• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişanda damadın yapması gerekenler

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

cardine

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2014
88
39
298
İstanbul
merhaba arkadaşlar,
benim kafamı kurcalayan bazı konular var.
siteye ilk girişim ve yeni üye oldum, bu da ilk mesajım :)
yaklaşık bir ay sonra sözümüz olacak ondan 1 hafta sonra da nişanımız olacak. evde olacak her ikisi de.
müstakbel nişanlımın ve ailesinin durumu oldukça iyi olmasına rağmen bana nişan elbisesi almadılar. nişanı kız tarafı yapar elbiseyi de o alır dediler. ben kendim de alabilirim sorun değil ancak beğendiğim hiç bir elbiseyi onlar beğenmedi ve 1800tl lik bir elbiseyi almaya mecbur bıraktılar. bana kalsa başka ucuz elbiseler de beğenmiştim.
ayrıca nişan bohçası hazırlamak istediler, biz sadece damada ve geline yapılsın dedik ama annesi başkalarına da yapmak istedi. öyle olunca biz de yapacağız tabi. sanırım benimkini hazırlamaya başladılar da, ama benim arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla beraber beğeniliyormuş alınacak şeyler. kimse bana bir şey sormadı ne istersin demedi. takı konusu da hiç geçmedi? ne istersin diye sorulmadı. acaba henüz isteme olmadığından beraber almamız uygun düşmez diye mi düşündüler bilmiyorum. sizin nişanlılığınızda böyle şeyler geline sorulmuş muydu? fikirleriniz nelerdir? teşekkürler şimdiden :)

merhaba arkadaşlar,
yaklaşık bir ay sonra sözümüz olacak ondan 1 hafta sonra da nişanımız olacak. evde olacak her ikisi de.
müstakbel nişanlımın ve ailesinin durumu oldukça iyi olmasına rağmen bana nişan elbisesi almadılar. nişanı kız tarafı yapar elbiseyi de o alır dediler. ben kendim de alabilirim sorun değil ancak beğendiğim hiç bir elbiseyi onlar beğenmedi ve 1800tl lik bir elbiseyi almaya mecbur bıraktılar. bana kalsa başka ucuz elbiseler de beğenmiştim.
ayrıca nişan bohçası hazırlamak istediler, biz sadece damada ve geline yapılsın dedik ama annesi başkalarına da yapmak istedi. öyle olunca biz de yapacağız tabi. sanırım benimkini hazırlamaya başladılar da, ama benim arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla beraber beğeniliyormuş alınacak şeyler. kimse bana bir şey sormadı ne istersin demedi. takı konusu da hiç geçmedi? ne istersin diye sorulmadı. acaba henüz isteme olmadığından beraber almamız uygun düşmez diye mi düşündüler bilmiyorum. sizin nişanlılığınızda böyle şeyler geline sorulmuş muydu? fikirleriniz nelerdir? teşekkürler şimdiden :)

canım merhaba hoşgeldin :)
Benim de eylülde nişanım var. Erkek tarafı ufak ufak başladı yapmaya biz gittiğimizde birlikte gidiyoruz. Benim bildiğim olması gerekende bu zaten.
Belkide istemeden sonra gidersiniz almaya benim öyle olmuştu çünkü :)
Takı olarakta bir set (kolye bileklik küpe) ve bilezik takılıyor diye biliyorum. Erkeğe de saat, künye yada altın takılır diye biliyorum canım

Merhaba canım. Gözünü korkutmak istemem ama umarım adı konulmadığı için davet etmemişlerdir. Yoksa çekeceğin var :2:

Benim sözüm geçen pazar oldu. Nişan tarihi belli değil. Aileler konuşmasa bile ben sözlüme istediklerimi bir bir sıraladım.
Unutmaki şu yapılan herşey senin için. Başkalarını değil kendini memnun etmek için çabala :16:

Ayrıca nişan elbisesi erkek tarafı alır. Kızın aldığını ilk senden duyuyorum.

