- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.361
- 34
-
- Konu Sahibi bayanparanoyak
yaşını merak ettim ünv. sınavı demişsindeEvet galiba sona geldik...
Daha önce nişan atan arkadaslara soruyorum nasıl atlattınız? Onun bunun sözlerine nasıl kulak tıkadınız?
Napacagimi bilemiyorum... tek düşündüğüm üniversite sınavı icin çalışmak. Çok çalışmak.
Ama annemin babamın üzülmesini de istemiyorum. Biliyorum milletin lafi sözü bitmeyecek. Tüm bunlara nasil katlanirim? nasil tavır takınmam gerek? Beni ne gibi olaylar bekliyo?
Kafam allak bullak...
anladım inşallah ben de pişman olmamYani pek bisey olmadi 2 gun boyunca telefonlar geldi akrabalardan felan , konustular ..
Sebeb felan filan , 2 gun sonra inan unutuldu herkes kendi hayatina dondu ..
Oyle hayal ettigin gibi bir felaket olmuyor canim inan bana , bende basta her ne kadar tedirgin olsam da.
Yapmak zorundaydim ve yaptim.
Kendimi bildim bileli zaten el alemin lafini takmam ..
Mukemmel olsan bile onlar mutlaka konusacak birseyler buluyor ..
Olmuyorsa olmuyor zorlamanin bir anlami yok , el alem 3-4 cocukla bosaniyor ne olucak ki.
Herkesin hayati kendine ..
Ve suan hic pisman degilim, iyiki yapmisim , iyiki atmisim nisani ..
daha döndüğüm söylenemez ama az kaldı sanırım. teşekkür ederim yorumlarınız için başkalarıyla hemfikir olmak az da olsa rahatlatıyo içimi.Yol yakinken donmussun bence sukret canim.
Bunu fark edemeyenler evli cocuklu oluyor, her sey zorlasiyor...
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/cikmazlardayim.783401/Tam olarak neden nisan atmak istiyorsun bilmiyorum ama mutlaka gecerli sebeplerin vardir diye düsünüyorum. Nisan atma fikri birden bire insanin aklina düsmez; eger sana bunlari düsündürttüyse nisanlin, yol yakinken dönmek daha kolay. Evlenip bosanmak cok daha zor olur. Zor bir sürec olacak ama hersey gececek. Insan ölüme bile alisiyor. Ne acilar var su hayatta. Biraz zaman gectikce sende bunu anlayacaksin.
mutlu olmanıza çok sevindim. benim akrabalar da sizinkilerden hallice daha önce de dediğim gibi kendimden değil anne babamın üzülmesinden çekiniyorum çünkü kimsenin lafı sözü bitmeyecek biliyorum bunları. ama burdaki yorumlara baktıkca geleceğim için kararımdan caymamam gerektiğini anladım. çok teşekkür ederimkimseyi takma.ben düğün fotoğraflarımı bile çektirmiştim çeyiz sermeye gelmişti onca insan sen düşün.
annem babam illa ki üzüldü hatta bir bayram evden çıkmadık ;sırf millet laf eder üzülürüm diye.Hatta ben 2. kez nişanladım ,nikah davetiyesi dağıtırken bu sefer evlencen mi gerçekten vazgeçeceksen söyle hazırlık yapmayalım diyen akrabalarım bile vardı..İnan bi süre sonra herkes unutuyor hatta sen bile.Şimdiki eşimle çok mutluyum hatta niye çekmişim o geçimsiz insanları zamanında diye üzülüyorum..
Ben çok güzel dersler çıkardım ve inan şu an çok huzurluyum..
Allah yardımcın olsun şimdiden,zor günler geçirisin elbet ama ömür boyu bile bile mutsuz olmaya değmez hiçbirşey
yorumunuzu dikkate alacağım teşekkür ederim.Al tarafı nişan attınız ya bunda ne var? Nişanlılık tanıma evresidir dicem de kuzeninle nişanlıydın sen bir insan kuzenini nasıl koca olarak görür çok şaşıyorum kusura bakma bu benim fikrim. Benim kuzenim kardeşim olur ancak. Zaten bu gibi durumlarda da yi olmuyor işte her zaman hayatınızda oluyor çünkü. eee sizin kuzende biraz paranoyaklıkta var erkek yokken kimdi o erkek diye olay çıkartıyordu. Allahtan bitmiş. Bence önce geleceğni kurtar öyle evliliği düşün.
