Nişan Nisan Mayis gibi Nisanlanacagim Fakat...

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

miaselinam

<3 03.07.2010 <3
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
3.138
1.634
698
Arkadaslar kafayi yemek uzereyim . nisan mayis aylari gibi nisan yaapacagiz. Tabi nisan kiz tarafina ait.Benim yuzugumu o onunkini ben benim nisanligimi o onunkini ben alcaz. Dugun salonu bana ait. Bohca yapmayacagiz.Bohcayi dugunde hazirlayacagiz.
Yemekli degil dugun salonunda yapacagiz. pastasida dahil 1400 e filan gelecek sanirim maksimum.

Toplam bana maliyeti ne olur ne kadar masraf ayirmaliyim bilmiyorum daha parayi yeni yeni biriktirecegim bir turlu butcemi ayarlayamadim bunun sIkIntisi var icimde zaten. O da yetmemis gibi bizimkiler tutturdular agusttos sonu dugun olur diye. tabi biz sozlumle ekim eylul gibi dusunuyoruz. belkide kasim aralik gibi. ceyizim icin bi kac parca bisey var ama ceyize ne kadar ayirmam lazim bilmiyorum. OYle ivir zivir cok harcamakta istemiyorum acikcasi. lutfen su maddi konuda fikrinizi soyleyin yoksa ben cildiracagim yakinda

maddi olarak çok ama çok para ayırman lazım canım maalesef. yeni nişan yapmış biri olarak masrafım 3000 tl civarında ve aşırıya kaçan hiçbişey yok. senden tek farkım biz bohça yaptık sadece o bana ben ona. şimdi sıra düğünde babamda haziran diyo ama ben eylül dedim çünkü kendimizi o zamana kadar anca hazır hissedicez. velhasıl sıkıntılı dönemler çok sabırlı olmalısın yoksa sözlünde sende yıpranırsınız..

Maalesef canım. Nişanda herşey dahil 3000tl yi buluyor. Ben mayıs ayında nişanlandım ve biz mevlütlü yaptık. Bohçayı sadece nişanlıma yaptım ben. Sen düşün artık.

cok tesekkur ederim kizlar hesaplarima gore eger yapabilirsem 3000 tl kadar filan kenara koyabilirim mayisa kadar. ama bunun yetebilecegini sanmiyorum gercekten korkmaya basladim yiprandim heryerimde sivilceler cikmaya basladi resmen dusunmekten . aklimdan hic cikmiyor . ne yapacagim tek basima bilemiyorum

Çok özür dileyerek bir soru sormak istiyorum canım sen kendi kazandığın para ile mi yapacaksın nişanını?
Ailen destek olmayacak mı?
:26:

Çok özür dileyerek bir soru sormak istiyorum canım sen kendi kazandığın para ile mi yapacaksın nişanını?
Ailen destek olmayacak mı?
:26:

yok canım ne özürü olurmu öyle şey. annem banka kredisi cekip bir ay önce ev aldı. daha iyi bir yere yerlestik. dolayısıyla ailem anca kendini döndürüyor onlara yük olmak istemem. suan için sıkıntıları gitti. tek basıma yapacağım evet. düğünde yardımları olacaktır ama. zaten düğündede ben kredi cekmeyi düşünüyorum

Son düzenleme:
canım madem maddi olarak sıkışacaksın nişanı evde yapsanız ya? yeni ev de almışsınız ne güzel?

ben nişanı salonda sevmediğim için evde yapıcam ama maddi sıkıntım olsaydı ilk salondan vazgeçerdim zaten. salonda nişan yaparsan abiye ya da renkli gelinlik gibi şeylerden giymen gerekir ki onlar da evde giyeceğin kıyafetlerden pahalı şeyler. araba tutmak süslemek lazım, fotoğrafçı lazım yani bildiğiniz düğün gibi olacak nişan da.

tabii sen bilirsin belki sizin oralarda nişan evde yapılmıyodur bi şe diyemem.

çeyiz için de 5 bini gözden çıkarman lazım. ıvır zıvırı çok doldurursan daha da fazla tutar ama ne eksik ne fazla olsun dersem 5 bin civarı tutar çeyizin.

eşyalar için de uygun yerlerden bakabilirsen 10 bine tüm evi dizme şansın olur ama o da hem gönlüme göre olsun hem uygun olsun dersen oda başı 5 bin+ beyaz eşyalar derim. tabii 10binlik 12binlik yatak odaları da var ben makul olanları yazıyorum :))

benim bildiğim en uygun ipek ve modalife markaları ikisinde de çok uygun takımlar var.