Kimseyide dikkate alma. Rabbim ağzınızın tadını hiç bozmasın...

merhaba arkadaşlar,

Bende yeni sözlendim canım , benim kayınvalidem sözlümde ikisi de ayrı ayrı sormuştu nişanda ne takalım diye , ailesi yardım etmeyeck borçları var herşyi sözlüm yapacağı için dedim ki ne kadar yapabiliyorsan , bütçen neyi el veriosa yapın biz diyemeyiz dedim annemde öyle söylemişti . Evet nişan için alışverişte gelin götürülür o beğenir öyle yapmaları gerekir ki sanırım bunlar klasik kız bohçası yapacaklar sana , patik çorap yün yelek ceget lif , iç çamaşırları ve sözünüzü geçirtin ben mesela bunlar gelsin istemiyorum bohçamda ben ne yapıosam onlarda öyle yapsın ama ağır kaçacağı için sözlüme yapmayalım aşkm dedim ben çeyizimde hem sana hem bana yapıcam ne gerek var sıkıştrmayalm kndmzi dedim , inşallh da yapılmamasını bekliyorum :23:

Nişan elbisesini de erkek tarafı alır damatın takımı da sen bizde çıkıcaz hazirnda alışverişe , bende ilk kez senden duydum ama canım bnlar sana yıkmaya çalışıyorlar gibi uyanık ol az bastrmasın kaynana seni:23:

Evet kızlar haklı sana sorulmalı. Beni de kayınvalide davet etmişti. İç çamaşırında falan utanırsan biz dışarıda bekleyelim dedi :) takıyı sormadılar ben söyledim onu bilezik alın dedim 2 tane. Tam altın yükselmişti o dönem set aldırmadım sevgilim ödedi hepsini kıyamıyorum da :)

Biriktirsin eve harcarız diyorum :)

Sen de fikrini paylaş canım. Sor şimdiden istendikten sonra çıkarız değil mi alışverişe diyebilirsin bence.

Cok uzun zaman oldu, 4.5 yil gibi bir sure ama ben de bahsedeyim. Benim de esimin ailesinin durumu oldukca iyi olmasina ragmen hicbir sey istemedim ne bohca ne elbise ne taki. Onlar elbisemi ayakkabimi cantami aldilar. Bohca icin cagirsalar da gitmedim. Siz ne isterseniz nasil isterseniz onu alin dedim. Sandiktan pijama gecelik tk terlik camasir corap havlu kozmetik malzemesi vs gibi seyler cikti. Tesekkur ettim oldu bitti. Nisanda da bi set bi tek tas takmislardi. Ona da tesekkur ettim. Kullan kullanma cok da onemli degil benim icin. Taki da ayni sekilde. Onemli olan mutlu huzurlu olmak, gerisi bos.. Sizinle ilgili anlayamadigim tek sey, nisani kiz tarafi yapar diye elbisenizi de size aldirdilarsa neden 1800 lira odemek zorunda kaldim diyorsunuz ki? Yani sonucta madem kendi nisanin ve madem kendin alacaksin hem butcene uygun hem begendigin seyi alsaydin. Onlarin begenip begenmemesi beni ilgilendirmezdi oyle bi durumda.. Hayirli olsun simdiden..

merhaba arkadaşlar,

Canım benimde ağustosta nişanım. Daha istemede olamasına rağmen haziranda kayınvalidem yazlığa gitmeden bohça alışverişini yapalım dedi isteme olmadan da müsaitlik durumuna göre alışverişe çıkılabilir. Nişan elbisesi hangi yöreden olursa olsun erkek tarafı alır. Hatta ben söz elbisemi aldığım halde kayınvaldem bizin almamız gerekliydi bile dedi hatta oğlumla konuşayım parasını versin bile dedi. Kesinlikle konuşun nişan elbisesi konusunu olmadı annen söylesin bizim adetlerimizde var siz alıcaksınız diye.

merhaba arkadaşlar,

Hoşgeldin canım bende nisanlıyım..nisan kiza aittir ama elbiseyi erkek tarafı alır.nisanda bohca sadece damada ve geline yapılıyor kayinvalideye kp re varsa gorumceye ufak hediyeler alınıyor vee kızın kıyafetleri takilarıda beraber seçiliyor bizde böyle

Canim bende cevap veren arkadaslara katiliyorum. Kizin nisan elbisesi damatin ailesi karsilar, ve senin ailende damatin elbiselerini.

