Nişan atma konusunda tecrübesi olanlar....

Ama ya sizin gibi olamazsam?
Yani unutamazsam onu?ne kadar inkar etsemde yalana gerek yok hala seviyorum. Baskasiyla dusunmek bile istemiyorum.offf
Ne yaşadınız bilmiyorum ama nişan atmayı düşünüyorsan az buz meseleler değildir yaşadıklarınız. Sevgi ne yazıkki iki insanın arasında olması gerekenler sıralamasında sonuncu şey. Saygı, anlayış, birlikte eğlenebilme, aynı dili konuşabilme, kültürlerin aynı olması, ten uyumu, anlaşabilme gibi hususlar sevgiden çok önce geliyor. Bunlardan biri bile tutmuyorsa istediğin kadar sev hatta aşkından öl evlendikten sonra en fazla 2-3 ay götürür seni sevgin. Sonra bir bakarsınki nefret etmeye başlamışsın. Evlilik çok zor ve aşk sonsuza kadar sürmüyor. Henüz devlete imzamızı atmadık ama 2 yıldır erkek arkadaşımla aynı evi paylaşıyoruz oradan biliyorum. Birbiriyle sorunsuz anlaşabilen, ve harikulade eğlenemeyen insanlar mümkün değil 1 sene dayanamaz, o evlilik de ısrar ederse de hayatı trajediye dönüşür. İnan basit değil. Çok seçici olmalısın. Bugün yanlış adamı seviyorsan ileride doğru adamı kimbilir nasıl seveceksin, birde onu düşün.

canım ben nişan attım ilk 5-6 ay baya zordu sonra gectı bitti cok severek nişan attım ...Hic pişman degılım..Anlasamıyorsan bitirmek en doğrusu herkezde unuttu gitti

Hayat senin hayatın, boşver konussunlar. Mutsuz bir evlilik yapmaktan daha mı iyi? Sen cekeceksin elalem değil ..

Benım karşımada sevebılecegım bır es cıkacakmı acaba :)

Ben de nişan attım tam hatırlamıyorum zamanını ama 5 ya da 6 sene oldu. O zamanlar asansörde bir komşumuz annem yanımdayken bana: nişanı atmışsın, neden? diye sorma gafletinde bulunmuştu. Ben kem küm ederken anneciğim sağolsun cevabını verdi: "SANANE!!". Bir daha da kimse soramadı tabi. Yani kim olursa olsun bu sizin hayatınız. Siz ayrılma kararını verirken en son düşüneceğiniz şey "elalem ne der" olsun lütfen. Önemli olan sadece "sizin ne istediğiniz".

Bana bak cnm sakin ama sakın kuzenin evlenip yurtdışına gitme hayatını mahvedersin benm yaptığım gibi aynısı ni 18 yaşında ben yaşadım hayatım mahvoldu beni orda çalıştırıp aç susuz birakiyolardi sakin ama sakın gitme oraya gidenlerin hayatı mahvoluyor çok kötü uyum saglanmiyorki ben büyük şehirden gittim oraya ama olmuyor ve bosandim çok şükür şimdi çok mutlu bir evliliğin var baslarim Avrupasına

Korkuyorum korkuyorum korkuyorum. Ya pisman olursam? Turkiyeye geldiginde hersey iyi guzeldi ama ordayken bambaska bi adama donusuyo resmen. Rabbim ne veriyosa hayirlisini versin
Ya cnm bende ayniydim 2 yıl nişanlı kaldım adam önüme güller dokuyordu takı oraya gidene kadar orda yaşayan herkesin durumu aynı evlendi desinler die bi akraba kızı goturuyorlar ama ordakilerin 1 80nin ztn yabancı bi sevgilisi vqr yapma sakin ailenin bırakıp oralara gitme çok pişman olursun çok oralar zannettigin gibi yerler degil

Bende Nişan attım,özellikle babacım en büyük desteğim oldu.kesinlikle elâlem ne der falan diye düsünme hayat senin hayatın,ileride Kafanı duvarlara vuracağına baştan yürümüyorsa ittirerek yürütmeye calışma demişti hic unutmuyorum.6 ay sürdü tam olarak o psikolojiden kurtulmam.nasıl unuturum,bir daha kime güvenirim falan diyordum,karşına o güveni veren bir çıkınca o tezler çürüyor şimdi şükür sebebim ayrılmam,hatta adağım bile var bu konuda benim şimdi dünyaları önüme serse,Dünya'nın en iyi Adamı olsa,beni en cok o sevse için bile kıpırdamaz ona karsı.o kadar sogudumki nefret bile duymuyorum.

eski konunu okudum..
canim yarin obur gun seni bu adam babanin kapisina getirir birakir..yada camdan baktirmaz paranoyakligiyla seni bogar..
yol yakindayken ayril,kimin ne dedigi seni ne ilgilendirir.bol bol gunahini alip seni cennetlik yaparlar..
sakin sakin adam bildigin psiko..
gencecik kizsin,aileninde bu dusuncene karsi cikacagini sanmiyorum.
siz evlatlar kolay mi yetisiyorsunuz,gozbebegisiniz..
sen ailenin kiymetlisisin,al karsina aileni konus..

