Nişan nişan takıları

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

vanillaginger

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2014
21
2
6
34
Ankara
herkese merhaba bu benim kkda ilk mesajım benim ocak ayında isteme ve sözüm oldu. söz yüzüğü olarak sevgilim tektaş pırlanta takmıştı. sevgilim memur ve bütçesinin yettiği ölçüde bişey almış. fakat benim lafçı teyzelerim ve diğer bazı akrabalarım bu çok küçük falan diye dedikodusunu yaptılar çok üzüldüm benim için küçük veya büyük önemli değil düşünüp almış sonuçta. neyse bir ay sonra nişanımız alacak aramızda konuştuk nişanda ne takılır falan diye. sözlüm annesine sormuş ne takılır diye o da alyans takılır sadece demiş. bizde de set ve 3-4 tane bilezik takılır. biz zaten sözlümle yarı yarıya ödeyerek alyanslarımızı aldık. ben kendi nişan elbisemi ve ayakkabımı da aldım. ailem de bana takmak için bi bilezik alıp bi kenara koymuş. ama sözlümün tarafından hiç ses seda yok. benim parada altında gözüm yok sadece o dediğim akrabaların dedikodusunu duymak istemiyorum sanırım sözlümün ailesi biraz pinti bende şunu takın bunu takın diyemem kesinlikle ne yapmalıyım lütfen bi fikir verin :44:

Nişan ister mekan da olsun ister evde aile arasında aile büyükleri takı takarlar bütçeleri elverdiğince, ya adetleri olmasa bile o kadar insan takarken kendileri misafir gini uzaktan bakmayı nasıl yedirebilir ki kendine? Hadi 3-4 takmasınlar da 1 tane taksınlar ama hiç takmamak o kadar insan içinde garip karşılanır. Bir de düğün bilezikleri ayrı olarak mı takılıyor sizde, yani nişanda takılan sayıya dahil oluyor mu?

düğünde bu bileziklere ek gene bilezik takılır. yengeme bi incili altın set ve diyarbakır hasırı takılmıştı. yani düğünde de takılır olduğu kadar. bizim nişanımız evde olacak sözlüm salon istemiyor oynama falan olmasın diye.

canım şimdiden hayırlısı olsun.. Nişanda Alyanslar takılır. erkek tarafıda en az 2 bilezik takar. durumu iyi olanlar kolye ve bileklikte takabilir. ama yoksa ailesi en az 2 bilezik takmalıdır.

canım şimdiden hayırlısı olsun.. Nişanda Alyanslar takılır. erkek tarafıda en az 2 bilezik takar. durumu iyi olanlar kolye ve bileklikte takabilir. ama yoksa ailesi en az 2 bilezik takmalıdır.

teşekkür ederim ailenin durumu kötü değil bi sıkıntıları yok yani. sadece yapmak istemiyorlar benim anladığım kadarıyla biz sözlümle birbirimizi seviyoruz benim ailem de sözlümü seviyor ama onun ailesi istemeye bile zorla geldi resmen

herkes kendi degerini kendi belirler. sana şimdi takacak olsalar olsalar 5000 liralık sey taksınlar. ne sen zengin olursun o 5000 ile ne onlar fakir(durumları varmış)
dolayısıyla maddi olay önemli degil tavırlar önemli. madem onlar seni istemiyorlar ve böyle sanki zorla bi şeyler yapıyorlar altınlarını da isteme zaten. sevgilinle birbirinizi sevdiğiniz surece kapınızı kapar oturursunuz.
anlamıyorum şu olayı ya.. insanların ogulları mutlu, sevdiği kişiyle yuva kurmaya karar veriyor, gelmişler surat asıyorlar vs. çok enteresan gerçekten.

altınlar falan gözümde değil zaten önemli değil benim için. ama bu akrabaların dedikodularını duymak istemiyorum hiç tektaş için bile laf ettiler. ben sözlümden iki yaş büyüğüm bunun dedikodusunu ettiler sözlümün ailesi de sanırım bunun için böyle gönülsüzler. benim yaşça büyük olmam hoşlarına gitmiyor. çok bunaldım gerçekten yüzümde bi anda sivilceler çıktı sıkıntıdan

Tektaş olayına takılmayın insanlar herşeyi konuşurlar adı üstünde taş gereksiz abartılması bu kadar bana görealyansları beraber almanız normal genelde öyle olur olmalı zaten. Keşke direk anneniz,babanız bizde bu kadar takılır adet budur deseydi en başında onlarda öyle hareket etmek zorunda kalırdı annen şöyle yapsın aldığımız bilezikler aynı olsun dünür biz böyle aldık falan desin ya da siz ne aldıysanız öyle tercih edelim bizde desin onlar alırlar mesajı eğer almayacağız adet yok derlerse bizde var kız tarafı ne isterse onu almak zorundalar altta kalmasın aileniz istemeyene meme yok derler ya aynen öyle insanlar saf sanıyorlar

Bende oynamalı nişan olsun istemedim, yani nişan bana göre çok anlamsız, evde aile arasında yapacağız.