Bohça içinde seninle alisveris yapmalari gerekirdi. Ama belki sadece küçük seylerden baslamislardir (patik vs..), emin misin senden habersiz bohça hazirladiklarini ? Sende herkese bohça hazirlamak istemiyorsan ve bunu daha önce onlara söylediysen, bence bir de sözlünle konus derim. Hersey konustukça hal olur :)

Mutluluklar :16:

Kızlar şimdi erkeğe hem nişan da hemde düğünde 2 tane takım elbise alınıyor o zaman değil mi?

Kızlar şimdi erkeğe hem nişan da hemde düğünde 2 tane takım elbise alınıyor o zaman değil mi?

biz normalde nısanda almayacaktık zaten var dıye ama ındırımde takım gorunce dayanamadım alalım hadı dedım. bı takım aldım nısan ıcın.
ve dugunde tabıkı smokınını alacagız.

biz normalde nısanda almayacaktık zaten var dıye ama ındırımde takım gorunce dayanamadım alalım hadı dedım. bı takım aldım nısan ıcın.
ve dugunde tabıkı smokınını alacagız.

Bende düğünde smokin istiyorum, işin diğer tarafı erkek arkadaşım klasik giyimden hoşlanmıyor. Normalde bohçaya da gömlek, kravat, pantolon koyuluyor ya onları bile napıcam ben diyor. Nişanda giydiğini sonradan alıp tekrar götürmekte bize tuhaf geldi. O da kendine nişan da giymek için takım aldı, yeni olsun dedi daha doğrusu tek tek seçtik parçaları, gömlek pantolon siyah ve kumaş değil, ipek bişeymiş klasik değil yani kumaş olarak, ceket bej, kravat siyah bej baklava desenli.

Amaç ayrıca da kullanabilmek. =))

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar,

Böyle şeyler biraz da yardımlaşarak olur. adettir nişanı kız tarafı yapar tamam ama nişanlıgı erkek tarafı alır erkege de takım alır kız tarafı. Bizim buralarda böyle asıl anlamadıgım bir insanı zora sokmak.. sana 1800 tl lık kıyafet aldırmaları empatı kurmaktan yoksun olmak gıbı geldı bana. Ben sözlümle birlikte gidip yaptım alışverişi kimseyi istemedik. Kim ne karışsın benım kıyafetıme ben gıyecegım benım en guzel gunum..
Birazcık sıkıntılı bır durum gibi sankı. Kızların dediği dogru sana yıkmaya calısıyor olabılırler. Allah hayırlısını versin ne diyim :54:

Bende düğünde smokin istiyorum, işin diğer tarafı erkek arkadaşım klasik giyimden hoşlanmıyor. Normalde bohçaya da gömlek, kravat, pantolon koyuluyor ya onları bile napıcam ben diyor. Nişanda giydiğini sonradan alıp tekrar götürmekte bize tuhaf geldi. O da kendine nişan da giymek için takım aldı, yeni olsun dedi daha doğrusu tek tek seçtik parçaları, gömlek pantolon siyah ve kumaş değil, ipek bişeymiş klasik değil yani kumaş olarak, ceket bej, kravat siyah bej baklava desenli.

Canim illa 2 takim almak zorunda degilsiniz, duruma ve ihtiyaca bagli bence. Mesela salonda veya evde olacaksa degisebilir. Ayrica akslepios arkadasimiz gibi indirim ile karsilasilarsan neden olmasin.

Bohça'ya gelince, biz mesela sadece birbirmize "sembolik" bohça yapacagiz :21: Ikimizde çalisiyoruz, çok sükür ihtiyaclarimizi zaten karsiliyoruz. Yinede addettendir diyerekten azda olsa küçuk bir bohça olusturacagiz kendimize :16: Ama vallah bana garip geliyor dis macunu, dis firçasi felan almak.. onlardan almayacagiz :53: Tabi bu benim sahsi fikrim :)
Yani diyecegim sevdigin klasik tarz sevmiyorsa, bosuna gömlek felan alma, giymez. Onun yerine giydigi bir elbise al. Onu daha sonra giymesi seni mutlu eder eminim. :34:

Mutluluklar dilerim :16:

Son düzenleme:
Canim illa 2 takim almak zorunda degilsiniz, duruma ve ihtiyaca bagli bence. Mesela salonda veya evde olacaksa degisebilir. Ayrica akslepios arkadasimiz gibi indirim ile karsilasilarsan neden olmasin.

