• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişanda takı olur mu?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

kubita

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
94
0
26
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.. Şubat ayında nişanım olacak. Ailemin durumu orta halli ama ben güzel bir nişan istiyordum ve otel salonu tuttular. Yani evde olmayacak nişanım. Sözlümün ailesi farklı şehirde yaşıyor. o yüzden telefonla görüşüyoruz hep.

Geçen gün kayınvalidem annemle telefonda konuşurken biz nişanda takı takmıycaz düğünde takmayı düşünüyoruz demiş. Anneme de saçma geldi ayıpladı ama siz bilirsiniz demiş sadece. Çünkü bizde nişanda takı olur. Düğünde de üstüne eklenir. Ama annem demez yani şunu alın bunu alın bizim adette var diye. Durumları iyi yani alamamakla ilgisi yok. Adetlerinde de öyle bişe olduğunu sanmıyorum.

Şu ana kadar çok iyi anlaştık bi problemimiz olmadı çok şükür bi cimriliklerini de görmedim karakter olarak. Anlayamadım yani nedenini ve mutluluğuma gölge düştü biraz. Çünkü biz güzel bi nişan yapıcaz inş çevremiz gelecek takı töreni olduğunda hoş bi durum olmıycak gibi geliyor.Çok fazla çevremiz olmadığı için karşılaştırma da yapamıyorum.

Nişanda takı olur mu? olmazsa ayıp karşılanır mı? Tecrübesi olanlar paylaşabilirse çok sevinirim

Son düzenleme:
bu zamana kadar salonda yapılan bütün nişanlarda takı takıldığını gördüm evde takılmıyor ama dışarıda yapılınca takılıyor etraf biraz laf yapabilir bence

bir tanıdığım oğlunu nişanlamıştı.erkek tarafının adetleri olmadığı halde kız tarafı ısrarla takılarını nişanda taktırmışlar.nişan takılana kadar kaynanın evinden ayrılmayan,gece gündüz arayıp soran kız,nişandan sonra kabalaşmış,herkesi hakir görmeye başlamış.neyse bir zaman sonra olmadık bir şeyi bahane edip nişanlıdan ayrıldı.tabii takılan hiç bir takıyı da iade etmeden.tanıdığım diyor ki bir daha nişan yaptığımda takı takmayacağım.:34:
bu arada o ayrılan kız takı paralarıyla kendine araba almış:50:

O kadar kisi icinde kayinvalide kayinpeder olarak utanmayacaklarmi elleri bombos gelmeye?cok sacma..insan bi kolye takar bari!!

canım evde aile arasında olsa nişanın tamam takmasınlar da salon tutulmuş o kadar insan içinde takmamak ayıp olur gibi geldi bana da

En azından 1 bilezik falan yapsa bari çünkü çevre takmasa bile aile büyükleri mutlaka bir şeyler takıyorlar nişanda.Durumları olmasaydı düğüne kadar anca toparlar alırlar deseydin boş ver milleti sizde takmayın hepsini düğüne bırakın derdim ama öyle bir durumda değilmiş.Sen en iyisi müstakbel nişanlına söyle bizim adetlerde takı takılır takılmazsa çevremize ayıp olur annem söyleyememiş vs. diye söyleyebilirsin tabi erkeğin bunu annesine sizin söylediğinizi değil de kendisi takmak istiyor gibi söylesin ayıp olur takmazsak olmaz ben istiyorum bir kısmını nişanda takalım desin.

Nişanda takı olur. Bizde erkek tarafı nişanda kıza set takar. Çok pahalı bir şey olmasına gerek yok. Senin ailenin de nişanlına saat ya da altın falan takması gerekir bunun yanında yine senin ailenin sana bilezik falan takması gerekir. Bende böyle olmadı nişan yapmadık. Bilmiyorum nasıl halledersiniz bu işi.. Anne keşke olmaz bi saat takıcaz siz de bir şey takıcaksınız falan deseydi..

En azından 1 bilezik falan yapsa bari çünkü çevre takmasa bile aile büyükleri mutlaka bir şeyler takıyorlar nişanda.Durumları olmasaydı düğüne kadar anca toparlar alırlar deseydin boş ver milleti sizde takmayın hepsini düğüne bırakın derdim ama öyle bir durumda değilmiş.Sen en iyisi müstakbel nişanlına söyle bizim adetlerde takı takılır takılmazsa çevremize ayıp olur annem söyleyememiş vs. diye söyleyebilirsin tabi erkeğin bunu annesine sizin söylediğinizi değil de kendisi takmak istiyor gibi söylesin ayıp olur takmazsak olmaz ben istiyorum bir kısmını nişanda takalım desin.