Son düzenleme:
Canım nişanı kız tarafı yapar ama illa da düğün salonunda yapmak zorunda değilsin ki.Ben de nişanın evde yapılmasını düşünenlerdenim.Yani nişana vereceğim parayla çeyizimin eksikliklerini tamamlarım.Ben mesela düğünün güzel olması gerektiğini düşünürüm,neticede 1 kere yapılıyor.Ama nişan gereksiz geliyor bana.Ben zamanı gelince isteme,nişan filan bir arada yapmayı düşünüyorum.Nişana vereceğim paraya güzel bir bohça hazırlarım ya da beyaz eşyalardan birini ben alırım destek olurum erkek arkadaşıma.Hele de çeyizinde daha eksiklikler varsa bence evde yapmayı düşünmelisin canım.Benim evlenmeme 2 sene var,çeyizimi almaya başladım şimdiden yarısını bitirdim.Yaza kadar da diğer yarısını bitirip sonra fırın,küçük ev aletleri filan almayı düşünüyorum seneye.İnan bana maddi anlamda kendini zora sokmaya değmez,bu sefer çeyizine mutfağına yatak odana kısacası evine alacağın şeyler hep eksik olur ya da istediğin gibi olmaz.

canım merhaba..sana sadece şunu söylüyorum benim 3bin tl birikimim var.ve bu ayın 28 inde nişanım var.Nişan normlade evde olacaktı ama duyan bende geleceğim dediği için sayı 100 ü geçti o yüzden bizde restaurant tuttuk.Video çekimi,kuru pasta,meşrubat,orkestra masa sandalye süsü içinde mekan 1500 tl. yaşpasta ,kuaför vs. derken bu 2000 i bulacak.bugün alyanslara baktık 1000 tl den aşağı alyans yok doğru düzgün.Bizim ki de mübarek gidip gidip pahalı alyansları beğeniyor.Durumu mu da biliyor ama kendine göre de 'o yüzük bir öömür parmağımızda olacak en iyisi olmalı'..Ve haziran son haftasında düğünüm var.Ne bir birikimim ne bir hazırlığım var.senin durumun yine iyi.Üstelik bütün masrafları ben üğstlendim.çalıştığım için babamın da borcu olduğu için ben karşılayacağım hem nişanı hem düğünü.ben ne yapayım söyle bakalım şimdi :85: .. Ki bugünde tartıştık nişan kıyafeti yüzünden.Moralim sıfır..ne yapayım ben şimdi?..

canım seninki de iyiymiş valla :) yüzükleri karşılıklı almayacak mısınız hem? bırak beğensin sen de taşlı beğen hatta. onunki 6-7 gr olsa 600 lira falan eder sen taşlı beğen en az 1500 eder. almasan bile en azından anlamış olur karşısındaki zora sokmaması gerektiğini

bi de bi şeyi daha merak ettim düğünü niye sen yapıyorsun düğünü erkek tarafı yapmaz mı?

Kuzum zaten alyansların fiyatı hep birbirine yakın.biri 1300 se diğeri 1250 fln o civarda. Düğün 2 yerde olacak biri kırıkkale biri diyarbakır.Kırıkkale de ki ni de her ne kadar o karşılasa da illa ki benim memleketim olduğu için bazı şeylerde benim de cebimden para çıkacak.aynı zamanda damatlık desen zaten 1000 lira .herşeyi içinde. ve yakınlarımı kuaföre götür kardeşlerimin kıyafetini benim almam uygun düşüyor mutfak araç gereçleri çeyiz derken nerden baksan hepsi içinde düğün için10.000 lira lazım.Çünkü hiç hazırlığım yok çeyiz anlamında

nişanlık rıyorsanız yeni etiketli 2el ve yeni etiketsiz çok şık nişanlıklarım mevcut uygun fiyata acil satılık değerlendirin derim.

kızlar hepinize cok teşekkür ederim. gecen gün bizde kendi aramızda lafladıkta sanırm evde yapacağız nisanı. hatta evin bahcesinde yapmak daha uygun. yemekli filan olmyacak. bi pasta alacağız. belediyeden iki sandalye masa aldıkmı süsledikmi sanırm olur. bide elbise ve takılar kalıyor geriye. en azından 1500 lira cebimde olacak sanırım. öyle çok kişiyi cağırmayıda düşünmüyorum. düğüne gelsinler gelecek olanlar en mantıklısı sanırım. epinize çok çok teşekkür ederim tekrar. bu arada sözlüme 20 bine tüm evi yaparız dediğimde öyle olsa ben şimdi yaparım hayatım zaten niye bekliyorum dio. 40 binden asağı tutmaz deyince sinirlerim zıpladı evmi satın alıosun dedim ister istemez. neyse umarım bir değişiklik olmaz

en iyisini yapıyosunuz canım. nişanı salonda yapmak bana hem boşa masraf gibi geliyor hem de sevmiyorum nedense :/ tüm eşyalarınız mı en az 40bin tutacakmış? yok artık tabii ki 40 da tutar 400 bin de tutar aldığın eşyaya göre ama dediğim gibi kaba bi hesapla oda başı 5bine halledebilirsiniz. salon biraz farklı oluyor işte hem yemek odası hem koltuk takımı olunca, bunu da oturma odası yapmayarak dengeleyebilirsiniz. benim fazla odam olmadığından oturma odası yapmayacağım, şu an sanırım odam olsa da yapmazdım :)

