Nişan salondami olmali evde mi olmali?

nisan ev icin kücük biraz yani ne kadar büyük evin olursa olsun gecen halamın kızanını sözü oldu onda bile cok kalabık oluyor 30 siz 30 onlar olsa yinede zor tabak canak ayrı bi dert bence ufakta olsa bi yer tutun

Haaa bide fazla kişi çağırma en yakin birinci derecede aile büyukleriniz samimi bir kac arkadas yeterli...gerisini düğüne çagirirsin olur biter.. bizim buralarda tebrik kabulü olur nisan düğün sünnet sonrasi gelin gelinligini giyer kuaför fln evinde oturur pasta Börek masa donatilir acik büfe düğüne gelemeyenler evde tebrik eder ...kurtarici bir usûl dür bu...

Gerekirse tutarlar, adet öyleyse. Ama şuana kadar hep kız tarafına ait olduğunu duydum, gördüm.
Zaten nişan bize ait olduğu için kaçmak istemedim salondan. Onlara ait olsaydı yaptırmazdım kesinlikle.
Anladim canim. Burda oyle kiz erkek diye ayrilmiyor. Erkek nişani düğünü yapar. ev esyalarini falan herseyi alir. Kiz sadece yaptiği ceyiziyle gider. Oyle yatak odasi falanda kiza ait değil

Haaa bide fazla kişi çağırma en yakin birinci derecede aile büyukleriniz samimi bir kac arkadas yeterli...gerisini düğüne çagirirsin olur biter.. bizim buralarda tebrik kabulü olur nisan düğün sünnet sonrasi gelin gelinligini giyer kuaför fln evinde oturur pasta Börek masa donatilir acik büfe düğüne gelemeyenler evde tebrik eder ...kurtarici bir usûl dür bu...
Dur şuda gelsin ya dur bu da gelsin diye diye ev dolup taşar bilemedim ya kafm cok karisik :KK57:

düğün tamam ama nişan içinde insan keşke demez yani, ha belki keşke nişanı salonda yapmasaydık der o ayrı, o kadar çok takacak şeyiniz olacak ki bu süreçte, bu tür şeyleri takmayın, sonra araya soğukluk giriyor, bir bakmışsınız kafaya binlerce şey yığmışsınız. Zaten normalde nişanı kız yapar diye biliyorum. Çok aşırı istiyorsanız, siz söyleyin babanız yapsın. Olmayacak şey değil yani, ki ilk kez nişanı erkek tarafının yaptığını duydum.

Ya etraftakiler salonda olsun bilmem ne diyince bende hevesleniyorum kafam karisiyor. İki sene oncesinden hep evde yapilmasini isterdim hep oyle hayal kurardim. Ama karisiyor kafam işte

bizim buralarda evde nişan olursa şöyle oluyor: evin önü genişse oraya sandalye masa vs. koyuluyor. iki tarafta yakın akrabaları çağırıyor. erkek tarafı yiyecek içecek pasta meyve suyu vs alıyor. yüzükler takılıyor, takı takmak isteyen takıyor fotoğraf çekiniliyor. herkes yiyor içiyor, kendi arasında muhabbet ediyor. kısa ve öz bir şekilde bu iş bitiyor. ama öbür türlü yok kabarık nişan kıyafeti yok onu da çağır bunu da çağır, çalgıcısı, salonu bilmem nesi vs. eksiği bitmez hem stres hem de maddi olarak yük. içinizde salonda yapılması gibi bir heves varsa yine de olabilir. evde olursa sade hoş kıyafetler alırsınız ikinizde. kuaförde saçınızı makyajınızı sade bir şekilde yaptırırsınız. bilmiyorum bana ev daha cazip geliyor. benim bile şimdi evde nişan yapasım geldi damat adayı olmasa da :)

Gerekirse tutarlar, adet öyleyse. Ama şuana kadar hep kız tarafına ait olduğunu duydum, gördüm.
Zaten nişan bize ait olduğu için kaçmak istemedim salondan. Onlara ait olsaydı yaptırmazdım kesinlikle.
Burda istemede falan oyle pastalar borekler yapilmaz. Sadece tatli falan ikram edilr. Onuda erkek tarafi getirir. Ayrica birseyler yapildiğini hic gormedim. Ha ama az kisi olur ikrmlar yapilabilir. Belkide burda kalabalik gidildiği icin ikramlar yapilamiyordur. Bilmiyorum yinede :KK34: of

Anladim canim. Burda oyle kiz erkek diye ayrilmiyor. Erkek nişani düğünü yapar. ev esyalarini falan herseyi alir. Kiz sadece yaptiği ceyiziyle gider. Oyle yatak odasi falanda kiza ait değil
Çok merak ettim nerelisiniz acaba ?
İlk kez nişanın erkek tarafında olduğunu , kızın sadece çeyizle gittiğini duyuyorum merak ettim nereli olduğunuzu..

