- 2 Temmuz 2012
- 3.208
- 5.054
-
- Konu Sahibi bayanparanoyak
Ne güzel bak,öyle destek olan bi ailen varken neden kendine eziyet ediyorsun tatlım.önceki konunuda okudum,bende burdaki bicok arkadas gibi kuzeninle mutlu olacagını düşünmüyorum.1. Cok anlayışsız, 2.olgun değil, 3. Terbiyesiz, 4. Seni gercekten sevse iki lafından biri ayrılık olmazdı!bende yurtdışında yasıyorum,onun burada nasıl bir hayat yaşadığını bilmeyebilirsin her ne kadar kuzeninde olsa.bilmedigin bir hayata girme,hem birsürü insan var neden kuzen?
milletin lafı sözü bitmez önemli olan senin mutlu olman evlilik ömür demek kendini tüketme...
Eski konunu okuma fırsatım yok sadece buna cevap vereyim.
Daha önce nişan attım. Elalem ne demiş falan hiç umrumda olmadı. Evlenip boşanınca daha çok laf ediyor o elalem.
Ailen sana hak veriyorsa arkandalarsa at gitsin. Ben nişanı attığım zaman 2 ay falan farklı şehirdeki teyzemde kaldım. Böyle bir imkanın varsa uzaklaş insanlardan. Insanlar dedikodu seviyor bu doğru, ama sen o çileyi de tek başına çekiyorsun.
Ben nişan atmadım ama teyzem 2 kere nişan attı. Bi kere 5-10 sene de geçse söylenen, hatırlayan, parmakla gösterilen kişi oluyorsunuz ve bi ara dedikodunuz dönüyor. bu olumsuz..
Ammaaaa gelelim olumlu yönlerine;
* Teyzem hepsine kulak tıkadı, sevmedi-sevilemedi. Şimdi böyleyse sonra daha kötü olacaktı, Çekicem bi süre dedi.
* Kendini sürekli hayırlısı olan buymuş, sabret diye telkin etti.
* Daha sonra mükafatını eniştemle aldı. Şimdi evli ve gerçekten çok mutlu. Gönlüne, gözüne göre biriyle evlendi. Her gün şükrü var, Allah da bozdurmasın.
*Önceden kayınvalidesi, kayınpederi ve kaynı kötüydü. Gerçekten zor insanlardı. Şimdi pamukşekeri gibi bir kayınvalidesi var görseniz bayılırsınız. Yani her yönden mutlu şimdi.
*Ben o zaman bana söylenenleri, parmakla gösterenlerin halini de sonradan gördüm. Herkesin oğlundan, kızından, kendinden gördüm dedi ama ah etmemişti. Allah deyip, bıraktı.
Diyeceğim o ki olmayacaksa bırak olmasın. Hayırlısı buymuş de. Kulak tıka-sabret-dua et. Sonra Allah mükafatını da veriyor, gönlüne göre olanı da. Tabi bu birazı teyzemin anlatımı, birazı dışarıdan gördüğüm ama inanın teyzem herşeyini söyler.
Sen bu kişiyle evlenirsem kesinlikle boşanacaksın.Nişan atmak,boşanmaktan çok daha kolay.Ailene de bunu anlat.
Üniversite sinavina hazirlanmak istedigini soylemissin ailenle gorusup bir yurda yerlesip des calisabilirsin hem elalemin lafini cekmezsin hem derslerine calisir hem de bu olumsuz sureci rahatlıkla atlatirsin
bizde eşimle nişanlıyken nişanı atmıştım bi defa...
asla çevreninin ne dediğine ,
diyeceğine takılma.öncelik sensin,
evvela kendini toparlamalısın,
sen iyi olursan ailen iyi olur bunu unutma.çevre de iki gün konuşur 3 gün başka malzeme bulur kendine,
herkes kalitesi kadar konuşur,
bende nişan attım zor bi süreçti çünkü hala seviyordum,sonra barıştık tekrar takıldı yüzükler.evlendik.
kararından eminsen şunu bil,ilk en değilsin sonda sen olmayacaksın canm
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Umarım dediğiniz kadar kolay olur. Atlatirim insallah. Çok sağolunKimseye takma kafana millet 3 günde unutur. Kendi mutluluğuna bak.