Söylediğiniz çok mantıklı ama erkek gidip annesine bunları konu sahibinden duyduğunu hemen söyler. Söylemese de yalanı beceremez annesi anlar. Ortam gerginleşir. Bi takı için oğlumu alet ediyosunuza döner iş. Bence en güzeli annelerin tekrardan konuşması bu meseleyi. Annesi aile büyüklerimize danıştım bizde çok ayıp karşılanırmış zaten içime sinmemişti o iş desin..

İki insan,tüm ömrünü beraber yaşamaya karar veriyor ve buna çok güzel bir adım atıyor.Üstelik iyi günde kötü günde beraber olurken,muhtemeln siz varlığı da yokluğu da beraber göğüslemeye razısınız.
Kendiniz önemsemezken, başka insanların sizinle ilgili ne düşüneceklerini düşünerek mutsuz olmak ne kötü... Ne yazık ki çevremize göre,onların ne düşüneceklerine göre yaşamaktan vazgeçemiyoruz.Yine aynı problem var karşınızda...
Zor bir durum çünkü,bu tip konuşmalar yapmak zorunda kalmak, ilişkinin samimiyetini bozuyor.Öte yandan konuşmasanız da olmayacak gibi.
En iyisi nişanlınızla konuşup,sizin tarafınız (ki taraf demek bile yanlış iki aile tek bir aile olurken) , takı taktığında, erkek tarafının mahcubiyet duymasından kaygılandığınızı söylerseniz, eminim nişanlınız gerekeni yapacaktır.

Tekrarı olmayan böyle bir güne, hiç bir sebeple gölge düşmemesini ve mutlu olmanızı dilerim.

Söylediğiniz çok mantıklı ama erkek gidip annesine bunları konu sahibinden duyduğunu hemen söyler. Söylemese de yalanı beceremez annesi anlar. Ortam gerginleşir. Bi takı için oğlumu alet ediyosunuza döner iş. Bence en güzeli annelerin tekrardan konuşması bu meseleyi. Annesi aile büyüklerimize danıştım bizde çok ayıp karşılanırmış zaten içime sinmemişti o iş desin..

Öyle de kızın annesi altın peşine düştü demesinler ilkten kabul etti şimdi olmaz diyor vs.Bence burada iş erkeğe düşüyor gibi ya dediğim çözüm olabilir ya da kız hiç direk böyle bir şey demeden aralarında takı konusu açılırsa işte bizde nişanda şunlar takılır falanca kişiye erkek tarafı böyle yaptı derse laf arasında erkekte herhalde annesine bak anne takı oluyormuş biz takmayı düşünmüyoruz ama öyle boş kalmayalım diye düşünmez mi ki ?

illa ki maddi duruma baglidir ama hic yoktan bi kucuk altin taksalar olmaz mi o kadar da mi durumlari yok?

benim nisanim evde olmustu aile arasi ve esimin ailesininde pek durumlari olmamasina ragmen 50 g bilezik takilmisti..

bence nişanlınla konuş.. bak düğünümüzde baya bir bilezik takıldı 24 ayarlar 14 ayarlar ve 8 ayarlar.. bozdurmaya gittik, inan 8 ayarlık bilezikler çeyrek altın fiyatında nerdeyse o kadar ucuz, çok şaşırdık... en azından nişanlınla konuş 8 ayar da olsa kimsenin ağzına laf vermemek için 3 tane falan bilezik taksınlar. düğünlerdede millete 8 ayar bilezik takın valla kızlar size önerimdir.. kim neyi takmış aklında kalmıyor pek sadece bilezik taktığını biliyorsun:)

Son düzenleme:
Öyle de kızın annesi altın peşine düştü demesinler ilkten kabul etti şimdi olmaz diyor vs.Bence burada iş erkeğe düşüyor gibi ya dediğim çözüm olabilir ya da kız hiç direk böyle bir şey demeden aralarında takı konusu açılırsa işte bizde nişanda şunlar takılır falanca kişiye erkek tarafı böyle yaptı derse laf arasında erkekte herhalde annesine bak anne takı oluyormuş biz takmayı düşünmüyoruz ama öyle boş kalmayalım diye düşünmez mi ki ?

O da doğru. Erkeğine bağlı diyelim. Erkekle kızın arasındaki ilişkiye bağlı.