canım bende mayıs da nişan yapıcam mekanı tuttuk yemekli 2000 tl oluyor ama ben bişe sorcam erkeğin takım elbisesini biz mi alıyoruz onu anlamadım yani bohçanın içinde tam olarak neler var

bu 15 tatılde tekrar annesıyle kardesı gelecekler sehır dısından. sanırım oturup konusurlarr dıye dusunuyorum kızlar. asıl o zaman bellı olacaktır ne yapacagımız. aslına bakarsanız ben nısan fılan da dusunmuyorum dugun bıle yersız gelıyor onca masrafı verıyoruz ona o kadar para verene kadar ev esyalarını almamız en dogrusu dıye dusunuyorum. ama tek kız ve tek oglan oluncada tellı duvaklı gelın gormek ıstıyor herkes. bu arada dıslerımde de tel var saka bı yana gercekten tellı duvaklı gelın olacagım sanırım :)))

asyacım ne guzel sanırım aynı tarıhlerde olacak nısanımız :)) senınkı cok guzel olmus vallahı burada yemeklı bır nısan yapmak ıstersek 5 bin tl yi gözden cıkarmamız lazım sadece yemek için salon parası için vs. üstüne bide takılar ve nişanlıkları düşünürsek dahada fazlaya geliyor. evet canım onun nisanlıgını sen seninkini o almalı diye düşünüyorum. coğu yerde adetler bu sekildedir. yüzüklerde aynı sekilde oluyor. biz bohcayı yapmıyoruz. onların adetinde bohca düğünde yapılıyormus. bakalım kader kısmet neler olacak . ben şimdiden para biriktirmeye basladım. umarım üstesinden gelebiliriz herseyinde bir an önce biter diye dua etmekten baska carem kalmıyor artık. tek canımı sıkan hala nişan tarihinin tam olarak belli olmaması

asyacım ne guzel sanırım aynı tarıhlerde olacak nısanımız :)) senınkı cok guzel olmus vallahı burada yemeklı bır nısan yapmak ıstersek 5 bin tl yi gözden cıkarmamız lazım sadece yemek için salon parası için vs. üstüne bide takılar ve nişanlıkları düşünürsek dahada fazlaya geliyor. evet canım onun nisanlıgını sen seninkini o almalı diye düşünüyorum. coğu yerde adetler bu sekildedir. yüzüklerde aynı sekilde oluyor. biz bohcayı yapmıyoruz. onların adetinde bohca düğünde yapılıyormus. bakalım kader kısmet neler olacak . ben şimdiden para biriktirmeye basladım. umarım üstesinden gelebiliriz herseyinde bir an önce biter diye dua etmekten baska carem kalmıyor artık. tek canımı sıkan hala nişan tarihinin tam olarak belli olmaması [/QUOTE]

hayırlısı olur inşş canım ama farkındamısınız adetler ne kadar değişti eskiden kız tarafının adetleri uygulanırmış şimdi ise biz onlara uyuyoruz buarada mekan çok şık bir yer inşş sende halledersin ama tabi benim içim biraz kötü oldu nişanda erkek tarafı bişe takmayacakmış anne baba hariç bence çok saçma ve görgü kurallarına aykırı bişe onlarda adet öyleymiş

canım bızım adetler onların adetlerıyle aynı asağı yukarı bundan dolayı rahatım. Nişanda banada takılacak onada. Ama geçenlerde ananesini kaybetti o yüzden ben nişan yapmayı düşünmüyorum. aile arasında evde onun annesi babası benim annem babam bu sekilde belki bir yüzük takarız. Bence ona bile gerek yok direkt düğün yapar geçeriz o masrafıda evde kullanırız . Gerçi henüz bişey belli değil. Ama bu üzüntüden sonra insanlar cosup eğlenemezler diye düşünüyorum. Yinede karar onlara ait. Kendileri isterlerse neden olmasın.

arkadaslar dun sözlümün ailesiyle oturduk konustuk aileler daha henüz konusmadılar ama iki tarafta aynı düşüncede. sözlümünde aklına yatmıs bu iş. zaten dedik bizim sözolayı nisan gibi bişey oldu. aile büyükleri arasında yakın arkadaslarımızla vs. normalde mayıs gibi nişan yapılacaktı evet fakat ananesi vefat ettiği için sadece düğün yapma kararına vardım ben. dünde kendiliğinden konu acıldı. sanırım haziran yadaağustos sonu işte düğünümüz olacak. annesinede dedim bosuna masraf yapacagız. insanlar hem nişana hem düğüne mi gelecekler dedim. onaharcayacagımız parayı evin eşyalarınıalırızdüğünü yaparız dedim. nisan yüzükleride almayacagız. düğünde alıp onları takacağız. yani nişanı iptal ettik. aslında eglenceden ibaret o kadar.

Arkadaslar nısan deyıp gecmeyın ya bızım nerden baksak 10 mılyarı gecıo hesaplayınca o yuzden cesaret edıp kalkamıoruz hemen suan 3 bılezık bı set zaten 8 9 mılyar tuuttu sncta esyalar fln derken 12 13 olur napçaz blmom:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…