Nisan ve sorunlar..

hayalkirikligi

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
6
Yer
Avusturya
Merhaba arkadaslar…
Kadinlar kulubu bir derdim var kösesini uzun zamandir takip ediyorum ve kisa bi süre önce üye oldum. Derdime gecmeden önce biraz kendimden bahsediyim. Ben 24 yasindayim ve yurt disinda yasiyorum. O yüzden türkce yazarken hatalarim olabilir. Simdiden bunun icin sizden özür dilerim.
2 senelik bir iliskim var ve yeni nisanimiz oldu. Kolay olmadi hicbisey, benimle olabilmek icin cok ugrasdi cabaladi… Ve nihayetinde bir iliskiye basladik. Baslarda hersey güzeldi, cok deger veriyordu ilgileniyordu ve kirmamak icin cok dikkat ederdi. Tabi benim ilk iliskim oldugu icin hep böyle devam edicek saniyordum. Zamanla problemlerimiz oldu, cok uyusmazlik fikir ayriliklari yasadik. Bir türlü orta yolu hep bulmaya calistik. Nekadar tartissakda kavgada etsek hic birbirimizden kopamadik. Sanki aramizda bir miknatis varmis gibi her görüsmemizde buzlar eridi ve hersey unutuldu. Benim oldugu gibi onunda cok hatta benden daha cok hatalari oldu. Neyse daha fazla uzatmadan asil derdimi anlatayim:
Nisanimiz oldu aile arasinda yüzüklerimizi taktik. Taki falan olmadi, sadece yüzükler takildi ailecek yemekler yenildi, caylar icildi ve böylecede bitti. Bilirsiniz adettendir nisan tepsisi olur makas olur, ve makas kesmiyo denilir ve babalar para cikarir koyar tepsiye. Bizdede öyle oldu. Daha sonra birgün nisanlimin ailesine gittik. Masada oturuyoruz ve bana tepsideki parayi sorup durdular. Konusacak sohbet edecek baska hicbisey yokmus gibi o para noldu nerde kimde diye 5-6 kez sormuslardir. Cok rahatsiz oldum kendimi kötü hissettim. Sonucta ben onlara misafir olarak gitmisim onlar bana para sorup durdular, ki o paranin hesabini yapacaklarini hic düsünmemistim… Sonucta hicbir taki takilmadi para harcanilmadi o bes kurusunda hesabi yapilmasi beni cok kirdi.. Bilmiyorum benmi alinganlik yapiyorum ama böyle para konularinda cok hassasim. Hosuma gitmiyor para konusunu konusmak.. O gün öylece bitti eve gittim. Tabi icimde kaldi saygimdan hicbirsey demedim. Demek isterdim neden o paranin okadar hesabini yapiyorsunuz diye… Herneyse birkac gün gecti aradan ve nisanlima bahsetmek istedim bu kirginligimi… Olanlardan sadece rahatsiz oldugumu belirttigim halde, hicbir saygisizlik yapmadim halde nisanlim canavar kesildi. Annesini babasini korumaya basladi, ki onlarada bi laf etmemistim. Benim yanimda olacagina benimle kavga etti ve o günde öylece bitti. Haftalarca görüsmedik ne o aradi ne ben aradim. Gönlümü almaya calismadi kendini hakli gördü. Onun ailesi degil ben paranin hesabini yapmisim.. agzimdan para kelimesi hic cikmamisdir benim.. Tabi o arada dogum günüm geldi gecti, ne dogum günümü kutladi ne baska bisey yapti. Cok kirildim, halada kirginim bu konuda. En azindan dogum günümde gönlümü almaya calisabilirdi ama yapmadi..
Aradan 1bucuk ay gecti ancak ozaman geldi kapima özür diledi benden. Tamam dedim kapattim konuyu ama dogrumu yaptim bilmiyorum. Karsimdaki insana olan güvenim inancim gitti, beni sevdigine deger verdigine olan inancim gitti. Ki yaptiklari dogum günümde bile yanimda olmak istememsi bunu göstermezmi? Sonn zamanlar düsüncesiz bencil bir insan olmaya basladi. Ki aileside düsüncesiz insanlardir. Nisanimiz olacak birkez bile annemi babami aramis degiller birseye ihtiyaciniz varmi diye sormus degiller. Aile yapilarimizda cok farkli.. Baristim affettim ama korkuyorum evlenmekden pisman olmaktan.. Herseyin daha kötü olmasindan daha kötü seyleri yasamaktan korkuyorum.. Siz olsaniz ne yapardiniz? Evlilik öncesi böyle problemler yasayipda sonradan mutlu olanlar varmi aranizda?

Simdiden yorumlariniz icin tesekkür ederim size…

Kolay kolay kimseye bu yorumu yapmam ama mantiginizi devreye sokarsaniz eger bu iliskinin bitmesi gerektigini anlarsiniz.ne ailesi ne nisanliniz sizi haketmiyor.