dediğiniz gibi öyle ağır geliyo ki sanki herkes beni konuşacak yıllarca. inşallah dediğiniz gibi olur. benim de kendimi avutma sözlerimden biridir o "ya ilerde çocukla dönersem daha mı iyi olacak?!" çok sağolun atlatcam inşallah...ben varım ben
başta okadar büyüyoki gözünde, Allah korusun dermansız dert gibi, annem napacak, babam napacak, millet ne diyecek, şunlara gitmeyim, bunlar gelmesin.. kendinizce olağanüstü hal ilan ediyosunuz
ama hiçbirşey sandığınız gibi zor olmuyor inanın bana..
anne babanız arkanızdaysa, dağ gibi duruyolar yanınızda.. insanlar çoluğunu çocuğunu sokakta bulmadı..
taş çatlasın iki aya, herşey yoluna giriyo..
sanki o insanlarla hiç tanışmamışsınız
Olmuyosa olmuyodur, ve her şerr görünende bir hayr vardır..
yarın öbür gün kucağınızda çocukla gelseniz baba evine, dahamı iyi ?
Allah yardımcınız olsun, ne kendinizi ne ailenizi yıpratmayın..
kesip atın, hayırlısı böyleymiş deyin..
off offf bazen kendimi gazlıyorum da işte... :) düzene gircem. umarım yani. çok teşekkür ederimOff sanki boşanacakmışsınız gibi konuşuyosunuzya...
Yatmadınız kalkmadınız, nişan bozuLdu yüzükler çıktı hadi eyvallah bitti...
Neden bu kadar milletii falan kafaya takıyorsunuz anlamıyorum..
Çalış derslerini okulunu düşün bak hırs yapmışsın belli ki.. Başarılar!!
nişanlım dediğim kişi kuzenim ve ben kendim istedim üstelik anne tarafından kuzen oluyo. ta nişan olayı çıktığında amcam,halam olacak insan müsvetteleri anneme laf ettiler sen yaptın gibilerinden. şimdi bozulursa yine anneme yüklenecekler diye korkuyorum..Iyide canim benim ortada bi suc yokki millet neyin dedikodusunu yapacak ben o noktayi anlayamadimadam oldurmedin kimsenin hakkina hukukunada tecavuz etmedin. Annenin babanin ivine atacagi dert ne yani
zor zamanlar beni bekliyo. inşallah öyle olur.allah razı olsunCanım benim ben nişanlanmadım.ama nişan arifesinden döndüm.Herkes biliodu ilişkimizi ailem çevrem akrabalarım arkadaşlarım...Herkez bu tarz şeyler yaşıyor.Herkezin hayatı güllük gülistanlık değil...Ayrıldık anlaşamadık hayırlısı böyleymiş de geç neden diye sorana hakkında konuşmak bana yakışmaz yada kouşmak istemiyorum de.Böyle diyince 2. ye bişey soramazlar.Üzgün gözükme sakın güçlü ol ki soru sormaya cesaret edemesinler.İnş tez vakitte atlatırsın tatlım...
ailem arkamda durur eminim bundan çok şükür. ben onların üzülmesine dayanamam. bana takmamış gibi davransalar da biliyorum ki üzülecekler illaki biri bi yerden bişey diyecek...zaten bende fazla konuşturmak istemem bu konu hakkında kimseyi.Canim hicbirseyden korkma. Ailenin destegi arkandaysa ozellikle. Aileme rica ettim, uzun uzunlamaya konusmayin, bitti deyin ustunden gecin kisaca konuyu ozetleyin (insanlar merak ediyor soruyor sonucta) diye. Zaten ailem sözü attigim icin sevinmislerdi, bana hicbir zaman yakistirmamislardi onu. Ailemin bu rahatligi benimde cok cabuk atlatmama sebeb oldu diyebilirim. Omuzlarimdan oyle bir yuk kalkmisti ki, cok tuhaf. Cok asiktim vakti zamaninda, aniden bitirdik, ve ayni hizlada onu unuttum aslinda. Tezimi hazirliyordum o donem, o hirsla nasil yazdim nasil bitirdim nasil oldu inan bilmiyorum :) tum enerjimi tezime vermistim. Eminim derslerin seni guzel oyalayacak bu donemde. Es dost cevrede cok konustu diyemem, hayirlisi olsun denildi cogunlukla.
