En azından 1 bilezik falan yapsa bari çünkü çevre takmasa bile aile büyükleri mutlaka bir şeyler takıyorlar nişanda.Durumları olmasaydı düğüne kadar anca toparlar alırlar deseydin boş ver milleti sizde takmayın hepsini düğüne bırakın derdim ama öyle bir durumda değilmiş.Sen en iyisi müstakbel nişanlına söyle bizim adetlerde takı takılır takılmazsa çevremize ayıp olur annem söyleyememiş vs. diye söyleyebilirsin tabi erkeğin bunu annesine sizin söylediğinizi değil de kendisi takmak istiyor gibi söylesin ayıp olur takmazsak olmaz ben istiyorum bir kısmını nişanda takalım desin.
Söylediğiniz çok mantıklı ama erkek gidip annesine bunları konu sahibinden duyduğunu hemen söyler. Söylemese de yalanı beceremez annesi anlar. Ortam gerginleşir. Bi takı için oğlumu alet ediyosunuza döner iş. Bence en güzeli annelerin tekrardan konuşması bu meseleyi. Annesi aile büyüklerimize danıştım bizde çok ayıp karşılanırmış zaten içime sinmemişti o iş desin..
Öyle de kızın annesi altın peşine düştü demesinler ilkten kabul etti şimdi olmaz diyor vs.Bence burada iş erkeğe düşüyor gibi ya dediğim çözüm olabilir ya da kız hiç direk böyle bir şey demeden aralarında takı konusu açılırsa işte bizde nişanda şunlar takılır falanca kişiye erkek tarafı böyle yaptı derse laf arasında erkekte herhalde annesine bak anne takı oluyormuş biz takmayı düşünmüyoruz ama öyle boş kalmayalım diye düşünmez mi ki ?
O da doğru. Erkeğine bağlı diyelim. Erkekle kızın arasındaki ilişkiye bağlı.
Ama anladığım kadarıyla kız tarafı da bir şey takmicak erkeğe. Yoksa anneler telefonda konuşurken kızın annesi derdi ama biz saat takıcaktık diye. Karşılıklı takılmıyorsa sorun yok heralde..
Benim annem böyle her adedi bilir ölüm düğün doğum. Göçmeniz bi de. Adete uygun yapılmazsa olay çıkarır her şeyde. Kadıncağızın şansına nişan düğün bişeyim olmadı
bir tanıdığım oğlunu nişanlamıştı.erkek tarafının adetleri olmadığı halde kız tarafı ısrarla takılarını nişanda taktırmışlar.nişan takılana kadar kaynanın evinden ayrılmayan,gece gündüz arayıp soran kız,nişandan sonra kabalaşmış,herkesi hakir görmeye başlamış.neyse bir zaman sonra olmadık bir şeyi bahane edip nişanlıdan ayrıldı.tabii takılan hiç bir takıyı da iade etmeden.tanıdığım diyor ki bir daha nişan yaptığımda takı takmayacağım.
bu arada o ayrılan kız takı paralarıyla kendine araba almış
Nişanda takı olur. Bizde erkek tarafı nişanda kıza set takar. Çok pahalı bir şey olmasına gerek yok. Senin ailenin de nişanlına saat ya da altın falan takması gerekir bunun yanında yine senin ailenin sana bilezik falan takması gerekir. Bende böyle olmadı nişan yapmadık. Bilmiyorum nasıl halledersiniz bu işi.. Anne keşke olmaz bi saat takıcaz siz de bir şey takıcaksınız falan deseydi..
Öyle de kızın annesi altın peşine düştü demesinler ilkten kabul etti şimdi olmaz diyor vs.Bence burada iş erkeğe düşüyor gibi ya dediğim çözüm olabilir ya da kız hiç direk böyle bir şey demeden aralarında takı konusu açılırsa işte bizde nişanda şunlar takılır falanca kişiye erkek tarafı böyle yaptı derse laf arasında erkekte herhalde annesine bak anne takı oluyormuş biz takmayı düşünmüyoruz ama öyle boş kalmayalım diye düşünmez mi ki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?