Iste bendeki sorun da tam tersi annem ezildikce ezilecek... ama inceldigi yerden kopmasi gerek sanirim artik

herseyin hayirlisi tatlim ben bosandim da atlattim sen nisani mi soruyosun
Sonucunun neler doguracagini bilemedigim icin... gecmis olsun size de bu arada

Ahh... benim babam uzulmeyim diye yuzyuze bile konusmak istemiyo annemi araya sokuyo. Bilemiyorum insallah hayirlisi neyse o olur

Ailem zaten durumu biliyo babam hergun anneme soruyomus hala mi gorusmuyolar boyle nisanlilik mi olur zorla mi verdik biz diye. Hatta dun benimkinin babasiyla da konustu. Bilmiyorum ne olacak.

Ne güzel bak,öyle destek olan bi ailen varken neden kendine eziyet ediyorsun tatlım.önceki konunuda okudum,bende burdaki bicok arkadas gibi kuzeninle mutlu olacagını düşünmüyorum.1. Cok anlayışsız, 2.olgun değil, 3. Terbiyesiz, 4. Seni gercekten sevse iki lafından biri ayrılık olmazdı!bende yurtdışında yasıyorum,onun burada nasıl bir hayat yaşadığını bilmeyebilirsin her ne kadar kuzeninde olsa.bilmedigin bir hayata girme,hem birsürü insan var neden kuzen?

Eski konunu okuma fırsatım yok sadece buna cevap vereyim.

Daha önce nişan attım. Elalem ne demiş falan hiç umrumda olmadı. Evlenip boşanınca daha çok laf ediyor o elalem.

Ailen sana hak veriyorsa arkandalarsa at gitsin. Ben nişanı attığım zaman 2 ay falan farklı şehirdeki teyzemde kaldım. Böyle bir imkanın varsa uzaklaş insanlardan. Insanlar dedikodu seviyor bu doğru, ama sen o çileyi de tek başına çekiyorsun.

Ben nişan atmadım ama teyzem 2 kere nişan attı. Bi kere 5-10 sene de geçse söylenen, hatırlayan, parmakla gösterilen kişi oluyorsunuz ve bi ara dedikodunuz dönüyor. bu olumsuz..

Ammaaaa gelelim olumlu yönlerine;

* Teyzem hepsine kulak tıkadı, sevmedi-sevilemedi. Şimdi böyleyse sonra daha kötü olacaktı, Çekicem bi süre dedi.
* Kendini sürekli hayırlısı olan buymuş, sabret diye telkin etti.
* Daha sonra mükafatını eniştemle aldı. Şimdi evli ve gerçekten çok mutlu. Gönlüne, gözüne göre biriyle evlendi. Her gün şükrü var, Allah da bozdurmasın.
*Önceden kayınvalidesi, kayınpederi ve kaynı kötüydü. Gerçekten zor insanlardı. Şimdi pamukşekeri gibi bir kayınvalidesi var görseniz bayılırsınız. Yani her yönden mutlu şimdi.
*Ben o zaman bana söylenenleri, parmakla gösterenlerin halini de sonradan gördüm. Herkesin oğlundan, kızından, kendinden gördüm dedi ama ah etmemişti. Allah deyip, bıraktı.

Diyeceğim o ki olmayacaksa bırak olmasın. Hayırlısı buymuş de. Kulak tıka-sabret-dua et. Sonra Allah mükafatını da veriyor, gönlüne göre olanı da. Tabi bu birazı teyzemin anlatımı, birazı dışarıdan gördüğüm ama inanın teyzem herşeyini söyler.

Canim bende 2 kez nisan attim 21 yasindayim ustelik biraz hastayim uzun uzun yazamayacagim ama teyzenin dediklerinin aynisini suan bende yapiyorum insallah mukafatini alirim bende.. Cok canimi yaktilar ama hep Allaha havale ettim. Destek olan cok oldu bana cunku herkes kalbimin temizligini bilir.. Civik biri degilim. Ama kostek olanda cok oldu dalga gecen beni aglatan... Hep Allaha havale ettim goruyorum da hallerini gorucez de daha.. Rabbim teyzeni cok mutlu etsin insallah kimseye firsat vermesin. Bu arada asla pismanligim yok iyikide ikiside olmamis.. Sanirim Allah kalbimi biliyor ondan banada kalbimdeki profil gibi birini nasip edicek..

Ben yakın gözle söylüyorum olanları. Allah bilir, ol der ve olur. Allah yar ve yardımcın olsun. Teyzemi festivalde rezil eden komşumuz vardı, neler daha... Gerçekten en güzeli dua etmek. Teyzem hep en doğrusunu yaptığına inandı ve en doğrusunu da yapmış. Mutlu şimdi gerçekten :)

Dualarım seninle canım, sıkma canını. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…