• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nişan 'Partisi'

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

ilori

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2013
8
0
6
İstanbul
Merhaba kızlar, size bi sorum olacak. 2014 başında söz nişan işlerine gireceğiz kısmetse ama bi türlü karar veremiyoruz. Sözü evde nişanı salonda mı yapsak yoksa ikisini bi arada evde yapıp ardından sadece arkadaşlarımızla dışarıda bi parti mi düzenlesek? Fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Bizim evimiz çok büyük olmadığı için evde sözü kaldırır ama nişan için şehirdışındaki teyzeleri dayıları falan çağıramayabiliriz. Öbür yandan da sadece arkadaşlarımızla bi parti çok daha ucuza mal olur. Düğünü de 1 sene sonra düşünüyoruz. Çok kararsızım şimdiden fikirleriniz için çoook teşekkür ederiiimm :16:

Canım benm nisanim da Kasimda olcak insallah ve biz de evde toren arti parti dusunuyoruz. Ve bence nisan icn daha mantikli. Cok yakin olduklarini cagirirsin eve sonra genclerle eglence oh mis. Ev bizim de buyuk sayilmaz ama ayarlanir o ya bebce.. komsularda sandalye takviyesi yapilir gerekirse ortadaki esyalar cekilir falan kenara alan genisler yani bence bunlari sorun etme. Maddiyati gectim dışarda nisan olursa dugun cakmasi bi toren oluyor ben sahsen hic sevmiyorum. Cafe falan olursa olur diye düşünüyorum ben de en cok o da pasta kesip ikramlar icn sonrasinda gene sadece baska yerde genclerle parti. Bakalm kismet ama benm dusuncelerm bunlar ;)

canım öncelikle hayırlısı olsun Allah tamamını erdirsin :) :nazar: benimde nişanım Ağustosta oldu ve ben nişana son 1 hafta kala dışarıda yapmaya karar verdim :D öyle ki evde yapacağım için süsler bile almıştım fakat bizde yalnızca benim yakın arkadaşlarım 15 kişi falan oldu evimizin üst tarafında cafe vardı ve oranın ufak açık bi bahçesi vardı iş yerimden müzisyen bir arkadaşımda orkestrasını getirdi davullu zurnalı bi nişan oldu 75 kişiydik :)) masalar yuvarlak beyaz ötrü üzerlerinde şık bir şamdan sandalyeler beyaz hasır üstlerine ince elbisemin renginde tüller ve nişanlımla bize ait masa vardı ikram olarak meşrubat çerez kuru pasta ve son olarak nişan pastamız oldu canlı müzikli çalgılı çengili bir nişan oldu ama hiç hayalimizde yoktu :D düğün gibiydi çıkışımız masamız herşeyi herkes çok beğendi ve biz düğün yapıp yapmama konusunda hala kararsızız hani düğün olmasa bile içimizde kalan bişey olmıcak ;))

canım öncelikle hayırlısı olsun Allah tamamını erdirsin :) :nazar: benimde nişanım Ağustosta oldu ve ben nişana son 1 hafta kala dışarıda yapmaya karar verdim :D öyle ki evde yapacağım için süsler bile almıştım fakat bizde yalnızca benim yakın arkadaşlarım 15 kişi falan oldu evimizin üst tarafında cafe vardı ve oranın ufak açık bi bahçesi vardı iş yerimden müzisyen bir arkadaşımda orkestrasını getirdi davullu zurnalı bi nişan oldu 75 kişiydik :)) masalar yuvarlak beyaz ötrü üzerlerinde şık bir şamdan sandalyeler beyaz hasır üstlerine ince elbisemin renginde tüller ve nişanlımla bize ait masa vardı ikram olarak meşrubat çerez kuru pasta ve son olarak nişan pastamız oldu canlı müzikli çalgılı çengili bir nişan oldu ama hiç hayalimizde yoktu :D düğün gibiydi çıkışımız masamız herşeyi herkes çok beğendi ve biz düğün yapıp yapmama konusunda hala kararsızız hani düğün olmasa bile içimizde kalan bişey olmıcak ;))

Aa ne guzel olmuss..
Oncelikle ben de unutmusum kizlar ikinize de hatta nisani olan herkese de hayirli olsn Allah tamamina erdirsin insallah...

