nişan atma sorunu

30 yasında bır adamı annesının yönetmesı başta bana da cok garıp gelmıştı. Hatta ben bununla asla yapamam dıyordum lise yıllarında bir ilişkım vardı , o donem yenı bıtmıstı. Ya da etkılerını ben yenı yenı atlatıyodum .Böyle bırseye nasıl kapıldım nasıl bu hale geldım kendımı tanıyamaz oldıum.
Aslında bu kayınvalıdeler genelde cogu boyle galıba . En azından etraftan şahıt olduklarım böyle .Neden yaparlar bunuda anlamam . sankı düşman alıyolar ogullarına . Yüzüğü zaten kendı alıp getırdı. Kolye setını de hıc utanmadan begendın mı annem sen bordoyu sevıyosun dıye o renk aldı dedı. Boşu boşuna yazık ettı. Nolurdu sanku durust bır adam olsaydı . Ben kendımı kurtardım ama onun o anneyle işi zor . 2. nışanı da karşı taraf attı . insna bı oturur , kendını sorgular demı neden boyle oluyo dıye ? ben mesela suan kendımı delı gıbı sorguluyorum ben bunu nasıl anlamadım nerde yanlış yaptım dıye . Bazen de kaderden öte gıdılmıyo . göre göre bıle bıle devam ettım işste belkı degişir dıye. bugune kdar kım degışmış kı o degişsin . kurtardım kurtardım kendımı :) gec olsada ..

Yok artık ya gerçekten yaşadınız mı bunları

soyle bı okuyunca bana da masal gıbı geldı . maalesef yasadım bunları kı bunlar son zamnlarda olanlarr. Ama tabı ıyı oldugumuz zamanlarda oldu . takdır ettıgım noktaları da ama 3 yanlıs bır dogruyu göturur misalı.. yanlışları kaldı elımde

O evde bırtek babası vardı adam gıbı adam. onunda cogu seyden haberı yok zaten. banada bu yaşadıklarım yanı bu en son öğrendıklerım şaka gıbı gelıyo sankı sabah uyancam ve hepsı gecıcek. Allahın sevdıgı kuluymuşum kı bunları duydum. yoksa salak gıbı sevgıme kanıp devam ederdım. mutsuz bı evlılık ortada kalan bı cocuk ve parcalanan bı hayat. en azından şimdi yolun basında sayılırım hergun yenı umut :) ne dusuncegımı sasırmıs durumdayım. beynı cok dolu ama gecıcek bılıyorum. her karanlık gecenın sabahı gıbı bıda gecıcek . ama ınsanlar gercekten cok acımasız ve cok kişiliksiz. bundan sonrakı adımlar daha saglam olur hayatta akıllanırım artık :) bu hafta tatıl haftaya hemen başlıycam.Allahın ıznıyle tabıı kahırdan ölmezsem :)

Bitmiş gitmiş zorlamayın.
Zaten görünen o ki zorlasanız bile sonu karmakarışık olacak.
Bir önceki nişanlı da kaçıp gitmiş bu saçmalıktan besbelli.

Kurtulmuşsun çok şükür.Göre göre kendini yangına atmamışsın keşke benim de ailem arkamda olsaydı da o zamanlar nişanı atabilseydim ve kurtulsaydım kendini...

Sen hatayı baştan mesleğin dururken çiftçi eşi olmayı seçmekle yapmışsın. Onca yıllık eğitimine, emeğine hiç acımadın mı? Sen kendine değer vermezsen kimse vermez. Her şerde vardır bir hayır. Üzülme olması gereken olmuş. Şimdi kendini toparla, kpssye çalış. Atandığın yerde kafana göre birisini bulursun inşallah.