İçinize nasıl sinicekse öyle yapın. Ama şuda var gereksiz masraf yapılmasın dendikten sonra yinede nişan istemek pek hoş olmaz heralde..
Eğer maddi durumunuz iyiyse siz kendiniz verin salonun parasını illede istiyorsanız kimse konuşamaz sizinde istediğiniz gibi olur herşey.

Soz,nisan,kina gecesi,nisan bohcasi,ev hazirligi,dugunu balayisi....bitmiyor..
Oyle guzel anlarda iyice zora ve sikintiya strese sokuyoruz kendimizi.sonra taraflardan biri neye yetisecegini bilemeyince psikoloji allak bullak oluyor.

Nacizene onerim en zahmetsiz sekilde yapin.ve etrafin lafina gore degilde kendi gonlunuze uygun olani yapin.hayati zorlastirmayin.

Bu zamanlarda konusanlar evlendiginiz anda susuyorlar hepsi unutulup gidiyor yasadiginiz memnun etme stresi size kaliyor sonra egzama,alerji kasinti gibi hastaliklarla siz ugrasiyorsunuz

Çok merak ettim nerelisiniz acaba ?
İlk kez nişanın erkek tarafında olduğunu , kızın sadece çeyizle gittiğini duyuyorum merak ettim nereli olduğunuzu..

İçinize nasıl sinicekse öyle yapın. Ama şuda var gereksiz masraf yapılmasın dendikten sonra yinede nişan istemek pek hoş olmaz heralde..
Eğer maddi durumunuz iyiyse siz kendiniz verin salonun parasını illede istiyorsanız kimse konuşamaz sizinde istediğiniz gibi olur herşey.
Buyuk ihtimal dogudur.bizde aslen doguluyuz.bizdede boyledir gelenek kizdan hicbisey talep edilmez.
Ama ben evlenirken ailem yapti yatak odasi nisani..

Oyle guzel anlarda iyice zora ve sikintiya strese sokuyoruz kendimizi.sonra taraflardan biri neye yetisecegini bilemeyince psikoloji allak bullak oluyor.
Aynenİ; adamlar haklı olarak yetişemiyorlar bişeylere, sonra araya tartışmalar gerginlikler sorunlar giriyor, huzursuzluğu aslında biz çağırıyoruz.

Nacizene onerim en zahmetsiz sekilde yapin.ve etrafin lafina gore degilde kendi gonlunuze uygun olani yapin.hayati zorlastirmayin.

Bu zamanlarda konusanlar evlendiginiz anda susuyorlar hepsi unutulup gidiyor yasadiginiz memnun etme stresi size kaliyor sonra egzama,alerji kasinti gibi hastaliklarla siz ugrasiyorsunuz
Haklisin canim. Zaten egzamamda var. Aziyor gerckten dusundukce bunlari :KK51:

Buyuk ihtimal dogudur.bizde aslen doguluyuz.bizdede boyledir gelenek kizdan hicbisey talep edilmez.
hep sizi alıntıladım pardon :) doğudada nişanı kız yapıyor diye biliyorum ben. Nerenin adetiyse çok acımasızmış, herşeyde erkek tarafına yıkılmaz yani. bunun ev eşyası nişanı düğünü sözü ıvırı zıvırı.... Kızların ailesi ne yapacak düğüne gelip oturacaklar mı sadece (aman konu sahibi yanlış anlamayın, o yörenin adetine diyorum sizle alakalı değil, sonuçta sizlik değil)

Bildin canim doğu. Ben elimden geleni yapiyorum yapacagim. Ama oyle buyuk esya alma zorunluluğu yok. Yani kizin durumu iyiyse kendi isterse beyaz esyasini falnda alir. Ama oyle bir sart yok.

hep sizi alıntıladım pardon :) doğudada nişanı kız yapıyor diye biliyorum ben. Nerenin adetiyse çok acımasızmış, herşeyde erkek tarafına yıkılmaz yani. bunun ev eşyası nişanı düğünü sözü ıvırı zıvırı.... Kızların ailesi ne yapacak düğüne gelip oturacaklar mı sadece (aman konu sahibi yanlış anlamayın, o yörenin adetine diyorum sizle alakalı değil, sonuçta sizlik değil)
Yok kizin aileside altinini falan takiyor sonucta. Dediğim gibi zorunluluk yok. Ama kizin durumu iyiyse almak istiyorsa ceyize beyaz esya falanda ekleyrbilir. Acimasizlik değil. Burda boyle.

benımde bildiğim nişanı kız yapar. maşallah her seyı o tarafa yüklemıssınız :=)
işinize gelince adetler degerlı oluyor :KK53:
Yok ya ben yuklemem sahsen. Elimden gekeni yaparim tabiki. Babamda eminimki beyaz esyama kadarda alir. Ama bizde oyle yatak odasi kiza aittir bilmem nişani kiz tarafi yapar falan oyle bir zorunluluk yok. Biz kiz aliyoruz. Biz yapacağiz herseyi derler. :KK48:

X