İste bu olay benim de dedigim. Sanirim bu sadece Turkiye'de vardir. İnsanlar dugune nisana gelip uzaktan uzaktan suzup dedikodu yaparlar. Kotuluk bu baska bi sey degil. Sizin en mutlu gununuzu berbat etmek icin gelmislerdir sanki. Benim de bir halam ve bir teyzem boyle. Ablama cok fazla taki takilmisti onu laf edemediler uzaktan oturup oturup elbisesi cok cirkinmis, makyaji cok kotu olmus, bi porselen makyaj bile yaptirmamislar, kuzenim bundan guzel makyaj yaparmis vs.
O iki insani nisanimda gormek bile istemiyorum suanda ben de ama yapacak bi sey yok. Onlari gordugumde kafami ceviricem, dediklerini sallamayip kahkahami eksiltmeyecegim. Direk uzaklasacagim.
Ne olursa olsun bu sadece ve sadece ikinizin mutlu gunu, siz oradasiniz siz mutlusunuz ve siz izin verdiginiz icin onlar oradalar. Her kimse sizin en mutlu gununuz cekemiyorlar de kahkaha at gec. Konussunlar..

Allah yardımcınız olsun o zaman. Şimdiden böyle sorunlar çıkarıyolarsa sonrası nolur bilemem. Sen nişanlınla konuş bence. Üstüne düşenleri ailesine o anlatsın.

Allah yardımcınız olsun o zaman. Şimdiden böyle sorunlar çıkarıyolarsa sonrası nolur bilemem. Sen nişanlınla konuş bence. Üstüne düşenleri ailesine o anlatsın.

canım ben de arkadasın fikrine katılıyorum erkek arkadasınla konus, 2 bilezik olmalı bence de. ailesi almıyosa sözlünde alabilir gramını düşük alsın alamıyorsa cogunu. ama sen yada ailen altın konusunda sözlünün ailesiyle muhatap olma bence eger alamıyorsa da canı sagolsun Allah huzur versin altından fayda yok

Evet arkadaşım, erkek arkadaşınızın ailesi cimri ve şimdiden cephe almışlar. Adetleri sizin ailenizede sorması gerekirdi, yanlış anlamadıysam sormamışlar. Kız alıyorlar bir zahmet ellerini ceplerine atsınlar, onlar atmıyorsa erkek arkadaşınız size istediğiniz takıları almalı. Bende bu konuda çok dertliydim. Ama kaderime razı olmadım. Ha şunu söyleyeyim, bugün siz kibarlık edip hiçbirşey demezsiniz, yarın iş işten geçtikten sonra (nişan düğün olup bittikten sonra), sen istedinde biz mi almadık derler... o kadar çok kişiden duydum ki bunu... Allah yardımcınız olsun. Ne diyim...

niye söylemeye utanıyorsun ki söyle benim ablamda öyle söylememişti k.v düğünden sonra sen istemedin bizde takmadık isteseydin demiş en azından sözlüne söyle bir bilezikte alıversinler hamama giren terler

benim annem babam vefat etti o yüzden amcamdan istediler beni. kayınvalide de yengemi muhatap alıp adetiniz nedir falan diye sormadı zaten. yengem de asla gidip şunu yapın bunu yapın biz bunu yapcaz falan demez. dün sözlüme biraz çıtlattım nolcak ne bitcek diye. biliyorum onun da şu anda ekstadan bişey alcak durumu yok

genelde erkek tarafı iki bilezik alır almak siteyenler : erkeğe saat kıza kolye bileklik takı seti vs. ile zenginleştirebilir.ama en az 2 bilezik ...

Merhaba canım öncelikle hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin. Benim fikrime göre net sayı veren arkadaşlar yanlış düşünüyor. Böyle şeylerde net bir şey olmaz. Çoğu kişi 2 bilezik demiş, bunu neye göre belirliyorlar. Bende 7 ay önce nişanlandım. 2 bilezik falan takılmadı. Üstelik annem babam başımdaydı kayınvalidem yanlız bir insan ama nişanlım çalışıyor, maddi sorunu yok. O bana tektaş taktı, kayınvalidem kelepçeli bir bilezik taktı, evli ablası bilezik, evli abisi zincir kolye taktı. Ama ablası ve abisi olmasaydı bana da bir tek taş ve bir bilezik takılacaktı. Burada tek düşünülmesi gereken hediyelik bir şey takılması, alyansınız dışında. Bu bilezik olur, kolye olur ya da arzu ederlerse düğünde takacağın set olur. Ama en az 2 bilezik yok şu yok bu bunlar saçma şeyler. Sen mutlu musun, nişanlın sorumluluk sahibi iyi bir eş ve baba adayı mı, bunlara bak. Tabii annesinin ağzına çok bakması da olmaz. Çünkü ileride bu sorun olur. Gerisini boşver canım. Hepsi geçici. Zaten beni istemiyorlar dedin, bunun farkındaysan hiç beklentiye girme derim. O dedikodu yapanları da sallama. Düğünü çırağanda yapsan da onlar yine bir bahane bulur. Tekrar mutluluklar dilerim.

sözlüm ankaraya geldik konuştuk burda. bizde böyle böyle diye iyice anlattım. en son kararımız gelinlik üzerine takabileceğim şık bir takı seti alacaklar. ben su yolu setleri beğeniyorum onlardan olcak gibi bide sözlüm pırlanta taşlı bir saat almış zaten onu da takıcak nişanda

Hadi hayırlısı olsun canımm

Hersey halloluyor iste Allah'in izniyle, hakkinda hayirlisi olsun canim :)
Simdiden mutluluklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…