Nisanlinizin yaptigi ve ailesinin yaptigi bence çok sorumsuzluk ve görgüsüzlük böyle dediğim için lütfen alinmayin katiyen sizi kirmak için söylemiyorum ama sizi 1 buçuk ay aramamis sormamis en özel Gününüzde yaninizda olmamis şimdiden 3 kurusu bu denli sorun ediyorlarsa ilerde nasil yapicaklar evlilik çok büyük özveri ve masraf yapmayi gerektiriyor ilerde de bunu mu sorun edecekler bak biz sana şunu şunu yaptik mi diyecekler ve sonuç olarak affetmissiniz ama içinizde halen şüphe var 2 senedir birlikteliginizde sizi hic mi tanimamis kirilicaginizi boyle şeylerden hoslanmayacaginizi bilmesi ve dikkatli olması gerekmez miydi :26:

Canım evlenmemelisin böyle bir adamla, bu aileye gelin gitmemelisin!!! Daha 3gün oldu nişanı attım ben. Ne olursun bak, kendine yazık etme. Şimdiden böyle yapan yarın evlenince daha kötüsünü yapar. Benim açtığım konulara bak anlarsın, ben ayrıldım çok seviyordum ama yemin ederim huzura kavuştum. Ayrıl, gerekirse acı çek ama evlenme, her şey unutulur ama bugün böyle yapan yarın neler yapmaz bende 23 yasındayım neler yasadım nelerrr!!! En son çare buraya üye oldum konular açtım, buradaki arkadaşlar cok yardımcı oldular, ve ayrıldım. İbretlik cok insan var burada!!! Daha evlenmeden sana bu tereddütleri yasatan insan evlenince canavar olur ve öyle kalır olan sana olur!!! Kurban olayım dinle beni bak seni tanımam etmem ama ben cok kötü seyler yasadım ben bunca zaman yandım sen yanmaa kıyma gencliğine!

Son düzenleme:
Cok haklisin kirilmakla !
Yerin'de kim olsa kirilirdi , Nisanda verdikleri
Uc kurusun hesabini yapmalari cokkk AYIP .. Ne demek
O paraya ne oldu ? Ya sizene yarin öbürgün dugunde taki
Taksalar takilara ne oldu derler ... bende para konusunda
cok hasassim ve hic konu edilmesini sevmem...

Nisanlina gelince ...

Anne kuzusuymus daha , daha seni dinlemeden böyle tepkilenmesi..
ilerdeki hayatinin habercisidir,
Ilerde evlenirsen arkanda bir Esin olmayacak ailesine
Karsi savunmayacak ..
Hakli veya haksiz herzaman sen SUCLU olucaksin

Nisanlinin seni dogum gununde bile , aramamasi
hic af edilir gibi degil...

sen bence nisanlini al karsina ve konus ... herseyi konusun
Umarim hersey diledigin gibi olur.....

kendi ailesinin hatasını kolay kolay kabul edemez kimse, "evet aile paragoz, kusura bakma" demesini beklemiyordunuz herhalde.
fakat konuyu gecistirmek yerine suçunu bastırmaya calısır gibi kavga cıkarması hayra alamet degil bence.

hadi bunlar olmuuuuus bitmis. dogum gununuzde nerdeydi? bunu sormadınız mı ona?
ya kendini affettirmek icin kul köle olacaktı ya da sizin zaafınızı size karsı kullanıp bu sekilde ömür törpüsü olacak.
icinizdeki her seyi döküp ondan alacagınız yanıtlara göre kararınızı verirseniz iki sekilde de daha rahat hissedeceginizi dusunuyorum.

Vay aslan parcasi...
Anne inceden inceye tembihlemistir, sakin bizi ezdirme aslanim, goster kendini kaplanim, acarsa agzini ver agzinin payini ates parcam diye...
Sizde bir kere yeltenince, olan olmus...
Sadece bu konu olsaydi, derdim ki...
Oturur guzel guzel anlatirsin, bu konular her zaman hayatimizda olacak, aklima takilan bir konu oldugunda sana anlatmayacagim da kime anlatacagim, aileler isin icine girince olgun olgun konusup halletmememiz lazim de, ikna et sakinlessin, kendine gelsin yigido derdim...
Fakat 1.5 ay piyasadan kaybolup, dogumgununde bile aramayacak kadar cevvalse, ben olsam geri donmezdim...
Ben 1 gun kus kalamam, 1.5 ay nedir yahu...
O, o arada ne yapti belli mi?
Siz bilirsiniz, benzer bir konuyu konusmaya calisin bakalim, hala harareti devam ediyorsa, bence koyun noktayi, ama yok hatasini anladiysa sansi haketmis demektir...

