Nişan Nişan için yer

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

Lavanta

benaşıkoldum sendeolsana
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2008
4.028
1
156
35
Diğer
SLM kızlar kısmetse kurban bayramı haftası nişanım olucak...

bizim 86 m2 evimiz var damat tarafı istanbuldan gelicek bizde biraz kalabalığız ve evde yapıcaz ama şimdi karamel arkadaşın konusuna bakınca kendme kızdım ne kadar özençsizim diye ve hemen not alıp fiyat araştırmasına girip özel bişeyler yapıcam ..ama yorumları okudukça aklıma neden lokanta gibi biyer tutmayayım oldu ama çok fazla para vermek istemem çünkü durum el vermediği için evde yapıyoruz..annem onlara kalabalık gelmeyin ev küçük demişti onlarda akrabalarına söylemişler hepsi gönül koymuş böyle olunca üzüldüm bende ve biyer ayarlasam nasıl ayarlanır ki hiç fikrim yok beğendiğim mekana kişi sayısı verip fiyat alsam yemekli mesela hem evde telaş olmaz pastayı yüzükleri orda mı takarız aslında burda ha şurda çok güzel olur dediğim bi mekan yok bir tane var ama orasıda uzak birde otobüs tutup masraf olsun istemiyorum sizler nasıl yaptızın nişanınızı ben nasıl yapsam çok güzel olur ??

Canım... Öncelikle teşekkür ederim konumu yapmayı düşündüklerimi beğenmişsin
Nişan deyip geçmemek lazım asla basit bi masraf değil , ve bende ailemden tek kuruş almadan kendi çabamla yapıyorum bu yüzden evi tercih ettim. Kalabalık gelmeyecekleri için şanslıyım .. Ama evde olcak die hevessiz olmak ne demek böyle ufak tefek şeylerle keyifli bi ortam yapabilirsin. Bi ara kafe tutmayı bende düşündüm ama sayımız 25-30 kişi. bu yüzden pek dışarıya açılmaya gerek görmedim. Duşarıda bi yer olunca temizlik sorunun olmuo belki ama araba tutman gerekebilio. Benim araba getirtme imkanım vardı ona rağmen gerek görmedim. Kafe kapatman gerek çünkü yan masada millet sohbet ederken sen yüzük takamazsın. Kafe kapatmak dediğinde adam o günkü gelirini senden alıo resmen. Kişi başı 50den aşağı biraz zor gibi. (İstanbul için konuşuorum belki orda uygundur ) 50 Tl verip yemekli bi yerde tutabilirsin ama kalabalık gelirlerse iş seni aşabilir bütçeni aşmamaya gayret et derim

Ben hesapladığımda bin liraya mal olacaktı minimum. evde yaparım ve o bin lirayıda o gece eğlencede yerim dedim

Üstelik davetli sayın hiç bi zaman kesin kalmıo. hazirandan beri sabitleşemeyen bi sayım var. ekimin 8inde nişan nasipse son gün doğumu olan iki kız var. onlar doğum yaparsa gelemicekler var. o gelirse gelirim diyenler var. yani o yüzden evde daha rahat olcak kapı açık gelen gelsin bi sandalye buluruz elbet

Şimdiden hakkında hayırlısı olsun içine sinen bişi olsun diyorum.

Benim daha var gerçi de. Bizim evimiz 60 metrekare küççücük yani. toplasan 10-15 kişi anca sığarız. Dışarda nişan yapsam 5-6 bin tutacak güzel bir yerde içime sine sine ama zaten nişandan en geç 4-5 ay sonra düğün olacak o yüzden düğün gibi nişanı gereksiz bulduk büyük ihtimal sadece ailerimizle güzel bir yemeğe çıkıcaz dışardı orda aile arasında yüzüklerimizi takıcaz. Çünkü evde olsa az kişi getirin dicez herkes gönül koyacak dışarda olsa çok masraf düğün üstü. En iyisi böyle bir çözüm bulduk.

