• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanda damada takı takılır mı ?

Umayumay35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
4.087
6.393
158
39
Öncelikle herkese merhaba. 2 hafta sonra nişanlanacağım. Nişanda erkek tarafı bana nişan yüzüğü dışında bir bileklik alacaklarmış nişan hatırası. Bir de bohça olayına girmeyeceğimiz için ( bu adetler için tahammülüm yok) benim nişanda giyeceğim kıyafeti almak istiyorlar. annem erkeğe de nişanda bişey takılır mı ki diye telaşa kapıldı. Bizim bir şey takmamız gerekiyor mu ? Tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

Erkeğe nişan yuzugunden baska bir sey takilmaz ki. Gerek yok yani böyle bir seye.

genelde saat falan hediye ediliyor diye biliyorum.
durumunuz varsa, içinizden de geliyorsa yaparsınız. madem adetlere de takılmıyorsunuz fazla. kol saati, kol düğmesi olabilir. bütçeyi de fazla zorlamaz sanırım, seçenekleri çok ne de olsa.

6 gün oldu nişanım olalı.Erkeğe hiçbir şey takılmıyor.Sadece alışveriş sırasında gömlek,parfum vs.tarzında şeyler almanız kafi.

Öncelikle herkese merhaba. 2 hafta sonra nişanlanacağım. Nişanda erkek tarafı bana nişan yüzüğü dışında bir bileklik alacaklarmış nişan hatırası. Bir de bohça olayına girmeyeceğimiz için ( bu adetler için tahammülüm yok) benim nişanda giyeceğim kıyafeti almak istiyorlar. annem erkeğe de nişanda bişey takılır mı ki diye telaşa kapıldı. Bizim bir şey takmamız gerekiyor mu ? Tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

canım takı olayları bence kı tarafında gonlune ve butcesıne kalmıs bı olay.
annemler nısanlıma ıstedgı saatı taktılar nısandan 1 ay once saatı kayboldugu ıcın erken alıp taktılar hatta. nısan gunu bana suprız oldu kayınvalıdemle kayınpederım 1 er bılezık nısanlımda kalın bı kolye taktı kı dedıgım gıbı onemlı olan o gununuzun guzel olması o yuzlerın gulmesı butcenız el verıyosa yaparsınız yoksa ılla yapıcaz dıyıpde kendınızı zora sokmayın
bohca olayına bende gırmedım ama akıllara kazınan nısanımı kendı ıstedgım gıbı yaptım kı bı nikah kıyılması eksıktı bızde dugun havasında oldu :)) gelen mısafırlere nısan hatırası kolanya sabun lavanta kesesı kutusu dagıtıldı .

Saat takılabilir yada erkekler takılan bilekliklerden alabilirsiniz,onlar sizin nişan kıyafetinizi alıyorlarsa siz de damadın giyeceğini takım elbisesini,ayakkabısını ve çorabına varıncaya kadar alabilirsiniz.

Saat yada künye olabilir...Bizim nişanımızda saat düğünümüzde de künye takmıştı ailem.

tabıkı senın kıyafetını alacaklar o ayrı. ama nışan yuzugu dısında sadece bır bıleklık alacaklarsa damada hıçbır şey takma derım.bu ne ya pintılığe bak. bıze gelınce bız nışanda damat boş olmasın dıye saat almıştık ama esım tarafı bana 3 bılezık taktı eşımde kunye. ayrıca bohça yapmıştık biz.
sana bırtek kunye takıyorlarsa sız hıçbır şey takmayın.

Sağolun arkadaşlar. Öncelikle kayınvalde benim seçtiğim bilekliği beğenmemiş (çok ince bulmuş) onunla birlikte 1 de bilezik taktılar. Ben de nişan alışverişinde takımın içine gömlek, kravat, mendil, kol düğmesi ve kemer aldım. Bir şey takmadık. Şimdi kurban bayramı da geliyor o bana hediye almak istedi ( takı) ben lüzumsuz buluyorum açıkçası boşuna masraf. Onu da istemediğimi söyledim. Sonuçta ilerde bu işler sonucu çocuk bi sürü borca harca girerse evlenince birlikte borç kapatmak zorunda kalacağız.
Malesef takıymış, hediyeymiş Türk örf ve adetleri çok yıpratıcı ( maddi ve manevi olarak). Herkesin bu evlilik öncesi süreçleri en güzel şekilde geçirmesini dilerim.

