Nişan Nişan Yapmasam Olmaz mı?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

rzy11092011

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2009
39
0
benim söz le isteme 1 ay önce bir arada oldu.25-30 kişi evde ama müzik falan olmadı ikramlar falan oldu onun halası hala kızı dayısı ve ailesi babanesi ailesi,benim ailem teyzemler... nişan nisan ayında denildi ama aslında bizim adetlerde pek olmuyo nişan. söz nişandır derler..yapalım denildi dünde tekrar oturuldu konuşuldu yapılmamasına bnm doğrultumda karar verildi o kadar telaşa hazırlığa masrafa gerek yok sırf bizden çıkmıcak sizlerinde saç baş kıyafet makyaj bi sürü telaş dedik..tamam dediler..şimdi düşünüyorumda nişan olmasa olurmu gerçekten yoksa hep içimde ukte kalır mı.. o telaşı falan istemiyorum ama bi taraftanda sözlü dedim herkese nişanlıyız demedik nisanda dedik ama vazgeçtik şuan bi nevi nişanlıyız yani.. ben başlanılsın hazırlığa çeyize falan diyorum pek bi çeyizim yok çünkü daha ama annem diyo bi sen telaş yapıon daha yazın evlenceniz 1 yıl var... aceleye getirmek istemediğimden bn şimdiden alınsın istiyorum.... acaba nişanı yapmıyoruz diyede derlermi ki masraftan kaçmak için diye ama sırf ben oraya yapılan masrafla evimize ailemiz daha çok katkı yapsın oraya harcıcaklarına diyorum tek düşüncem bu yani..ha bide bizim bütün sülalae sivasta bi nişan içinde gelmezler ta izmire.zaten düğüne gelcekler pek kimse gelmez yani bizden nişana onların sülalaesi burda diye yapçaktık yapsaydıkta.... bütün bunlara dayanarak nişan yapılmalı mı yapılmamalı mı görüşlerinizi bekliyorumsositososito

sonradan içinde kalmamalı bence. ya nişan bir adım daha yaklaştırır. evde söze benzer nitelikte bir nişan yap bence. hem nişan olmuş olur, hem de fazla masraftan kaçınırsınız. o heyecanlar da tatlı heyecanlar bence. hayırlı olsun bu arada. mutluluklar dilerim.

Birlikte olduğun insanla oturup karar verin. Ama bana göre her adeti de adım adım uygulamak zorunda degilsin. Benimde tanışma,isteme, söz ve nişan bir arada olmuştu. Eşimin ailesi de hiç geleneksel bir aile olmadığı için bohça falan da yapmadık, onlar istemedi, biz de ayak uydurduk. Hatta annem herseyi aldığı halde vermedi,evlendikten sonra güzel bir sekilde paketleyerek verdi. Kısacası iki cekirdek aile bir araya geldi alyanslar takıldı, güzel bir yerde yemek yenildi.O kadar...Ne müzik ayarladık, ne gösterişli salonlar ne de abartılı elbiseler. Ki herseye gücümüz vardı. Bana göre de cok guzel oldu. Keske büyük birsey yapsaydık diye de hiç içimden gecmiyor simdi de. Sözlünmüş, nişanlınmış, erkek arkadasınmış, yasadığın ilişkinin ismi o kadar da önemli degil.

canım bence nişan olmalı çünkü sözlenmek demek söz vermek demek ama nişanlandın mı artık yarı evli sayılıyorsun bencede aile arasında yap takılan takılar zaten sana kalıcak onlarlada eksiklerini alırsın bi şekilde ailenden para çıkıcak belki para ama takılanda sana kalıcağı için rahat rahat alırsın bazı eksik çeyizlerini hem içindede kalmamış olur hemde nişanlım dersin bence söz nişan çok farklı ama tabi bu benim fikrim karar senin....

ben yaptım nişan
bi daha olsa bi daha yaparım:)
nişansız olurmu hiç.
söz demek bizde isteme demek sadece.
sizde çok büyük yapmayın nişanı.
ufak çaplı bişey olsun.

hı bu arada sen annene bakma bnce 1 yıl varmış ama çok çabuk geçiyor zaman.
çeyize başla ufaktan ufaktan.
snra zorlanırsın

canım bence olması gerekir.Bir daha düşün istersen..İçinde kalmasın ukte.
Millete sözlü dediniz nişan ne zaman die soracakalr vaz geçtik diyince insanların aklına seninde dediğin gibi her türlü fikirler gelebilir.
Nişan telaşınıda yaşamak güzeldir. Nişan bohçası getirmeleri lazım ayrıca..
Annen 1 yılı çok görüyor ama sıfırdan başlayacaksan inan hemen başlamalısınız.
Çünkü çok eksik var her biri az parada değil yani sıkışmadan kafan sakinken liste yap bir bir başlayın alamaya canım..

canım bende söz ypatım nişan dan vazgectim dugun yakın die yılbasnda aile arasında taktık yuzukleri ama içimde kalmasn diosan yap guselim

nişanın masraflı olup olmayacağı aileler arasında kararlaştırılabilir bence yine evde sade bişey yaparsınız öyle çok büyük bohçe olaylarına da girmezsiniz oldu da bitti

Bence nişanı es geçmeyin mutlaka yapın. İnanın ben sadece kendi nişanımı hatırlıyorum nikahtan evlenince sadece nişan akılda kalıyor doğrusu
Ama şu bir gerçek nişan zamanında gelenektendir diye tutturulup illa alınacak diye şart koşulan nişan bohçasının içindekilerin çoğunu ne eşim ne de ben kullanıyorum. Onlar bana göre oldukça fuzuli şeylerdi. Hehe birde şu var yemekli nişan yaptığımızda masada durması gereken kocaman bir çicek. Helede yapay çicekler hiç hoşlanmıyorum onuda mecbur almıştık. Anneme verdim sevmiyorum dedim evime koymam yapma çicek vb şeyleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…