsun oğullarıyla. nişanlının da senin arkanda güçlü ve sağlam biçimde durması lazım ki tek kelime edemesinler.

X