Sağolun arkadaşlar. Öncelikle kayınvalde benim seçtiğim bilekliği beğenmemiş (çok ince bulmuş) onunla birlikte 1 de bilezik taktılar. Ben de nişan alışverişinde takımın içine gömlek, kravat, mendil, kol düğmesi ve kemer aldım. Bir şey takmadık. Şimdi kurban bayramı da geliyor o bana hediye almak istedi ( takı) ben lüzumsuz buluyorum açıkçası boşuna masraf. Onu da istemediğimi söyledim. Sonuçta ilerde bu işler sonucu çocuk bi sürü borca harca girerse evlenince birlikte borç kapatmak zorunda kalacağız.
Malesef takıymış, hediyeymiş Türk örf ve adetleri çok yıpratıcı ( maddi ve manevi olarak). Herkesin bu evlilik öncesi süreçleri en güzel şekilde geçirmesini dilerim.

Aslında türk örf ve adetleri, yeni evlenen çifte değil de ailelere yük bindirirdi. Şimdi çoğu ailenin malı mülkü olmamasına rağmen, eski gelenekleri birbirine kitlemek adına çocuklarının evlilik hayatını karartıyor kanımca. Nişanda takılan takılar, manevi değeri olmayanları satılıp yeni evin masraflarına harcanır. ancak erkeğin 3 ay ertelemeli 24 ay taksitle takacağı takının borcunu gelinin ödeyeceğini de ailelerin düşünmesi gerekir. keza düğünde de aynı şey geçerli, sizi en mutlu gününüzde takılar yüzünden mutsuz edecek aile yakınlarınızdan şimdiden uzaklaşmanız en hayırlısı olur. zira zamanla, yaşadığınız her dar durumda sizi yıpratıp ilişkinizi çirkin durumlara sokmaya gayret edeceklerdir.

takılar konusunda erkek tarafını yıpratmaya çalışanlara, anadoluda, özellikle egede kız tarafının oturulacak evi alıp içini döşediğini hatırlatmanız kafiidir. sebebi pek güzel olan, yarın bir gün bir şey olursa kız baba evine dönüp boynu bükülmesin diye yapılan bu gelenek, eminim çoğu aileye ağır gelecektir.

merhaba
bizde damat bohçası yaptık ama nişanda vermeyin zamanınız var sıkışmayın dediler düğüne kadar , önemli olan gelinin bohçası dediler aslında damat bohçası için herşey hazır birtek süslemesi kaldı sizce hazırlayıp vereyimmi ama şimdi onları da vermezsem nişanda da birşey takılmayacak ayıp olurmu acaba yüzükleri de onlar aldı normalde kız erkeğin yüzüğünü erkek kızın yüzüğünü alıyomuş ama ikisini de onlar aldı napayım sizce?

Markali bileklikler var saat yanına takılan onlardan olabilir veya saat olabilir. Adetlere göre değişir bizde takı olmaz nisanda sadece yüzükler takılır. Tabi erkegin takimi ayakkabisina kadar ne gerekiyorsa alınır çünkü o da kızın elbisesini ayakkabısını alıyor.

Yorumlarınızı okudum da nişanda erkeğe saat takılacaksa düğünde ne takılacak?
Bide bileklik altın mı olacak erkeğe takılan altın erkeğe haram diye biliyorum?

Nişanda hiçbir şey, düğünde saat. Tabii karşılıklı kıyafetler alınacak, bohçalar yapılacak, onu hariç tutuyorum. Nişanda sadece geline takı takılır, onu da erkek tarafı takar. Gelinin ailesi ise hem kızlarına hem damatlarına sadece düğünde takar.

onlar sizin kıyafetinizi alıyor siz de damadın
nişanda birşey takılmaz

bazıları nişan alışverişini kız+ebeveyn olarak yaptırıyor almak isterlerse alsınlar

Back