karamelcim bu konularda çok mantıklı düşünüyorsun dediğim gibi bizim ev çok küçük olduğu için yemek işide çok zor olucak ben kafe kapatmayı düşünmem hani sence şöyle olsa onlar sabahtan veya öğlende gelirler evde bi yemek faslı olur sonra isteme olur kahveler ikram edilir 1 saat snr falan yavaş yavaş mekana gidilir yüzükler takılır pasta kesilir

çok tezat oldu önce evde yemek zor olur dedim snr evde yemek yedirdim

yada onlar gelir önce isteme olur kahveler tutulur snr hep birlikte mekana gidilir yemekler yenilir yüzükler takılır hani öncelik sırası değişebilir snr pasta kesilir oynama dans falan olmaz muhabbet edilir

off mantıklı bişey bulamıyorum kendi söylediklerim kendi içime sinmiyor birde bizim burda lahmacuncu tarzı yerler var =) cnm sence nasıl olmalı ben öncelikle gidip bi yer araştırması yapıcam elbette fiyat alıp ona göre karar vericem ama önce aklıma yatması gerek bende mekan sahibi ile ona göre konuşmalıyım

yemek dışarda mı olur evde mi olur ve pideci gibi bi yer nasıl olur =D burda yemek işi falan nasıl yapsam nasıl olur

Benim sözüm: İzmirden geldikleri için evde yemek oldu yoldan geldikleri için yemek hazırladık sofra kuruluydu. gelsinler önce yemek yeriz sonra kahve içerken isteme olur yüzük takarız dedik. ama kayın peder oturdu bismillah allahın emri babam hayırlı olsun ben odadayım herkes evin bi yerlerinde yani hiçbişekilde resepsiyonlar gibi planlı gitmio. Herkes gülmeye başladı bizde komediydi, foto faslı sonra yemek sonra kahve tatlı oldu. yani yemeksiz kahvesiz istendim bende. ama daha sıcak oldu keyifli oldu..

benim fikrim : Lahmacun pide gibi bişi yapma derim güzel şıkır şıkır olcaksın o gün soğan kokma. yemeği evde yeriz dışarı yüzük takmaya gideriz demişsin. mantıklı .. Ağır yemek işine girmek istemiorumd ersen ikramlık bişiler hazırlayıp evde kahve yüzük faslı yaparsın sonra aile büyükleri ile keyifli bi yemek yapar düğün detaylarını konuşursunuz. Oyun falan olmaz demişsin bende demiştim ama anneler e oynamicazmı dedi :84: tamam oyunda oynarız dedik. Topuklu ayakkabı hesabı yapınca salona extra bi halı aldım oyunsuz bi nişan kabul ederlermi bilmiorum ma isticekler emin ol sen cd ni hazırda tut. Evde sakin sakin bunu yapabilir ve peşinden bizim gibi gençlerle zıpırdak bi eğlenceye çıkabilirsiniz

almorcum allah kolaylık versin cnm..evde düşünüyordum ama akşam sevgilim akrabaları darılırız demişler annesine anneside sevgilimle paylaşmış üzülmüşler yani bende o yüzden dışarda olursa hani mekan kapatma gibi değilde bi yer sahibi ile şu kadar kişi şöyle yemekli falan ne kadar olur diye konuşayım dedim en azında diğer akrabalrı gelir günü birlik giderler kaynanamgil kalırlarsa kalır hem gönül koyulmaz ki ben böyle düşünüyorum ama ailemde bu konuya ne der kesin karşı çıkar ama ben kendim öğreneyim bi diye açtım konuyu ona göre hareket edicem..pasta fiyatını filan öğrenip para ayarlamam lazım borcum olmasaydı daha rahat olurdumda şu borç ahh ahh..daha bohça düzücez ailem en ucuzuna kaçıyor ailelere bohça bile olmucak hiç özneç yok yani

karemelcim burası küçük ilçe eğlence olarak çıkılcak biyer yok normal cafeler var nereye gidebilir ki ...

