• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanda takilan takilar :(

Wonderly

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2019
8
1
1
34
Merhaba nisanlimla tartıştık soyle ki altin kolye olur ya tugra bana ondan aldi tabi bunu nisandan sonra aldi nisanda takilmadi. Aldi ama bana vermedi kendi evine götürdü.
Nyse diyeceğim su ki yakin bir akrabimizin düğünü vardi bende onu takmak istedim getrir misin diye sordum. Getrmem dedi. Biraz bozuldum neyse dugun gecti 1 ay olmustur mesajda konu tekrar acildi. Senin derdin altinmis senin derdin baska seylermis dedi. Insan nisanlisina bunu der mi? Her taki takanin derdi altin mi acaba.
Ki biz aile olarak onlari hic yormadik milleet ister hani su kadar bilezik olsun su grm olsun boyle seyler hic gecmedi. Uzerine tartıştik mesajda 1 haftadr konuşmuyoruz

Ne saçma biriyle nişanlanmışsın gör işte evlenme bu adamla sen
Köprüden geçmeden ne olduğunu göstermiş iyi olmuş ayrıl
İlerde sana 3ekmek parası bıraktım 2 ekmek almışsın nerde 1ekmeğin parası, ne yaptın diye sorar bu sana.

Bence onların derdi altınmmış ki size vermeye korkmuş..altınları alıp nişan mı atıcaksınız ben bunu anlarım ve acayip bozulurum..

Merhaba nisanlimla tartıştık soyle ki altin kolye olur ya tugra bana ondan aldi tabi bunu nisandan sonra aldi nisanda takilmadi. Aldi ama bana vermedi kendi evine götürdü.
Nyse diyeceğim su ki yakin bir akrabimizin düğünü vardi bende onu takmak istedim getrir misin diye sordum. Getrmem dedi. Biraz bozuldum neyse dugun gecti 1 ay olmustur mesajda konu tekrar acildi. Senin derdin altinmis senin derdin baska seylermis dedi. Insan nisanlisina bunu der mi? Her taki takanin derdi altin mi acaba.
Ki biz aile olarak onlari hic yormadik milleet ister hani su kadar bilezik olsun su grm olsun boyle seyler hic gecmedi. Uzerine tartıştik mesajda 1 haftadr konuşmuyoruz
Derdim altın olsa, o altın kolye sende değil bende dururdu, deseydin.

İstemeniz bana çok doğru gelmedi.
Bana nişanda takılan her şeyi ailem dokunmadan bana verdi . Eşim de ailesi de düğün için altın vs aldılar bizde istemedik özellikle ve düğün öncesinde de hiç birini takmak kullanmak istemedim.

Ne saçma biriyle nişanlanmışsın gör işte evlenme bu adamla sen
Köprüden geçmeden ne olduğunu göstermiş iyi olmuş ayrıl
İlerde sana 3ekmek parası bıraktım 2 ekmek almışsın nerde 1ekmeğin parası, ne yaptın diye sorar bu sana.
Sorar mi gerçekten

İstemeniz bana çok doğru gelmedi.
Bana nişanda takılan her şeyi ailem dokunmadan bana verdi . Eşim de ailesi de düğün için altın vs aldılar bizde istemedik özellikle ve düğün öncesinde de hiç birini takmak kullanmak istemedim.

Evet bizim anadoluda dugunlerde nisanli kizlar takar takip gelirler. Ben de nişanlı olunca takmayinca ayiplarlar yani benim ailemin gururuna onlarin şerefine diye düşünrler

Düğünde takacak belliki o yüzden vermiyor önden nişan hediyesi falan değil o yani

Evet bizim anadoluda dugunlerde nisanli kizlar takar takip gelirler. Ben de nişanlı olunca takmayinca ayiplarlar yani benim ailemin gururuna onlarin şerefine diye düşünrler
İyi de zaten nişanda takmamis onu . Yani takılmayan biseyi istemeniz hoş olmamış. Bizde de var öyle saçma şeyler ama ben doğru olmadığını düşündüğüm hiç bir şeyi yapmadım

düğünde takmak için aldılarsa bence düğün öncesi istemek hoş değil. düğünde nasıl takacak sizin önceden takıp takıştırıp insanlara gösterdiğiniz gerdanlığı ?

ha nişanda takamadım şimdi aldım diyorsa o başka..