Benım karşımada sevebılecegım bır es cıkacakmı acaba :)
Canım benimde başımdan geçti nişan atma durumu. hatta nişanlandıktan 2-3 gün sonra oldu. etrafı sakın dikkate alma ama ne oluyorsa oluyor ve insanların sesi kesiliyor aslında. sen kötü birşey yapmıyorsun aksine kendi hayatın için doğru bir karar verip ilerliyorsun. ömür boyu mutsuz olmaktansa iki üç laf söz seni etkilemesinEvet galiba sona geldik...
Daha önce nişan atan arkadaslara soruyorum nasıl atlattınız? Onun bunun sözlerine nasıl kulak tıkadınız?
Napacagimi bilemiyorum... tek düşündüğüm üniversite sınavı icin çalışmak. Çok çalışmak.
Ama annemin babamın üzülmesini de istemiyorum. Biliyorum milletin lafi sözü bitmeyecek. Tüm bunlara nasil katlanirim? nasil tavır takınmam gerek? Beni ne gibi olaylar bekliyo?
Kafam allak bullak...
Ya senın yıne iyiymiş.bende nişan attım bizimkiler yanı ailem ve ailesi beni olduruyorlardı.1 sene işkence yaptılar bana yıllarıma engel oldular.ailen arkandayız sevmiyorsan soldurma ayrıl.insan sevmediği kişiyle beraber olamaz ona katlanamıyor san da olamaz.daha simdiden...http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/cikmazlardayim.783401/
Burda anlatmistim bu olayin ustune o yine konuşmak istedi iste yapamam edememler falan filan...
Ben yüz vermeyince de yine durumuna "her suclu cezasini cekecektir, her baslangicin bi sonu vardir" tarzi seyler yazmaya devam etti.
Dun de annem babamin gorusmemiz gerektigini boyle nisanlilik mi olur diye kizdigini soyledi. Bende hala sacma sapan seyler yaziyo whatsappa ben ne konusuyum bununla yine kendini hakli duruma getirecek dedim ve bırakmayı düşündüğümü söyledim. Aksam babamla konustu annem ve sanırım bitecek...
Gecmis olsun. Dediginiz gibi milletin lafina sozune bakilirsa zaten yasamamak lazim bu dunyada. Malum iyi de yapsan kotu de yapsan illaki bi bahaneyle konuşanlar oluyor. Cok tesekkur ederim ilginize :)Canım benimde başımdan geçti nişan atma durumu. hatta nişanlandıktan 2-3 gün sonra oldu. etrafı sakın dikkate alma ama ne oluyorsa oluyor ve insanların sesi kesiliyor aslında. sen kötü birşey yapmıyorsun aksine kendi hayatın için doğru bir karar verip ilerliyorsun. ömür boyu mutsuz olmaktansa iki üç laf söz seni etkilemesin
Yok allah razi olsun ailem sen ne istiyosan o diyolar. Illaki sebep isterler ama ben olan biten herseyi anlatiyorum zaten. Gecmis olsun bu arada size de. Zaten istemesek nisan olayi olmazdi kimse de bu hale gelecegini bile bile nisanlanmazdi iskence nedir hayirlisi boyleymis denir kapanir konu. Rabbim herseye sahit onun adaleti sorgulanmaz.Ya senın yıne iyiymiş.bende nişan attım bizimkiler yanı ailem ve ailesi beni olduruyorlardı.1 sene işkence yaptılar bana yıllarıma engel oldular.ailen arkandayız sevmiyorsan soldurma ayrıl.insan sevmediği kişiyle beraber olamaz ona katlanamıyor san da olamaz.daha simdiden...
Hayatını yıkma karartma.ben bi ilçede yasıyorum orda dedikodu cok olur.ama kimseye takmaz oldum.cunku nefret ediyor dum.evlendim başkasıyla severek.mutluyum.cok sukur. Evlenene kadr konuşurlar.ama cok deıl kızın nisanı attı derler evet dersiniz olur bıter
Evet galiba sona geldik...
Daha önce nişan atan arkadaslara soruyorum nasıl atlattınız? Onun bunun sözlerine nasıl kulak tıkadınız?
Napacagimi bilemiyorum... tek düşündüğüm üniversite sınavı icin çalışmak. Çok çalışmak.
Ama annemin babamın üzülmesini de istemiyorum. Biliyorum milletin lafi sözü bitmeyecek. Tüm bunlara nasil katlanirim? nasil tavır takınmam gerek? Beni ne gibi olaylar bekliyo?
Kafam allak bullak...