evde dediğin gibi ikramlık verilse onlar biraz tutar karınlarını snr yemekli mekan olur ama senin konunu okuduğumdan beri düşünüyorum aklıma 2 yer geldi orlara gitmek için otobüs tutmam şart birde onu masraf yapmak istemiyorum

evde bulaşık makinamız yok ayrıca sofra açılırsa gezinicek yerde yok ..ama hiç olmadı arrtık akrabaları gönül koysun yapıcak bişey yok

ama sevgilime sorayım bakalım akrabaları gelirse ne ile gelir hani ordan buraya gelmek için belki otobüs tutulur sa o zman o otobüsle başka mekanlara götürebilirm

tabi ben böyle bi gaza geldim ama herşeyi ayarlayıp ailem kabul etmesse yanarım ben..üzüntüden

ayy karamel başıma iş açtın durduk yere ne güzel ben evde paşa paşa yapcaktım ama o konuyu okudum kafamın üzerinde ampül patladı

sana ödetcem tüm borçları =D bu arada yaşını merak ettim

ayy karamel başıma iş açtın durduk yere ne güzel ben evde paşa paşa yapcaktım ama o konuyu okudum kafamın üzerinde ampül patladı

sana ödetcem tüm borçları =D bu arada yaşını merak ettim

ehehhe ben 26 yaşındayım

Bi kere gönül koyarlar üzülürüm durumunu sil aklından. nişan kız tarafınındır. kız nerde isterse orda yapar. yer gün söler. gelen gelir gelmeyen kendi bilir.
Şunu söölimm. dışarda yapsan da evde yapsan da mutlaka memnun olmayan birileri olur. herkesi mutlu edemezsin sen kendin nasıl mutlu olacaksan o şekilde yap seçimini. Nişanda herkesi mutlu edicem die borca da girme hiç gerek yok. düğün yapacaksanız gerçekten dışarıda bişiler yapmak anlamsız gelio bana. Eğlence mekanın yoksa evde eğlenmeye çalışın sonuçta lokantada da oyun havası çalmaz. hadi gittin mutlaka birileri keşke evde olsaydı diyecek. bence evini süslemeye çalış, salonunda fazla tv sehpası masa vs varsa o günlük komşuya vs bırak. duvar kenarına da diz sandalyeni oh mis Herkes aynı anda yemek zorunda da değil Gençleri balkonda kağı önünde yatak odasında sofraya alırsın diğer büyükleri salonda . Evi bilmediğimden ihtimalli yazayım dedim

Aileye bohçayı bu devirde ben de gereksiz buluyorum canım gelin ve damana yapılsın yeter aileler mi evleniyor sonuçta. Ayağınızı yorganızna göre uzatın ki ilerde zorlanmayın derim ben. Mutluluklar şimdiden.

Çok haklı... Mesela biz bohça bile yapmıyoruz. hevestir adettir herkes ister ama eşim yurtdışında. bohça alışverişi zor olacak. o yokken kullanmicam nasılsa raflarda eskiyecek. düğün zamanı alacağımızı almaya karar verdik. bizim vize işlemleri için de masrafımız olacak zaten. onların istanbula her gelişleri 3-5 bin masraf. ayak yorgan

canlarım bohça için evet bencede bikaç yazma havlu hediye koyucaz ama onlar adet diye birde tek oğlu çok kıymetli bende tek kızım birde büyüğüm ama hiç kıymetli değilim

şimdi eve gittim öğle yemeği için annem paranı sıkı tut bak babandan tek kuruş çıkmıcak dedi (üvey)

ben şimdi hiç mekan ayarlamıyım evde mi yapayım bi pasta kurabiye işini konuşup evi en kullanışlı haline mi getireyim birde ev sobalı kasımda hava nasıl olur bakalım ama yinede şu restarant tarzı biyer fikir için sorucam bizim burda eve yakın var ama orasıda çok soğuk bi mekan ben azcık şıkda olsun istiyorum ama yok malesef ..karamell beni gaza getirdin annem gazımı aldı bile

evimiz 1 salon 1 yatak odası 1 oda daha küçük ama oturma grubu var birde mutfak odalar küçük kasımda balkonda havaya bağlı 30 kişi sırf bizim aile e yakın arkadaşlarımı çağırsam amanınnn onlar gelse sadece aile olarak 15 kişi falan gelebilirler etti 45 kişi ne zor işlermiş...