Ama anladığım kadarıyla kız tarafı da bir şey takmicak erkeğe. Yoksa anneler telefonda konuşurken kızın annesi derdi ama biz saat takıcaktık diye. Karşılıklı takılmıyorsa sorun yok heralde..

Benim annem böyle her adedi bilir ölüm düğün doğum. Göçmeniz bi de. Adete uygun yapılmazsa olay çıkarır her şeyde. Kadıncağızın şansına nişan düğün bişeyim olmadı:9:

O da doğru. Erkeğine bağlı diyelim. Erkekle kızın arasındaki ilişkiye bağlı.

Ama anladığım kadarıyla kız tarafı da bir şey takmicak erkeğe. Yoksa anneler telefonda konuşurken kızın annesi derdi ama biz saat takıcaktık diye. Karşılıklı takılmıyorsa sorun yok heralde..

Benim annem böyle her adedi bilir ölüm düğün doğum. Göçmeniz bi de. Adete uygun yapılmazsa olay çıkarır her şeyde. Kadıncağızın şansına nişan düğün bişeyim olmadı:9:

Her iki taraf anlaşıp takmazsa sorun kalmaz :)
Şansmı şanssızlık mı bir de annene sormak lazım hayırlısı olsun da gerisi formalite :)

Bazı yerlerde nişanda takı takılmıyor, ben bugüne kadar katıldığım çoğu nişanda ister evde ister dışarıda olsun bir takı takıldığını görmedim. Aileden aileye, şehirden şehre değişebilir. İnsanların durumu iyi değilse de el alem ne der düşüncesiyle borç harç yaparak bir şeyler takmalarını istemek yanlış diye düşünüyorum. Tabi bu benim şahsi düşüncem.

Bizdede nişanda takı takılır ama akrabalar yada kız tarafı değil sadece kv geline saat,bilezik,küpe takar karşılıklı nişan bohçalarıyla nişan tamamlanır :23:

Buarada kız tarafı erkeğin değil ,erkek tarafı kız tarafının adetlerine uyar. O nasıl iştir damadın annesi kızın annesini arasın bizim adetimizde yok takmicaz desin edep ya hu,annen gerçekten uysal bir kadınmış

bir tanıdığım oğlunu nişanlamıştı.erkek tarafının adetleri olmadığı halde kız tarafı ısrarla takılarını nişanda taktırmışlar.nişan takılana kadar kaynanın evinden ayrılmayan,gece gündüz arayıp soran kız,nişandan sonra kabalaşmış,herkesi hakir görmeye başlamış.neyse bir zaman sonra olmadık bir şeyi bahane edip nişanlıdan ayrıldı.tabii takılan hiç bir takıyı da iade etmeden.tanıdığım diyor ki bir daha nişan yaptığımda takı takmayacağım.:34:
bu arada o ayrılan kız takı paralarıyla kendine araba almış:50:

Haklısın öyle olayları çok duyuyorum hatta teyzem nişan bozulunca takılar sorun çıkarıyomuş o yüzden takmıyo bazı aileler dedi. İyi de biz görücü usulü evlenmiyoruz ki kaç yıldır tanışıyoruz o kadar güven verememiş miyim aileye ki böyle bi laf çıkıyo hem de daha nişan tarihini aldıktan bi gün sonra ...:19: çok şaşkınım

Nişanda takı olur. Bizde erkek tarafı nişanda kıza set takar. Çok pahalı bir şey olmasına gerek yok. Senin ailenin de nişanlına saat ya da altın falan takması gerekir bunun yanında yine senin ailenin sana bilezik falan takması gerekir. Bende böyle olmadı nişan yapmadık. Bilmiyorum nasıl halledersiniz bu işi.. Anne keşke olmaz bi saat takıcaz siz de bir şey takıcaksınız falan deseydi..

Evet saat mevzusu var tabi ki ama annem o an şaşırmış zaten biz şunu bunu takcaz diyememiş. hatta babam duyunca sinirlendi ben takarım onlar utansın falan dedi. of çok zormuş iki farklı aileyi birleştirmek:30:

Yok annemi öldürsen demez. Bugün alyans bakmaya gittik takı konusu açıldı. Ben dedim ki annen böyle böyle demiş ama bizde nişanda takı oluyomuş . Benim için hiç önemli değil ama salonda takı töreni olduğunda kendileri mahcup hissederler belki dedim. O tarz konuştum. ona da saçma geldi zaten niye annem böyle bişe demişki falan dedi

Back