Nişan Nişan bohçası olmazsa olmaz mıdır?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.042
19.327
Kısmetse ocakta nişanımız olacak kızlar. Yalnız şu nişan bohçası olayı nedense bana bir tuhaf geliyor. Ne bileyimm nişanlımın ailesinin bana, onunkilerin bana eşortman, iç çamaşırı terlik vs almaları tuhaf, ayıp geliyor. Gelenek olmuş yıllardır tabii ama ne bileyim, bohçasız yapan yok mu bu işi? Bizimkilere bohça yapmayı düşünmediğimi söyleyecek oldum, kıyameti kopardılar :KK70: Hatta aileme kalsa kayınvalideye ablasına vs de bohça hazırlayacaklar. Onları geçtim ben nişanlıma bile hazırlamamayı düşünüyorum :KK70: Ne diyorsunuz bu konuda ?

Bizde hem nisanda hem de düğünde aileye yapilirdi biz nisanda karsilikli konuşup sadece Esim le bana yapildi dugunde aileye yapildi yani birazda karsilikli anlasmaya bakiyor

Onun ailesi de benimkiler de uyumlu insanlar, yani biz istemiyoruz desek oturup konuşsak bohça vs hazırlamazlar. Tabii bizimkilerin çok içinde kalır orası ayrı :) O sebeple bir kamuoyu yoklaması yapayım dedim. Herkes illa da hazırlıyor mu bu bohçayı nişan düğün öncesi?

Olmazsa olmazlardan değil nişanlıyım nişan bohçası yapmadık bize de hep yorucu gelmiştir bu durum eksikleri çiftler zaten beraber alıyorlar biz düğünde bohça yapmaya karar verdik henüz konuşulmadı ama düğüne yakın ilk onlar hazırlayacak sonra biz sanırım sadece gelin ve damada belki anne babasına birer patik namazlık tarzında şeyler koyulacaktır zaten ben düğüne yakın yapacaktım işime gelmiş oldu :KK53:

canım bence bu işler insanın hayatında ilk kez oluyor ve maddi açıdan aileleri yormayacaksa abartıya kaçmadan kullanacağınız şeyler alınarak yapılmalı die düşünüyorum biz dün nişan çarşısına çıktık kullanacağımız makul şeyler aldık ama çok zevkliydi

Kısmetse ocakta nişanımız olacak kızlar. Yalnız şu nişan bohçası olayı nedense bana bir tuhaf geliyor. Ne bileyimm nişanlımın ailesinin bana, onunkilerin bana eşortman, iç çamaşırı terlik vs almaları tuhaf, ayıp geliyor. Gelenek olmuş yıllardır tabii ama ne bileyim, bohçasız yapan yok mu bu işi? Bizimkilere bohça yapmayı düşünmediğimi söyleyecek oldum, kıyameti kopardılar :KK70: Hatta aileme kalsa kayınvalideye ablasına vs de bohça hazırlayacaklar. Onları geçtim ben nişanlıma bile hazırlamamayı düşünüyorum :KK70: Ne diyorsunuz bu konuda ?
o alışverişi yaparken size eziyette olabilir, çok keyifte alabilirsiniz. Bizim nişanımız çok yakın tarihte, nişanlımla birlikte gittik ve kimsecikler gelmedi. İç çamaşırlarımı geceliklerimi parfumlerimi herşeyimi aldık, hatta jartiyerde aldık. Hiçte çekinmem utanmam. Kaçıncı yüzyıldayız. Bohça alışverişine çıkın ama müstakbel nişanlınla halledin. ailleler karışırsa bence hiç zevkli olmaz.

Canım eskiden insanların bir tane ayakkabısı, çantası, terliği olduğu için (şimdiki gibi çeşit çeşit yokmuş kıtlık varmış) evlenirken yeni olsun diye düğün alışverişi yapılırmış. Genellikle nüfusun büyük kısmı köylerde yaşadığı için ve şehre uzak oturulduğundan erkek ve kız tarafı birlikte çarşıya iner alışveriş yaparlarmış. Zamanla bu karşılıklı vermeye ve süslü paketlerle valizlerle kutularla götürmeye kadar gitmiş.
Bunu yapmak size ve ailenize bağlı. Bana ve eşime çok saçma geldiğinden biz yapmadık. Elbette ki annem ve kayınvalidem bozuldu ama biz kararlıydık. Zira benim 10 tane çantam, bir dolu kremim makyaj malzemem, eşimin 3 tane parfümü, cüzdanı, pijaması her şeyi vardı. Geceliğimi falan ben kendi zevkime göre almıştım. O tüylü rahatsız topuklu terliklere ise hiç hevesim olmadı. Yani tamam bazı adetlerimiz çok güzel ama her şeyi de adet diye sorgulamadan yapmak saçma bence. Ailelerinize böyle açıklarsanız anlayışla karşılayacaklardır kanımca. Çünkü o alışveriş için hiç yoksa 1000 tl harcayacaksınız. E o paraya bir bilezik alıp kenara atsanız daha iyi değil mi.
Tabi fazla bir şeyiniz yoksa, ihtiyaçlarınız varsa kesinlikle almanızı öneririm. Çünkü yeni evli olarak sizin güzel bi çantanız, bi ayakkabınız ne bileyim erkeğin yeni bir cüzdanı olsa iyi olur. Kolaylıklar dilerim.

Bizde bohçalarımızı eşimle beraber aldık. Eşimin ailesinden zaten öyle bir teklif gelmedi. Ne kadar az para harcarsak o kadar iyi derdindeydiler. Ama sağolsun eşim (ozaman nişanlımdı) götürdü beni, seçtik aldık neye ihtiyacımız varsa. Ben ona aldım o bana aldı. Sonra çarşıdan gelip eve koyduk. Evimizi tutunca götürdüm hepsini yerleştirdim. Kimse görmedi geceliğimi, eşimin pijamalarını falan, görmelerinede gerek yok zaten :KK48: Aileleri katmayın ama kendiniz çıkın. Çok eğlenceli oluyor, farklı bir paylaşım oluyor, hatta romantik bile oluyor :KK66:

X