• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişan hakkında bilgi verir misiniz

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

Mrsyanlis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2017
798
438
103
kızlar ilk isteme kız evinde olsa nişan söz türü küçük şey bir başka akrabada olur mu??

Bir de istemede neler yaptınız? Nişanda neler? Adetler nelerdir bir şey istenir mi kısa bilgi verir misiniz..

Bizim eski yerde komşumuz kızının sözünü amcalarında yapmıştı, durumları çok kötüydü evde koltuk vs takımları eskiydi, fotoğraf vs çekilirken daha güzel olsun diye...
Yapılmaz diye düşünmüyorum açıkçası.

Ayrıca adetler çok değişiyor, benim evlendiğim zaman yaşadığım ile arkadaşımın yaptığı adetler arasında fark vardı, yani insanların yaşadıkları ve büyüdükleri yerlerin kendilerine ait kültürleri oluyor. Bazen hiç duymadığım adetler bile oluyor, 'öyle bir şey mi var?' diyorum...

Bu sizin adetinizle alakalı. Erkek arkadaşınızla görüşür konuşursunuz zaten. Herkesin gönlü olacak şekilde...

Başka yerde olur niye olmasın.
Herkesin adetleri farklıdır, kimi uygular kimi uygulamaz.
Biz tanışma, isteme, söz, nişan hepsini paket program aynı anda evde yaptık :)
Bişey istemedik, onlar kendi istediklerini taktılar, yüzüklerimizi eşimle beraber aldık.
Adet olarak sadece sonra annemle kayınavalidemin arasında bohça gönderme oldu, onu da kayınvalidem göndermek istedi hevesi varmış, annem de uyum sağladı mecburen karşılığında gönderdi.
Siz de bu şekilde konuşur, anlaşırsınız.

bu işin adeti kuralı şunu bunu olmamalı

iki taraf anlaştıktan sonra her şey olur

biz yaptık oldu dersiniz

yalnız benim şahsi kanaatim bu prosedürleri uzatmamak

yani evlenilecek zamana yakın her şeyi bir arada halletmek

süreç uzadıkça tatsızlık artıyor zira

kızlar ilk isteme kız evinde olsa nişan söz türü küçük şey bir başka akrabada olur mu??

Bir de istemede neler yaptınız? Nişanda neler? Adetler nelerdir bir şey istenir mi kısa bilgi verir misiniz..

Günaydın, biz de evde isteme, söz, nişan hepsini bir arada yaptık. Evimiz çok küçük olmasına rağmen yakın akrabaları çağırdık ve kalabalık olduk. Dayım, halam, teyzem, eşleri ve babaannem vardı bizim tarafta, nişanlım da abisi, ablası, teyzeleri, dayıları, amcalarıyla falan birlikte geldi, biz 12 onlar da 20 kişi falandı sanırım. Ev küçük olduğu ve kalabalık olacağı için çocuk olmasın dedik ama çocuklar da gelmişti, bir sorun çıkmadı Allah'tan gayet usluydular.

Nişana gelince, damat bey çiçeğini çikolatasını aldı, biz de söz tepsimizi hazırladık işte, yüzüklere kurdele taktık. Yemekler hazırlandı, bir de pasta yaptırmıştık biz. Ben istenene kadar mutfakta bekledim, istenince el öpmeye gittim, aman aman el öpmeleri unutmayın, kayınvalidem bana bilezik taktığında elini öpmeyi unuttum ben :duduk:

Onun dışında, kahveyi damat beyin aile büyükleri ve kendi aile büyüklerimden başladım, kayınvalidem önce beylere ver dedi (amca ve dayılara) ama ben önce beni isteyen dayısına, babama, babaneme, anneme ve kayınvalideme verdim. He bir de ben çikolataları tutmayı da unuttum görümcem hatırlattı, epey acemilik yaptım yani :) ama sorunsuz pürüzsüz halloldu çok şükür :21:

tanışma olur sadece çekirdek aile.
isteme olur anneanne babaanne dedeler yakın akrabalar.
söz ile isteme aynı anda olabilir. veya bunların da bir tık üstü nişan da bu arada olabilir. ama biraz daha kalabalık olması beklenir tabi
sonra da düğün..

Back