• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişan bohçası sorunsalı

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

Meral Ak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
2.111
2.022
63
Kızlarr size bir sorum var, şimdi bizim yakında düğünümüz olacak. Ailelerin birbiri ile nerdeyse hiç bağı yok, 2-3 kere telefonda konuşmulardır hepsi bu kadar. Kimse de gelenek falan uygulamıyor, her şeyi nişanlım ile biz yapıyoruz, sanki sevgilimle eve çıkıyor gibi bir düğün hazırlığımız var yani, aileler resmen yok :KK48:

Fakat yeni nişanlandığımız dönemlerde, ben nişanlımın ailesinin yanına gittiğimde (ilk ve son oldu oda :) kayınvalidem beni alışverişe götürdü ve bir hayli para harcadı, aile üyelerimin her birine de pahalı sayılacak şeyler alıp gönderdi. Herkes bunun bohça olduğunu ve düğüne giderken bizim de yapmamız gerektiğini söylüyor, ama bana da çok gereksiz ve zahmetli geliyor ne yalan söyleyim :işsiz: anneme kalsa zaten ne gerek var modunda, hiç yardımcı olmuyor bu konuda bana maalesef.o yüzden size soruyorum düğün için onların bulunduğu şehre giderken böyle bir şey yapayım mı yapmayım mı? bu arada yapmak istememe nedenlerimin biri de çok pahalıya gelecek, yatak odası çeyizdi vs. derken maaşımdan bana hiçbir şey kalmıyor zaten, birde bu detayla uğraşmak istemiyorum o yüzden :KK43: ama olmazsa olmaz, yapılması gerekir derseniz de yapıcam artık bir şeyler, o yüzden fikirlerinizi bekliyorum :KK51:

Tabiki abartmaya gerek yok canım sende bütçeni sarsmayacak şekilde birer küçük bohça hazırlayıp verebilirsin annesine babasına varsa kardeşlerine hem onların hem nişanlının hoşuna gider ailesini düşünmen hatta anne baba bohçası olarak hazır satılanlar bile var ama kendin yaparsan daha güzel olur tabiki :KK39:

aslında giderken almıştım güzel hediyeler ama onlar kapsamlı dolu dolu hediye gönderince arada kaldım. :işsiz:

değişik bir fikir olarakta evlendikten sonra kayınvalidenizin evine ilk yemeğe gittiğinizde de verebilirsiniz.Arkadaşım pike takımı filan yaptırıp o şekil vermiş

Amannn hic gerek yok bence. Zaten bag yok destek yok. Ben hic yapma derim.yapmadim mutluyum,.

Nişanlıma sordum aslında bohça ne, ben ne anlarim diyip dalga geçti:KK48: sadece lafı olsun istemiyorum bide ucuza kaçamam yaptım mi tam olmali offff ya. Yapip kurtulucam sanırım ne koymak lazım acaba bide oradaki düğüne gidince mi vereceğiz? :KK51:

Nişanlıma sordum aslında bohça ne, ben ne anlarim diyip dalga geçti:KK48: sadece lafı olsun istemiyorum bide ucuza kaçamam yaptım mi tam olmali offff ya. Yapip kurtulucam sanırım ne koymak lazım acaba bide oradaki düğüne gidince mi vereceğiz? :KK51:
Ben birde ic iceyim, ayni sehirdeyim lafida olmadi.onlar yapmisti.hala yapmaman taraftariyim;)

Ben birde ic iceyim, ayni sehirdeyim lafida olmadi.onlar yapmisti.hala yapmaman taraftariyim:KK66:

aa onlar yaptı sen yapmadın mı? :skandal:
bu durumda bende yapmayabilirim ben onlar da yapmadı sandım, ya zaten çok gereksiz damat bohçasını oraya götüreceğim, ee sonra bizimle geri mi dönecek yani, ya bide gömlektir çoraptır hep aldığımız şeyler niye nişanlıma ekstra alayım şimdi durup dururken değil mi :KK53:

aa onlar yaptı sen yapmadın mı? :skandal:
bu durumda bende yapmayabilirim ben onlar da yapmadı sandım, ya zaten çok gereksiz damat bohçasını oraya götüreceğim, ee sonra bizimle geri mi dönecek yani, ya bide gömlektir çoraptır hep aldığımız şeyler niye nişanlıma ekstra alayım şimdi durup dururken değil mi :KK53:
evet canım bende senin gibi pimpirikliyim.
hersey iyi olsun derken bissürü paradan olcaktım.
zaten zaman zaman hediyede alıyordum.
gerek duymadım :)
üstelik bu bohça bana cok fuzulı geliyor keşke onlarda yapmasaymış. o gecelıklerı bir kez bıle gıymedım:(

ufak tefek de olsa hediyeler alınması gerektiğini düşünüyorum. illa iç çamaşırından çorabına kadar değil de daha kişisel ve anlamlı hediyeler olsa güzel olur. ilerde laf söylediler mi söylemediler mi endişeniz de kalkar böylece ortadan :KK51:

Back