Nişan Nişanda takı olur mu?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
illa ki maddi duruma baglidir ama hic yoktan bi kucuk altin taksalar olmaz mi o kadar da mi durumlari yok?

benim nisanim evde olmustu aile arasi ve esimin ailesininde pek durumlari olmamasina ragmen 50 g bilezik takilmisti..

Ya dediğim gibi durumları gayet iyi yani ve evlenen ilk çocukları yani cimrilikten olduğunu düşünmüyorum. Sadece arkadaşın da dediği gibi Allah korusun bozulursa takılar boşa gider düşüncesi mi var anlamadım kiii.

Evet annem çok uysaldır hiç bişe söyleyememiş. Hem soruyolar adetleriniz nasıl diye annem de hemen ilk etapta şunu bunu alın diyememiş annesi de hemen biz takıyı düğünde takıcaz demiş. anlayamadım yani oyyyyy

nişanda takılanlar kıza aittir bunun anlamı da "biz kızınızı aldık nişanımızı taktık" ne takarlarsa şanlarındandır. Ama bazı yörelerde nişandan önce liste yapılır takılar sorulur annenin süt hakkı söylenir ben bunları yapmadım ama ıkı bılezık bır kolye taktılar nişanlımın ailesi. Annesinin arayıp söylemesi bana çok garip geldi her yerde nişanda takı takılır ama kız tarafı takmaz erkek tarafı hediyelerini sunar. Annen nişanlın ile konuşsun yada annesi ile münasip bir diller bizim adetlerimiz böyledir varsa siz adetlerinizi söyleyin ortada buluşalım diye. Üzme tatlı canını birde otel tutmuşsun her şey gönlünce olur inşallah

valla benim bildiğim kadarıyla bazı yerlerde takılır bazı yerlerde takılmaz. bide nişanda akrabalar komşular filan altın ve para taktığı zaman kızın olur bunlar erkeğe verilmez

Bizdede nişanda takı olur, evde olduğu halde nişanlımın kuzenine kadar takı taktılar sağolsunlar

ben zaten annen söylesin demek istemedim yanlış anlaşılmayayım.Benim dediğim gibi olmuş iyi olmuş erkek arkadaşında şimdi ailesine söyler bunu iki tarafta kırılmadan halledilir Allah başka dert vermesin tamamına erdirsin.

canım valla biz takı takmayacağız demesi ayıp olmuş biraz bir de salonda olacakmış nişanınız millet takı takarken onlar ne yapacak? benim nişanım evde oldu ki maddi durum olarak orta halliyiz ama ben ne istediysem onu aldı nişanlım ben tabi öyle pahalı şeyler de aldırmadım ama her şeyi de aldık mesela ince bir kelepçe aldık 8 ayardı iyi ki de öyle olmuş ne böyle şeyler için birbirimizi kırdık ne de aramıza para mevzusunu soktuk. bence sen bunu nişanlınla konuş ama kırmadan tabi. çok ayıp olur ailem bir şeyler takacakmış sizinkiler hazırlıksız olursa ayıp olur filan de, ben pahalı bir şey istemiyorum zaten filan diyebilirsin. kolay gelsin Allah kimseyi böyle konuşmalar yapmak zorunda bırakmasın

canım bunlar ufak tefek şeyler
sen sevdiceğinle mutluluğuna bak, ha nişanda takmış ha düğünde ne fark eder
bunlar herkese göre değişir.
kimi yarısını nişanda takar, yarısını düğünde. kimi hepsini düğünde takar, kimi hepsini nişanda.
benim sevgilimin ailesi de bana bütün takıları nişanda takıcaklar, düğünde takmıcaklar
ama ben zaten nişanın ertesi günü onlara geri götürüp vericem taktıklarını
bana göre daha evlenmeden hoş olmaz bende durması.
o yüzden tekrar düğünde takarlar diye düşünüyorum.
düğünde daha iyi bence canım. hem Allah korusun nişandan düğüne kadar olan süreçte, o takılar sendeyken bişey olursa (hırsızlık vs) işin içinden çıkılmaz. boşver, en iyisi düğünde

Canım üzmek istemem ama nişanda takı olur, bunu durumları var dediğin için yazıyorum aksi halde maddi durumları olmasa tabi ki kimseyi ilgilendirmez, ama saloın tutulmuş bir de yani, bence en azndan bir bilezik taksalar olurmuş, şstersen annen güzel bir dille desin yani bizim için önemli değil ama sonuçta el içine çıkacaz, taksanız siizn için de bizim için de gurur olur diyebilir.
Benim nişanım evde oldu ve hem nişanlımın ailesi set, bilezik,saat taktı(bazıları düğünde takılabilir illa şart değil hepsi nişanda) ailem bilezik taktı hem de akrabalarımız takı taktı yani bizim adetimiz böyle gerçi ama evde bile takılıyorsa salonda bence takılmalıı..

canım durumları olmasa,olmasada olur dersin ama varsa alsalar guzel olur tabi ıkı bilezik alsalar oda yeter 30 gr bilezik 2300tl falan tutuyo. yada gramını ayarlarlar zor bişe değil. ben senin yerinde olsam kv me haklı olarak ne ben ne aılem bıse derdi ama sözlüne şaşırdğını söyle canım cok ustune gtmeden,ki soylemıssın gerçi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…