Ya ben de evde olcak toren kismini disarda yapsak mi diye dusunuyorum ama babama bunu deyince o zman herkesi cagirman gerekir demisti oysa ben onun yerine senin gibi en cok 60 70 kisi en yakinlari eve cagircama disari mi cagorsam nolur ki diyorum ama bakalm 19 ekimde koz istemeye gelecekler o zamn net konusulacakk.. ;)

inşallah hepimiz için en güzeli olur. en büyük korkum şimdi ikisi beraber olsun sade olsun diye karar verip daha sonra içimde kalması, inşallah öyle bi durum olmaz.

Şahsım adına konuşayım, ben nişan törenlerini sevmiyorum. Biraz gereksiz geliyor. Nişana harcayacağım her kuruşu, düğünde kullanmak daha mantıklı geldiğinden nişan yapmıyorum. Söylediğin gibi bir nişan partisine hiç gitmedim ama kulağa eğlenceli geliyor. Daha ucuza da gelecek diyorsan bence tercih edebilirsin.

teşekkür ederim hepinize ilginiz için sanırım partiyi daha çok istiyorum :)

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun, yeni başlangıçlar için atacağınız ilk adımların sonrası da hep güzel gelsin. Bence bu konuda öncelikle ailene danışmalısın. Örneğin bende senin gibi düşünüyordum söz-nişan birarada olsun, boşuna telaşe olmasın dedim ama, babam "sen benim ilk göz ağrımsın ilk mürvetim olacak inşallah benim gönlümden geçen söz ayrı nişan ayrı"dedi. Bende babamı kıramadım.İsteme ve söz bir arada oldu. Tek taş taktı nişanlım bana, annesi de daha önceden gidip nişanlımla beğendiğimiz kelepçe tarzı bir bilezik taktı. Daha sonra nişanı yaptık. Bende dışarıda yapılan nişanı pek sevmediğimden evde yaptık nişanımızı da, üstte ki mesajlarda da bir arkadaşın dediği gibi, komşulardan bir kaç sandalye falan takviye ederek işi çözdük.Sonra biz gençler daha önce rezervasyon yaptırdığımız bir eğlence mekanına gittik. Süper bir geceydi. Ben arkadaşlarımı eve çağırmadım, "ev zaten çok kalabalık olacak, büyüklerin arasında sıkılırsınız da, eğlence mekanında buluşalım" dedim. Zaten samimi arkadaşlarım olduğu için hiç biri kırılmadı gücenmedi, hatta biz mekana gittiğimiz de hepsi oradaydı, biz içeri girince hepsi ayakta alkışlarla karşıladılar bizi.Ellerinde konfetiler falan çok güzeldi.Sende eğer ev çok kalabalık olur diyorsan, arkadaşlarına böyle bir rica da bulunabilirsin.

ay çok güzelmiş böylesi de allah mesut etsin :) ikisinde de aklın kalmamış bak güzel bi çözüm, teşekkür ederim :)

Merhaba kızlar, size bi sorum olacak. 2014 başında söz nişan işlerine gireceğiz kısmetse ama bi türlü karar veremiyoruz. Sözü evde nişanı salonda mı yapsak yoksa ikisini bi arada evde yapıp ardından sadece arkadaşlarımızla dışarıda bi parti mi düzenlesek? Fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Bizim evimiz çok büyük olmadığı için evde sözü kaldırır ama nişan için şehirdışındaki teyzeleri dayıları falan çağıramayabiliriz. Öbür yandan da sadece arkadaşlarımızla bi parti çok daha ucuza mal olur. Düğünü de 1 sene sonra düşünüyoruz. Çok kararsızım şimdiden fikirleriniz için çoook teşekkür ederiiimm :16:

canım bizimde 7 Eylül'de hem isteme hem söz diye kararlaştırdık. 7 Eylül geldi çattı hemde öyle bir çattı ki söz de tam 63 kişi olduk. bu 63 kişiyi nereye sığdırcaz derken sığdık olduuuu ve bitti. sonra o 63 kişinin gençleri olarak 19 kişi de gece dışarı çıktık. ve ondan sonra nişan yapmama kararı verdik. zaten o kadar insanı nişana çağırcaz ve en fazla 10 kişi daha eklenir. zaten akşam çıkmışım yaşıtlarım kuzenlerimle eğlenmişim. ve çok da ucuza mal olmuş. bizde karar verdik nişan yapmayalım ve şöyle şanlı şöhretli bir düğün yapalım. işte böyleeee. paylaşim dedimmm :)

bakalım, en güzeli sanırım on kere telaş çıkarmamak.. allah mesut etsin canıım teşekkür ederim cevabın için:)

