kızlar ilk isteme kız evinde olsa nişan söz türü küçük şey bir başka akrabada olur mu??
Bir de istemede neler yaptınız? Nişanda neler? Adetler nelerdir bir şey istenir mi kısa bilgi verir misiniz..
Günaydın, biz de evde isteme, söz, nişan hepsini bir arada yaptık. Evimiz çok küçük olmasına rağmen yakın akrabaları çağırdık ve kalabalık olduk. Dayım, halam, teyzem, eşleri ve babaannem vardı bizim tarafta, nişanlım da abisi, ablası, teyzeleri, dayıları, amcalarıyla falan birlikte geldi, biz 12 onlar da 20 kişi falandı sanırım. Ev küçük olduğu ve kalabalık olacağı için çocuk olmasın dedik ama çocuklar da gelmişti, bir sorun çıkmadı Allah'tan gayet usluydular.
Nişana gelince, damat bey çiçeğini çikolatasını aldı, biz de söz tepsimizi hazırladık işte, yüzüklere kurdele taktık. Yemekler hazırlandı, bir de pasta yaptırmıştık biz. Ben istenene kadar mutfakta bekledim, istenince el öpmeye gittim, aman aman el öpmeleri unutmayın, kayınvalidem bana bilezik taktığında elini öpmeyi unuttum ben
Onun dışında, kahveyi damat beyin aile büyükleri ve kendi aile büyüklerimden başladım, kayınvalidem önce beylere ver dedi (amca ve dayılara) ama ben önce beni isteyen dayısına, babama, babaneme, anneme ve kayınvalideme verdim. He bir de ben çikolataları tutmayı da unuttum görümcem hatırlattı, epey acemilik yaptım yani :) ama sorunsuz pürüzsüz halloldu çok şükür