Bohça'ya gelince, biz mesela sadece birbirmize "sembolik" bohça yapacagiz :21: Ikimizde çalisiyoruz, çok sükür ihtiyaclarimizi zaten karsiliyoruz. Yinede addettendir diyerekten azda olsa küçuk bir bohça olusturacagiz kendimize :16: Ama vallah bana garip geliyor dis macunu, dis firçasi felan almak.. onlardan almayacagiz :53: Tabi bu benim sahsi fikrim :)
Yani diyecegim sevdigin klasik tarz sevmiyorsa, bosuna gömlek felan alma, giymez. Onun yerine giydigi bir elbise al. Onu daha sonra giymesi seni mutlu eder eminim. :34:

Mutluluklar dilerim :16:

Zaten kimde gördüysem damatlık bir tane almış bohçaya koymuş hatta biz de şimdiden gerek yok herşey değişiyor düğüne yakın alırız dedik. Zaten öyle, gömlek alacağım kot çok abes olduğundan canvas tarzı pantolon alırım, bir de polo tişörtlerden zaten kendisi de baskılı, yazılı şeyler giymiyor. :31:

Zaten kimde gördüysem damatlık bir tane almış bohçaya koymuş hatta biz de şimdiden gerek yok herşey değişiyor düğüne yakın alırız dedik. Zaten öyle, gömlek alacağım kot çok abes olduğundan canvas tarzı pantolon alırım, bir de polo tişörtlerden zaten kendisi de baskılı, yazılı şeyler giymiyor. :31:

Ha söyleeee ! Mis gibi olacak missss :21:

kullanmayacaksa mantıklı yapmışsınız :)
bizimki Allah'ın izniyle 8 gun sonra doktor çıkıyor o yuzden 3 senedir kravat gomlek gıyıyor ama bızımkı de spor gıyınıyor normalde.
o yuzden bız bohcaya 2 tane spor gunluk gomlek aldık. :) bırı ekoselı ormancı dıyorlar sanırım bırı de cızgılı :)
takımın ıcıne zaten vakkodan kendınden desenlı bı gomlegı vardı beyaz ama ben yıne de takımla hedıye verılen gomlegıde aldım. :)

ve evet damatlık bence de smokın olmalı zaten sızın zevkınızı kendıme cok yakın buluyorum.
ceyız alısverısınızın takıpcısıyım :1: :52:

merhaba arkadaşlar,

Öncelikle merhaba bende yeni üye oldum.. :3: Evlilik hazırlığındayım 1 aylık nişanlıyım gezinirken konu gözüme takıldı. Ben nişan kıyafetimi kendim aldım nişanlımda takımını kendi aldı. Alyanslarda biliyorsun damadın yüzüğünü sen seninkini onlar alıyor. Ekstra olarak pırlanta istedim ben altın veya başka takı olacaksa düğünde takılsın dedim. Pırlanta ve alyansla söz-nişan bir arada yapıldı. bohça alışverişi ise hep beraber yapılıyor senin beğenmen gerek. Zaten bedenini bilmeden nasıl alacaklar ki sana ? :44: Biz anneleri alıp çıkmıştık alışverişe. Ne istersem alındı nişanlım hiç kırmadı beni :16: biraz küstahlık gibi gözükebilir karşı taraf için belki ama herşeyini sen beğen. Çünkü sen kullanacaksın onları beğenenler değil. Çok konuştum sanırım :26: Şimdiden musmutluluklar dilerim :34:

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim ama moralim çok bozuk hatta biraz önce ağlıyorken buraya girip sizlerle dertleşmek istedim. erkek arkadaşım da beni anlamıyor. farklı bir konuda açmayı düşüyorum.

Back