Merhaba nisanlimla tartıştık soyle ki altin kolye olur ya tugra bana
düğünde takmak için aldılarsa bence düğün öncesi istemek hoş değil. düğünde nasıl takacak sizin önceden takıp takıştırıp insanlara gösterdiğiniz gerdanlığı ?

ha nişanda takamadım şimdi aldım diyorsa o başka..
3 bilezik takildi nisanda onlar dugun de de cagrilcak o zaman düğünde onlari da takmasinlar gibi bir sey bu. Belki hos olmadi zaten istedgime pisman oldum ama senin derdin altinmis denir mi derdi altin olan insan neler.neler yapar da iste bilmiyolar

3 bilezik takildi nisanda onlar dugun de de cagrilcak o zaman düğünde onlari da takmasinlar gibi bir sey bu. Belki hos olmadi zaten istedgime pisman oldum ama senin derdin altinmis denir mi derdi altin olan insan neler.neler yapar da iste bilmiyolar
bilemedim. biz de nişanda takılanın aynısı düğünde gene takılmaz. nişanlınızın sözü zaten yanlış, ama düğünde takılacak birşeyi önden takmakta bence hoş değil gene de. yada bizim adetlerimiz farklı.

bana takıldı bir sürü hepsini aldım kendme.. Nişanlmda dediğiniz kolye den taktı ..
hatta nişanlmn kızkardesi boş kutularını bile getirdi koyarsın belki diye..
hepsi şuan kendi adıma banka da butun altınlar kasa da..
ben şimdiden bile söyluyorum takılarıma dokundurtmam diye hm nişan hem dugun eger ciddi bir sorun olmadık.a dokundurtmm dedim.. ciddi sorun dediğimde sağlıkla alakalı.. düğünde takılan paralar neyse borca falan gider kızkardesıne ama altınlar için kimse kbakmasın dedim ne senn taraf ne benm taraf dedim.. benm adıma hesapta olacak dedim.. nikah durumnda da dedim biri yeltenmeye fln kalkrsa orkideye sormadan bişiy yapamam de dedim at topu bana dedim. borç bizim borcumuz dedim öderiz kime varsa ama altınlrla değil dedim..
muhtemelen nişanlnz düğünde de size onu takacak ondan öyle bir şey yaptı.. Ne saçma keşke bunu söyleseydi adam akıllı böyle kafaları karıstrmaya gerek yok.. Düşündürücü..

bana takıldı bir sürü hepsini aldım kendme.. Nişanlmda dediğiniz kolye den taktı ..
hatta nişanlmn kızkardesi boş kutularını bile getirdi koyarsın belki diye..
hepsi şuan kendi adıma banka da butun altınlar kasa da..
ben şimdiden bile söyluyorum takılarıma dokundurtmam diye hm nişan hem dugun eger ciddi bir sorun olmadık.a dokundurtmm dedim.. ciddi sorun dediğimde sağlıkla alakalı.. düğünde takılan paralar neyse borca falan gider kızkardesıne ama altınlar için kimse kbakmasın dedim ne senn taraf ne benm taraf dedim.. benm adıma hesapta olacak dedim.. nikah durumnda da dedim biri yeltenmeye fln kalkrsa orkideye sormadan bişiy yapamam de dedim at topu bana dedim. borç bizim borcumuz dedim öderiz kime varsa ama altınlrla değil dedim..
muhtemelen nişanlnz düğünde de size onu takacak ondan öyle bir şey yaptı.. Ne saçma keşke bunu söyleseydi adam akıllı böyle kafaları karıstrmaya gerek yok.. Düşündürücü..

bn yanlış okumusum .. iyi de çocuk size takmamış ki. bn taltı geri aldı sandım :/ takmamış zaten neden istedinz ? belli ki dugun de takacak..

Bence nişanlınız size bir konuda bilenip sizinle böyle sürtüşüyor... Bir kolyeyi bu denli sorun edecek biri ile iyice tanimadan aman evlenmeyin derim ben konunun kaynağını öğrenin belki çevresinde sizin icin dolduranlar vardır sacma sapan şeylere olmadık tepkiler veriyordur.

Ben kendime derim hep denyo adamları buluyorum ama bir de bu modeller var, hiç uğraşma daha senin gözünün içine bakması gereken dönemde böyle saygısızca konuşuosa yarın iki kuruşun hesabını sorar sana

Bence onlar art niyetli. Nisandan sonra da olsa gelinin kolu falan bos bırakılmaz. Üstelik alıp kendisiinin sana vermesi lazım kolyeyi tak diye. Hadi bileziklerin hepsini takmak istemeyebilirler ama yinede kız takmak istese verebilir zaten evlilik olacak güvenmiyor demekki yanlıs anlamada. Kızlar o takıları normal de takmasa bile nisanlı diye erkeğin serefine düğünde dernekte bi oturmaya giderken takar. Basit gibi gözükse bile böyle şeyler basit değil canım seven insanlar ince yapılı olurlar. Hakkınızda hayırlısı olsun.

ne kadar gereksiz meseleler....
altınlarıma kimse dokunamaz ne demek? yeri gelir bir ihtiyaç olur dokunulur. biz ev aldık herşeyimi çıkarıp verdim, hiçbirşeyim de eksilmedi çok şükür
ayrıca "senin derdin altnımış"ı durup dururken mi söyledi? tartışırken mi? öfkeliyken hepimiz birçok şey söylüyoruz, bu kadar dert etmeyin
onların geleneği başkadır, sizinki başkadır, evleniyorsanız sizin için çok büyük bir önemi olmayan gelenekleri sırf gelenek olduğu için yapmayın, bir kenara bırakın ve birlikteliğin tadını çıkarın lütfen

Back