Öncelikle yorumlariniz icin cok tesekkür ederim. Ayrilmayi ciddi anlamda bende cok düsündüm halada düsünmekteyim, her nekadar özürünü kabul etmis olsamda. Olanlardan sonra hicbirsey eskiye dönmüyor araya bir sogukluk girdi birkere...
1,5 ay icinde tabiki konusmalar görüsmeler azda olsa oldu. Ama 1,5 ay küs gecirdik. 1,5 ay icindede birkac kez özür diledi, ama bu özür dilemeler icten degildi ve sadece konu kapanmasi icindi. Oyüzden kabul etmedim ve 1,5 ay uzadi bu konu böyle. Belki dogum günümde yanimda olup güzel bir gün gecirseydik farkli olurdu ama olmadi..
Bu 1,5 ay icinde annesi arayip özür diledi olanlar icin. Babasida aradi ama calisiyordum diye görüsemedim geride aramadim. Hepsinden sogudum icten ve hicbirini göresim gelmiyor..
Nisanlim is dolayisiyla suan sehirdisinda. Pazartesi günü görüsecez ve son kez bu konulari konusmak istiyorum onunla..
Allahim bizlere dogru yolu göstersin insallah...

Tabiki bunu beklemiyordum. Hic kimse ailesine laf ettirmek istemez, herkesin ailesi kendisine degerlidir sonucta. Ama en azindan anlayisli olabilirdi. Yada sorular sorulurken bisekilde konuyu kapatmaya calisabilirdi pasif durmak yerine.
Dogum günümde yanimda olmamasi zaten bana deger vermedini gösterir. Verseydi arardi görüsmek isterdi. Oysa aksam saatlerinde "Dogum günün kutlu olsun" diye soguk bir mesaj atti sadece.

konuya yorum yazanlar özetlemiş düşüncelerimi. büyük bir ipucu bu, hatta ipucu değil ayan beyan bir işaret. zor olacak belki ama daha sağlıklı olacak. ayrılmaya çalışın bence de...

suclamak icin degil yaptıgı sey soylediklerinizi hazmedemeyip ani bir tepkiyle olsa dahi kontrolunu yitirecek sekilde davrandıgını soylemeye calısmıstım.
sizin ne yanlısınız var ne de fevriliginiz. hatta fazla naz ediyor gibi dusunmus olabilirler belki ama kolaylıkla affetmemeniz iyi olmus,
deger yargılarınız ve iletisim tarzınızın uyusmadıgını dusunuyorum...
son kez konustugunuzda verecegi cevaplar gonlugunuzde cicek acmasını saglar umarım.
fakat bu nemrutlukla onun bunu basarması zor gibi.

Eee atmis iste dogumgununde mesaj, ben aklina bile gelmedi zannetmistim...
Ayrica o 1.5 ay tekrar tekrar da ozur dilemis, ben tamamen piyasadan kayboldu zannetmistim...
Ne yalan soyliyeyim, su an o kadar suclu bulmuyorum...
Tabi ki o fevrilik hic hos degil ama siz benim esimi gorucektiniz, baslarda sanki ben konusunca, ben o ve ailesi icin tehditmisim gibi bakardi suratima...
Bir dolu inis cikistan sonra, simdi ben arkama yaslandim, hosuna gitmeyen bir sey olursa cat veriyor cevabi, ailesi bir sey dediginde
Bu tur seyler zaman alir...
Ustelik anne, baba bile aramislar, nezaket gosterip, gerci bu konularda yuz goz olmak iyi degil ama...
Demem o ki siz aileye de sevgilinize de vermissiniz gereken mesaji...
Bundan sonra daha cekinirler, merak etmeyin...
Biraz daha zorlayin, yoklayin, zaman gecirin, eger icinize sinerse devam edin...

Sorun sadece böyle bir basit olayda hemen seni suçlamasi degil, birde böyle asil basit bir olayda hemen hemen 1.5 ay küs kalmasi. Bu gerçekten çok çoçukça ve akil almayan bir davranis. Üstelik siz sadece rahatsizligini belirtmistin, yani ailesini bile kötülememistin (ki yeri gelir ailesi kötü davranir ise oda söylenmesi de gerekiyor).

Siz ilerdie hiçmi birbiriniz ile konusamiyacaginiz? Sen hiçcmu duygularini, rahatsizliklarini dile getiremiyeceksin, konu ailesi olsa bile?

Annesi cahil diyelim o parayi soruyor (ayrica çok çok ayip sormasi, bir degil, kaç sefer sormuslar üstelik!) Nisanlinda sana hak vermek yerine bagirip çagirip hemen annesini koruyor.

Bence yol yakinken ayril. Böyle bir ile evlilik uzun sürmez. Evlendiginizde kavgalar daha çogaliyor, o zaman ne yapacak? O zaman sen ne yapacaksin? Böyle bir basit olayda senin yasgününde yaninda olmayan, ilerde hakikaten birsey çikarsa ne yapacak?

Mantigini devreye koy ve ayril bu çoçuktan. Herkez ilk sevgilisi ile evlenecek diye bir kaide yok. Önemli olan huzur canim, ha bak annesini koruyacak diye huzurunuz simdiden bile kaçti. Iyi düsün derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…