Eğer tarihleri okumasam benim eski nişanlım ve ailesi diyecektim.
Ben de 5 ay önce nişan attım. Nişan attıktan 50 gün sonra nişanlandı o.
Ve ocakta evleniyor.
Bana aldıkları her şeyi paketleyip onlara nişan attım amaçlı geri gönderdim. Hepsini kıza vermişler öğrendim.
Ne kadar acı bir durum başkasının eskilerini kullanmak.
Benim eski nişanlımda benden önce sözlenmişti.
Oğulları evlenecek diye bütün mutfak eşyalarını almışlar.
Ben de o zamanlar ben kullanmam dedim.
Masraf yapma ama istemezsen kullanma yenilerini alırız demişlerdi.
Valla zor durum ya çok zor durum.
Ama nişanlının tavırlarını hiç sevmedim.

benim tek taşımı o kıza taktılar artık bir şeye şaşırmıyorum

Bnce verme takilari da bu ne be surekli insanlarin vebalini alan insanlar

Konuyu gece okumustum cevap veremedim sinirden valla
Diger kizinda neden nisan attigi belli böyle kaynanayla gecinilmez sacina basina karisan ilerde herseyine karisir
Nisanlinda simdiden gercek yüzünü belli etmis
Arkanda degil karsinda olacak herzaman
Zaten annene saygi göstermeyen insanlarla iliskini basta kesmeliydin..

Kurtulmuşsun çok şükür canım buna dua et.
Mesleğini kimse için bırakma derim.
Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

nisan alisverisine sen kendi arabanlami gidiyosun?!
gecimsiz ve saygsisiz bir nisanlin var

yüzügü atmakla cok doru bi karar almsn bu kararindan dönme kendini yakma!!

tepem attı yahuu... ne pişmanlığı dua etmelisiniz evlennce sizi neler bekliycekti kimbilir... birde size şunu soyleyım hiçbir erkek için mesleğinizi bırakmayın ne munasebet yahu... atanmaya hayatınızı kurtarmaya bakın nekadar iyi talipleriniz olur...

birde size şunu soyleyım bu kişi siz evlenirseniz sizi ailenizle yuksek ıhtımal görüştürmeyecek... annesi ile aynı apartmanda hemde bu kadar karışan anneyle resmen bela aramısınız...

SAçıma kadar karışılacak, ailem hor görülecek ve nişan alşverişine araba da geline yer olmayacak. Diğerlerini yaşamaya gerek bile yok bitmiştir o anda. Allah kurtarmış.
İnşallah atanır yerleşir düzeninizi kurar ondan sonra da mutlu bir evlilik yaparsınız.

Kusura bakma ama kendin hak etmişsin. Taviz tavizi doğurmuş, kim olursa olsun çalışmayacağım kabul ettim sınava hazırlanmadım demek nedir? Karşındaki insan kocan da olsa baban da olsa garantisi yok. Kendi ayakların üzerinde durmayı öğrenmezsen gelen geçen laf söyler işte.

Sen baştan söyleyecektin, ÇA-LI-ŞA-CA-ĞIM diye. Olmayacaksa onun için olmayacaktı. Zaten adam kendine göre yönlendirecek birini arıyormuş, sen ona bu hakkı vermişsin. Gün geçmiyor burada yeni konu açılmıyor, Allah aşkına örf adet diye nişan alışverişine gitmeseniz 2 gecelik az alsanız ne olacak? Eğer onun annesine, babasına hatta amcasına söz hakkı düşmesin istiyorsan nişanlınla halledecektin her şeyi. Aile apartmanındaki evin neden isteğine göre yapılmadığını da söylememize gerek yok değil mi?

Bundan sonra ne mi yapacaksın? Onunla alakalı cümle bile kurmayacak, mümkünse en hızlısından işe başlayacaksın. Kendi kendine yetmeyi başarmadan lütfen biriyle evlenmek için yola çıkma. Annen en büyük destekçin olacaktır, onunla konuş acılarını 3.kişilerin seni yaralamasına izin verme.

Ve ne olursa olsun unutma, onların sana verdiği eski takılar, nevresim takımları falan belirlemiyor senin değerini.
Sen çok değerlisin, bunu anlamayan kimseyi hayatına sokma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…