ama yinede mekan bakıcam keşke sorsaymışım demektense bütçemi zorlamadan neler yapabilirsem artık ..dediğiniz gibi bunun daha düğünü var asıl masrafı o zmana saklamam gerek

başka seçenekleride merak ediyorum neler yapabilirm diye ama sanırım yok şansımı zorlamıyım en iyisi

şimdi daha dikkatli okuyunca ailelerle yemek işide güzel orda yüzük takmakta işte bende bu tarz geçirdim aklımdan ama bizimde dayı hala teyze hepsi aile birde çocuklar kalabalık olmuş olucak..ben hani içime sinen biyerle görüşüp kişi başı yemek fiyatlarını konuşup artık şansa kadare ne kadar kişi gelirse ona göre fiyat çıkartılır diye düşündüm

nedense kendi yazdığımı kendim anlamıyorum aklımdan birsürü şey geçiyor ve hepsini yazmak istediğim için aklımda karman çorman e sizede anlatamıyorum neyse tekrar deneme 1 2 3

hayal ediyorum....

misafirlerimiz geldi muhabbetler edildi beni istediler kahveler ikram edildi o sırada ikramlıklar ayrıca ama yüzük takılmadı snr hep birlikte ayarlanmış mekana gittik yemekleri yedik yüzüklerimiz takıldı pastamız kesildi muhabet koyulaştı snr tekrar evlere döndük

2 hayall

misafirlerimiz geldi muhabbetler edildi yine istendi kahveler dağıtıldı yüzükler takıldı mekana gidildi yemek yendi pasta kesildi

off yaa içime sinmiyor birde onlar istnbuldan gelene kadar çok acıkırlarsa mekana gidene kdar bayılırlarsa..hem açkarına kahve işi falan nasıl olcak önce yemek işi olsa bi ton bulaşık işi olcak

bu yorumu yazarken aşkım aradı bende aklımdan böyle böyle geçiyor dedim kaç kişi olursunuz gelirseniz ne ile gelirsiniz diye sordum oda araba tutulur heralde bilmiyorum dedi ve kaba taslak saydık 25-25 kişi raha gelicek var e bizde 30 kişi rahat oluruz eve hayatta sığmayız artık uygun mekan bulup fiyat almak şart oldu ona görede akrabalarına hbr verirler

GÜNAYDINN..

dün fiyat araştırması için 2 yere gittim

bi yer var kişi başı 35 tl dedi ama menü güzel biz 50 kişi falan olucaz büyük ihtimal buda 1.750 tl yapıyor bana göre çok pahalı daha erkek bohçası düzücez saat alıcaz yüzük alcak böyle hesaplarsak bana 3.000 tl yi geçer.ama içime çok sindi birde bayram haftası olduğu için mekan sahibi 50 kişik masayı size o fiyata versem gelen müşteriler geri döner ben onlardan daha çok kazanırım dedi pek olumlu bakmadılar yani ama canlı müzikli süper olurdu

birde otelin restoranına baktım orada tabilot yemek sistemine kişi başı 20 açık büfeye 25 tl dedi buda 1000 tl ve 1250 tl yapıyor buda çok

şimdi size az gelebilir belki ama bütçe olmayınca gözümde büyüyorda büyüyor

pasta fiyalarına baktım 100 ile 300 arası denildi belki daha ucuzda olabilir ben gözde bi pastaneye gittim..

akşam kayınvalidemle konuştum ..işte bi cafe gibi biyer ayarlayın çok pahalı olmasına gerek yok dedi ama hiç aklımada gelseya öyle bişey birde yemek işi bozuyor ben cafe gibi biyer tutucaksam yemek işini nasıl halledicem.

evede 50 kişi sığamayız sığsak bile akrabaları kuru kuru oturmak istemez illa göbecikler atmak isterler..neyse pek yorum yazan yok zaten heyecanım gursağımda kaldı

günaydınn
Öncelikle burası msn gibi değil haftalarca yanıt almadığımız oluo emin ol okunuyor yazdıkların

Sonra. kafe konusunda bende benzer fiyatlar aldım ama herkesi eve getirip kahve içip sonra hadi gidioz dediğinde - muhtemelen ay ne gerek var ya yemeğe oturalım sohbet edioz aç kızım iki müzik oynayalım diyenler olur. ama ben yer tuttum dersin. gelenler de keyifsiz gelir. boş yere masraf yapmış olursun..