Biz şöyle yaptık gece 12 y kadar evde müzikli eğlenceli nişan ordan da 3 araba gençlerle müzikli eğlenceye gitdik sabah 4 te geldik :1:

Bizim ortam çok eglenceliydi salon nişanı gibi oldu 12 de çıkmamızın sebebide müziği 12 de bitirmiş olmamız halaylara kadar çekildi evde sen düşün :1::1:

Mantılı canm ben de evde eğlence düşünüyorum zaten artık ortam neyi gerektirirse devamm :21:

merhaba arkadaşlar, uzun zamandır okuyucuydum artık üye olmak ve iletişime geçmek istedim sizle. :) 2 gün sonra evde nişanım olucak. salonumuz çok büyük değil, tahmini 35 kişi olacağız artı/eksi sürprizlerle. şimdi tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. nişanda açık büfe kuracağız, yüzük takımı pasta vs derken erkenden bitirip, sonra bikaç arkadaşımızla dışarı çıkmak niyetindeyiz. bu törenin neresinde olacağız nişanlımla, yani sürekli yaşlılarımızla salonda mı oturacağız, yoksa mutfakta annemlere yardım mı etmeli miyim? gençleri terasa çıkaracağız onlarla mı dursak? tam olarak ne yapacağımı, nerede duracağımı bilmiyorum :) hanımkız mı olmalı, servis elemanı mı, yoksa carpe diem! benim nişanım benim eğlencem! kıvamında mı olmalıyım.. biliyorum heycanlıyım :) konu açan arkadaşın başlığına konmuş gibi de oldum sanırım yeni konu açamadım.:17:

Canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun diyorum sana ve tüm bu telaşa giren ve girmeyi düşünen kk hatunlarına :34:

benim de şubat 2014 nişanım olucak ve bizim de evin salonu öyle aham şaham büyük bir salon değil ki ben kız isteme söz nişan bir arada olucağından yakın çevremin hepsini çağıracam aynı şekilde müstakbel nişanlımın da yakın çevresini çağıracak . tahmini 35 - 40 kişilik bir davetli olucak . ilk olarak ikramlar verilecek hvadan sudan konuşmalar olucak daha sonra ben kahve yapmaya gidicem mutfağa o sırada malum sözler ile kız istenicek ben de kahveleri ikram ederken artık babam beni verir sanıyorum :) sonra el öpme faslı takı faslı derken zaten akşam olur ve sıra dışarıda partiye gelir :34: 10 - 15 genç dışarıda eğlenmeye gideriz büyükler de isterse evde oturur konuşurlar iterlerse evlerine giderler diye düşünüyorum :16::16::16: o gece de böylece sonlanır ve ben artık nişanlı bir kız olarak düğün hazırlıklarımı başlatırım :34: hepinizi öptümm :54:

Canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun diyorum sana ve tüm bu telaşa giren ve girmeyi düşünen kk hatunlarına :34:

benim de şubat 2014 nişanım olucak ve bizim de evin salonu öyle aham şaham büyük bir salon değil ki ben kız isteme söz nişan bir arada olucağından yakın çevremin hepsini çağıracam aynı şekilde müstakbel nişanlımın da yakın çevresini çağıracak . tahmini 35 - 40 kişilik bir davetli olucak . ilk olarak ikramlar verilecek hvadan sudan konuşmalar olucak daha sonra ben kahve yapmaya gidicem mutfağa o sırada malum sözler ile kız istenicek ben de kahveleri ikram ederken artık babam beni verir sanıyorum :) sonra el öpme faslı takı faslı derken zaten akşam olur ve sıra dışarıda partiye gelir :34: 10 - 15 genç dışarıda eğlenmeye gideriz büyükler de isterse evde oturur konuşurlar iterlerse evlerine giderler diye düşünüyorum :16::16::16: o gece de böylece sonlanır ve ben artık nişanlı bir kız olarak düğün hazırlıklarımı başlatırım :34: hepinizi öptümm :54:

çok teşekkür ederim, sana da hayırlı olsunn :) çok güzel oluyor isteme faslı. benim geçen haftaydı ayrı oldu. anneler ananeler aşırı duygusal, başladılar ağlamaya istenir istenmez. çok komikti. :1: isteme faslında içeride olun duyun bence. :16: nişan curcunalı olucak ev başımıza yıkılmazsa, nasıl geçtiğini paylaşırım. :1:

Back