Kendini ezme, ezdirme. Benim kararimdi, istemiyordum, bitirdim iyikide bitmis diyerek etrafinada bu tavrini yansitirsan, cok kimse zaten cesaret edemez yorum yapmaya.
sizinki de fazla esprili olmuş ya :)) inşallah ben da en azından sizinki kadar rahat olabilirimBen atmıştım. O kadar umursamamışım ki, bu soru sorulduğunda hiç üstüme alınmıyorum. düşününce nişan attığımı hatırlıyorum
Evlenmek istemediğimi anladım ve yüzüğü aldım fırlattım. Biraz ilerdeydi çok ciddiyim kafasına ve alnına geldi. Sanki tam 12'den ok ile vurmuşum gibi hissetmiştim. Arkadaşlar vardı. Yüzük alnına çarptı sekti ve yere düştü. İnsanlar önce bir dondu kaldı. Sonra omuz silktim ve yerime oturdum. Hiç ama hiiiiççç sallamadım sonrasını da. Annemlere de 4-5 ay sonra söylemiştim, lafı açılmıştı bir nişanlın vardı senin diye sorunca annem 'ha o mu ayrıldık' gibisinden bir şeyler gevelemiştim. İyi olmuş, boşver evlenme dedi kapanmıştı konuRahat olmayı seviyorum yaa (atıyorum sananlar olabilir ciddiyim ) Hayatın üzerinden yüzeysel geçince kafan rahat ediyor vallahii.
öyle mi dersiniz?.. teşekkür ederim sanırım bizimkilerle ciddi manada oturup konuşmanın vakti geldi de geçiyo.mutsuz olacağına inanıyorsan hiç düşünme at.
küçüksün diye atlatanlar olacak biliyorum küçüğüm de. 19 yaşındayım ve düğün 2016 yazına yapılacaktı.yaşını merak ettim ünv. sınavı demişsinde
sen bi hatadan dönmüşsün sadece.çokta iyi yapmışsın 19 yaşta ne evliliğianladım inşallah ben de pişman olmam
teşekkür ederim
daha döndüğüm söylenemez ama az kaldı sanırım. teşekkür ederim yorumlarınız için başkalarıyla hemfikir olmak az da olsa rahatlatıyo içimi.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/cikmazlardayim.783401/
burda anlatmıştım olanları sonrasında da hiç konuşmadık ama yine whatsapp durumuna salak salak şeyler yazmaya devam etti buda beni iyice düşündürmeye başladı. aslında ben ağzıma hiç almadım nişanı atcam vs ama yüzükler takıldı takılalı ufacık bişeyde bitti gitti diyo ve ben artık tahammül edemez hale geldim. insallah dediğiniz gibi olur ne deyim herkesin hakkında hayırlısı neyse o olsun.
mutlu olmanıza çok sevindim. benim akrabalar da sizinkilerden hallice daha önce de dediğim gibi kendimden değil anne babamın üzülmesinden çekiniyorum çünkü kimsenin lafı sözü bitmeyecek biliyorum bunları. ama burdaki yorumlara baktıkca geleceğim için kararımdan caymamam gerektiğini anladım. çok teşekkür ederim
yorumunuzu dikkate alacağım teşekkür ederim.
dediğiniz gibi öyle ağır geliyo ki sanki herkes beni konuşacak yıllarca. inşallah dediğiniz gibi olur. benim de kendimi avutma sözlerimden biridir o "ya ilerde çocukla dönersem daha mı iyi olacak?!" çok sağolun atlatcam inşallah...
off offf bazen kendimi gazlıyorum da işte... :) düzene gircem. umarım yani. çok teşekkür ederim
nişanlım dediğim kişi kuzenim ve ben kendim istedim üstelik anne tarafından kuzen oluyo. ta nişan olayı çıktığında amcam,halam olacak insan müsvetteleri anneme laf ettiler sen yaptın gibilerinden. şimdi bozulursa yine anneme yüklenecekler diye korkuyorum..
zor zamanlar beni bekliyo. inşallah öyle olur.allah razı olsun
ailem arkamda durur eminim bundan çok şükür. ben onların üzülmesine dayanamam. bana takmamış gibi davransalar da biliyorum ki üzülecekler illaki biri bi yerden bişey diyecek...zaten bende fazla konuşturmak istemem bu konu hakkında kimseyi.
benim aklımdaki de zaten sınava hazırlanmak en azından böyle içten güldürürüm belki bizimkileri. çok sağolun.
sizinki de fazla esprili olmuş ya :)) inşallah ben da en azından sizinki kadar rahat olabilirim
öyle mi dersiniz?.. teşekkür ederim sanırım bizimkilerle ciddi manada oturup konuşmanın vakti geldi de geçiyo.
küçüksün diye atlatanlar olacak biliyorum küçüğüm de. 19 yaşındayım ve düğün 2016 yazına yapılacaktı.