Yada herkese kafe dersin, duvardan duvara sandalye dizili bi alan ortada pist bu güzeldir ama gidip orda yemeğe oturup sonra kalkıp eve gelmek cazip gelecek mi bilmiorum. bu bana bile cazip gelmez açıkçası. ben oynamak isterim mesela Kayınvalidenle konuşuosun madem şunu söyle yemekli olursa oynama şansımız yok de..

Bu arada şimdi aklıma geldi de, evde yemek yeseniz, sonra eğlenmeye çıksanız nasıl olur? yani bulaşık olsun çek mutfağın kapısını git, evde iki arkadaş kuzen neyse halleder siz gelene kdar.. çıkar kafeye gidersiniz orda kutu meyve suyu dağıtıp şıkıdım şıkıdım oynar yüzükleri takarsınız. akşamda döner eve gelirsiniz dağılan dağılır kalanlara evdekahve ikram eder tatlı yersiniz. bilmem belki yani :18:

karamelcim önerilerin benim için çok önemli yani mantıklısın tam bu işler senin işin

yine bu yorumu yazarken sevgilim aradı ve ailesi ile konuşmuş 10 kişi geliceklermiş neyse onun stresi bitti çok şükür üzerimden yük kalktı ..

şimdi onlara bi yemek muhabbeti olur bi pasta bi içeçek birde hediyelik hani sen bir sürü resim eklemissin ya hatıra öyle bakayım belki ona bile gerek kalmaz vazgeçerim erkek tarafı 10 kişi olmuş olcak bizde 20 olsak gerek bile yok artık deyatlı düşünürüm onun acelesi yok...

sen bohçana neler koyucaksın birde nişanın ne zmandı canım senin

teşekkür ederimmm çiçekler için
herşey olacağına varıo ve bi yola girio zamanla. inşallah fikirleri değişmez değişse de sen artık ben ayarladıme vi 10 kişiye göre kusura bakmayın düğüne bekleriz dersin
Benim bohçam yok aslında. bizim yurtdışı evliliği olacağı için eşimde burda olmadığı için bohça hazırlamadık. düğünde artık inşallah :26:
ve tarih: 8 ekim

evet cnm okumuştumda sen yaznca aklıma geldi o kadar çok yazı okuyorum ki herşey karışıyor..

dedim zaten düğüne kaç kişi gelebiliyorsanız gelin dedim çünkü zaten kazanlarla yemek yapılcak ee müzik için orkestramı deniliyor ondan tutucaz solanda tutulcak sorun yok o zaman..

rahatladım yaa saol cnm bu konuda bei bi gaza getirdin ama iyi oldu en azından içimde kalmıcak keşke sorsaydım etseydim neden düşünemedim demiycem =D ama keşke kazancım iyi olsaydı işte o zman yemekli bi yer kesin tutardım para biriktirmiş olsaydım acımazdım yapardımda elde para olmayınca hesapta yapılmıyor

açıkçası benim paramda olsa evi tercih ederdim hava kötü olcak. şıkır şıkır giyinip süslenip yağmurda çamurda bi yerlere gitmek hiç bana göre değil. evde oldu bittiye gelsin alıp eşimi gidip başbaşa yemek yerim daha iyi

Her işte bi hayır vardır aklını çeldim iyi mi ettim kötümü bilemedim ama hakkında hayırlısı olsun canım. O gün sorunsuz olsun inşallah . Sen o gün gülümse bol bol amaaan de geç. etrafındakiler senin için pervane olsun. o gün senin günün

bence iyi ettin cnm...yani hiç hevesim yoktu senin konundan snr çoştum şimdide duramıyorum
bian önce beğeneyim edeyim alayım herşey hazır olsun istiyorum

bende taze nişanlımla yemeğe gitmek isterim başbaşa ama şık restoran yok bir, ikincisi nişandan snr ailesi ile istanbula dönücek:26::26lsun artık belki başka altarnetif gelir aklımıza arada senin konunu takip edeyimde fikir çalayım =Dpardon alayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…