çok teşekkür ederim atlatcam inşallahsen bi hatadan dönmüşsün sadece.çokta iyi yapmışsın 19 yaşta ne evliliği
Evet galiba sona geldik...
Daha önce nişan atan arkadaslara soruyorum nasıl atlattınız? Onun bunun sözlerine nasıl kulak tıkadınız?
Napacagimi bilemiyorum... tek düşündüğüm üniversite sınavı icin çalışmak. Çok çalışmak.
Ama annemin babamın üzülmesini de istemiyorum. Biliyorum milletin lafi sözü bitmeyecek. Tüm bunlara nasil katlanirim? nasil tavır takınmam gerek? Beni ne gibi olaylar bekliyo?
Kafam allak bullak...
Ben de bigun boyle dermiyim acaba... sonradan pisman olmaktan da cok cok korkuyorum işin aslıEvet başıma gelen olayın kendisi....
Hemde nişanlım olacak insanla aramda bir problem yoktu. Ailesi ve ailem diyim anlayın. Babam bir ömür üzüleceğine bir hafta üzül demişti. Onun sözü üzerine çırpınmaya gerek yoktu. Bıraktım. Çünkü doğru söylüyordu.
Valla iyikide öyle olmuş. Hep hayırlısı diye dua etmiştim. Şimdi evliyim ve çok mutluyum.
Önce dünya duruyor insan için sanki. Herşey renksiz , gereksiz... Konuşmaya bile gerek duymuyorsun kimseyle aynı şeyleri anlatıp duruyorsun. Sonra yavaş yavaş toparlanıp hayatın güzel olduğunu ve o insandan iberet olmadığını görüyorsun.
İnşallah değerini bilen hayırlı insanlarla karşılaşırsın...
Ben de bigun boyle dermiyim acaba... sonradan pisman olmaktan da cok cok korkuyorum işin aslı
Insallah rabbim kimseyi bu durumlara dusurmesin...
amin...Amin ne kadar zor durumda olduğunu anlayabiliyorum. Dua et inşallah hayırlı insanlarla karşılaşırsın.
Bi yanim oyle diyo da bi taraftan da icim yaniyo kavruluyoçıkarıcan parmağından bitti gitti yallah diyeceksin
celalle cerenin bi repliği geldi gözüme.
hayırlısı olsun hakkımda.
kimin ne dediğini değil kendini düşün.
Insallah pisman olmam cok korkuyorum.. huzurunuz her daim devam etsin insallahbende nişan attım.sen kafanda bitirdiysen hiiç pişman olmazsın emin ol.herkes hatta benim yanımda olmuştu.düğünüme 2 gün vardı.merak etme nefretten başka bişey hissetmiyorsun..elalem ne der diye düşünme.haklıysan yanında olurlar destek verirler.iyikide ayrılmışım,iyiki eşimle tanışmışım diyorum şimdi.çok şükür .seninde rabbim yardımcın olsun.
Teşekkür ederim evet akraba ama yurtdisinda yasadigi icin ayrilma durumunda bidaha gorusecegimizi sanmiyorum...Hem karşı tarafın sevgisinden emin değilsin hem kendi duygularından. Mutlu olamayacağını düşünüyorsan bitirmen en doğrusu. Benim değil fakat arkadaşımın başından nişan atma geçti. Şuan başka biriyle evli çok da mutlu. Tek sıkıntın nişanlının akraban olması, bağlar tamamen kopamayacağından ilerde eşin ratahsız olabilir. Ama bunlar istemediğin biriyle evlenmen için sebep değil.
Mutluluklar şimdiden...
Simdi ayrılınca araya sogukluk girse de bosanma durumunda daha kotu olur dimiakrabanmış bide evlendiğini düşünsene boşansan iki aile ne duruma düşer annen o zaman üzülür iyice düşün..
Korkuyorum korkuyorum korkuyorum. Ya pisman olursam? Turkiyeye geldiginde hersey iyi guzeldi ama ordayken bambaska bi adama donusuyo resmen. Rabbim ne veriyosa hayirlisini versinGerçekten o nişanı atman gerekiyorsa çevrendekiler de bunun fazlasıyla farkındadır, iyi yapmışsın sözlerini mutlaka işitir, destek alırsın. Benim öyle oldu, ailem zaten atmamı istiyordu. Eş, dost duyan herkes de iyi yapmışsın, zaten yanına yakışmıyordu, karakterine uygun değildi, hayırlısı falan dedi. Eğer o nişanı atman gerekiyorsa bunu mutlaka yap. Evlilik çocuk oyuncağı değil. Nişan atmak sancılı bir süreç, ama geçiyor. Çok uzun sürmüyor. Sana tavsiyem o nişanı attıktan sonra o kişiyi hayatından tamamen çıkar, ne ara ne sor ne de haberini al. Yoksa don lastiği gibi uzar. Ben iyi ki atmışım diyorum. Nişanı attıktan sonra hayatımın aşkıyla tanıştım 3 yıldır çok mutlu ve çok aşığım. Boşuna dememiş Marilyn Monroe, "İyi şeyler bitmeli ki, daha iyileri başlayabilsin".
Korkarak bu hayatta hiçbirşeyi başaramaz, asla da mutlu olamazsın. O gün ben o nişanı atmamış olsaydım şu an evli, mutsuz, çocuklu olacaktım. Hayatımın aşkıyla tanışmamış olacaktım. Oysa şimdi aşık ve çok çok mutluyum. Korkunun ecele faydası yok, ne yapman gerekiyorsa sadece onu yap. Nişan atmaktan kimse ölmemiş yahu, kasma bu kadarKorkuyorum korkuyorum korkuyorum. Ya pisman olursam? Turkiyeye geldiginde hersey iyi guzeldi ama ordayken bambaska bi adama donusuyo resmen. Rabbim ne veriyosa hayirlisini versin
Ama ya sizin gibi olamazsam?Korkarak bu hayatta hiçbirşeyi başaramaz, asla da mutlu olamazsın. O gün ben o nişanı atmamış olsaydım şu an evli, mutsuz, çocuklu olacaktım. Hayatımın aşkıyla tanışmamış olacaktım. Oysa şimdi aşık ve çok çok mutluyum. Korkunun ecele faydası yok, ne yapman gerekiyorsa sadece onu yap. Nişan atmaktan kimse ölmemiş yahu, kasma bu kadar
Merhaba canim.. Ben ikinci nisanimi 6 ay evvel attim.. Ilkinde dugune 2 hafta kala ikincisi Dugune bir ay kala.. Cok zor seyler yasattilar bana aldatildim hakaret yalan dolan.. Cok zor seyler yasadim ilk nisanimda hastanede yattim serumlarla durdum cunku insan sanki nisani atmis degil de bosanmis gibi hissediyor sanki bir daha kimse cikmicak karsima guvenemicem yada beni artik kim ister diye dusunuyor.. Ama asla.. O kadar cok isteyenim olduki olmaz olaydi ikinci nisanimida attim ama ilk nisanim daki kadar bunalim yasamadim 4 5 ay cok uzuldum ama ayrildigima yada sevgi falan degil.. Kendime uzuldum cunku cok fazla yiprandim o kadar iyi niyetli saf birisiyim ki hep bunu kullandilar. Ama cok sukur Rabbim beni kurtardi cok sukur.. Geciyor hepsi geciyor gun geliyor sukrediyorsun iyiki olmadi diye.. Agzim cok yandi hala daha isteyenler var ama olmaz kolay kolay.. Cevrede konustu konustu sustu.. Yinemi nisani attin kiz diye dalga gecenler bile oldu bayramda.. Agladim ve Allaha havale ettim.. Cunku icini bilmiyordu kimse.. Kulagini tikicaksin oyle sosyal ag falan kullaniyosan kapat bir sure cunku agzindan laf almak isteyen cok olucaktir olaylar sunmesin.. Ben facemi komple kapattim son nisanimdan sonra kimse agzimdan laf dahi alamadi...kisa ve net soyledik soranlara..zaten gecerli sebebimde vardi ayrilmam icin. Millet 2 3 ay konustu birde ortaliktada cok gozukmedim birazda cok yiprandigim icin kendimi eve kapattim tabii sen yapma bunu iyi bisey degil simdi her goren minel nerelerdesin hic gormuyoruz seni cik disari gez diyorlar.. Destek olanlar kadar kostek olanlarda olucaktir.. Ama benim simdiki aklim olsa ilk nisani attigimda isyan etmez hastanelere dusucek kadar uzulmezdim.. Ama iste yasadiklarimi.bir ben bir Allah bilir.. Sansliyiz birde olsa iki de olsa nisan atmak kotu.bisey degil.. Sana arti katiyor olgunlasiyorsun.. Ben inaniyorum Allah benim kalbimi biliyor o yuzden ikiside olmadi Allah en sevdiklerini imtihan eder Unutma.. Sabret sadece rahmana sigin gecer hepsi hic uzulme.. Sonra uzuldugune bile pisman olursun..Evet galiba sona geldik...
Kafam allak bullak...