Nişan atma konusunda tecrübesi olanlar....

Nişan atmaktan daha çok dedikoduya mahal verecek bir iş yaptım boşandım.
Karışacan, laf eden olmuştur mutlaka.
Hayat benim hayatım.
Huzurum herşeyden önemli ne konuşurlarsa konuşsunlar dedim umursamadım..

Nişan zaten birbirini tanıma, tanışma dönemi. Bu insanla evlenebilir miyim, bana uygun mu diye anlamaya çalıştığınız zaman. Olmamış sizinki, başkalarının düşünceleri de sizi hiç ilgilendirmesin. Yarın bir gün Allah korusun evlenip mutsuz olursanız o laf etmelerinden korktuğunuz insanların hiç birisinin umurunda olmazsınız. Ailenizle oturun, konuşun olayın bittiğini evlilik kararından vazgeçtiğinizi söyleyin. Sonra da kulaklarınızı kapatın, bir güzel sınavınıza hazırlanın, hayatınızı kurun.

ben attım. hayat senın hayatın millet ne der diye yaşarsak ölelim ozaman? kafana yatmıyorsa bir ömür çekeceğine bitireceksin. 1 ay konuşurlar 2 ay konuşurlar susarlar.

Allah razı olsun. İnşallah bende bi zaman sonra "iyi ki" diyebilirim.dedigin gibi hayaller coktu. Fazlasiyla cok

İşte bende oraya takıldım zaten sürekli bitti falan yazması demekki mecburiyet olarak görmüş bu nişan işini sizde öyle sanırım bitmesi sizin için daha hayırlı olacaktır kendinizi üzmeyin evlenmek gibi bir hata yapmayın bu adamla sonu iyi olmaz gibi geliyor bana

Obur konunu okudum, degmez. Onun icin tek basina gurbete gideceksin, ordan donusun kucaginda cocukla depresyona girmis halde olur.
Zararin neresinden donsen kardir.
Gurbet konusu zaten apayri. Eskiden olsa amaan alisirim nolacak derdim ama simdi düşündükçe öyle olmuyo aklımdan bin türlü soru geciyo. Ana yok baba yok bambaska bi dunya. Ki simdiden boyleyse evlenince nolur

Peki noldu sonrasinda anlatabilir misin rahatsiz etmezse? Ya ben cok tuhafim... icim cok yaniyo
Gecer mi bugunler nasil atlatirim

Yani pek bisey olmadi 2 gun boyunca telefonlar geldi akrabalardan felan , konustular ..
Sebeb felan filan , 2 gun sonra inan unutuldu herkes kendi hayatina dondu ..
Oyle hayal ettigin gibi bir felaket olmuyor canim inan bana , bende basta her ne kadar tedirgin olsam da.
Yapmak zorundaydim ve yaptim.
Kendimi bildim bileli zaten el alemin lafini takmam ..
Mukemmel olsan bile onlar mutlaka konusacak birseyler buluyor ..
Olmuyorsa olmuyor zorlamanin bir anlami yok , el alem 3-4 cocukla bosaniyor ne olucak ki.
Herkesin hayati kendine ..
Ve suan hic pisman degilim, iyiki yapmisim , iyiki atmisim nisani ..

oho daha nişanlıyken böyle diyorsa, evlenince her canı istediğinde annenin evine yollar.. hayat böyle geçmez. biraz değer verin kendinize ya. biraz güvenin.
Korkum da bu zaten. Yurtdışında yasicam oyle bi durumda. her konuda ona muhtac olcam bi bakima. Ikide bi defol git derse ne yaparim ben. Zaten o psikolojiye girmisim ben kolay mı dilini kültürünü bilmedigin bi yerde yasamaya çalışmak. Bana destek olacagi yerde iyice korkuttu gözümü.

Gurbet konusu zaten apayri. Eskiden olsa amaan alisirim nolacak derdim ama simdi düşündükçe öyle olmuyo aklımdan bin türlü soru geciyo. Ana yok baba yok bambaska bi dunya. Ki simdiden boyleyse evlenince nolur
Ben Türkiye icinde baska sehre gelin geldim, burayi hic sevmiyorum, istanbul gibi bir yeri birakmaya degmedi bence. O yuzden cok iyi dusunmek lazim. Simdi surekli onun ailesiyle ic iceyiz. Cok sıkıcı çokkkk

Yol yakinken donmussun bence sukret canim.
Bunu fark edemeyenler evli cocuklu oluyor, her sey zorlasiyor...

Allah razı olsun. İnşallah bende bi zaman sonra "iyi ki" diyebilirim.dedigin gibi hayaller coktu. Fazlasiyla cok

Tam olarak neden nisan atmak istiyorsun bilmiyorum ama mutlaka gecerli sebeplerin vardir diye düsünüyorum. Nisan atma fikri birden bire insanin aklina düsmez; eger sana bunlari düsündürttüyse nisanlin, yol yakinken dönmek daha kolay. Evlenip bosanmak cok daha zor olur. Zor bir sürec olacak ama hersey gececek. Insan ölüme bile alisiyor. Ne acilar var su hayatta. Biraz zaman gectikce sende bunu anlayacaksin.

kimseyi takma.ben düğün fotoğraflarımı bile çektirmiştim çeyiz sermeye gelmişti onca insan sen düşün.

annem babam illa ki üzüldü hatta bir bayram evden çıkmadık ;sırf millet laf eder üzülürüm diye.Hatta ben 2. kez nişanladım ,nikah davetiyesi dağıtırken bu sefer evlencen mi gerçekten vazgeçeceksen söyle hazırlık yapmayalım diyen akrabalarım bile vardı..İnan bi süre sonra herkes unutuyor hatta sen bile.Şimdiki eşimle çok mutluyum hatta niye çekmişim o geçimsiz insanları zamanında diye üzülüyorum..
Ben çok güzel dersler çıkardım ve inan şu an çok huzurluyum..

Allah yardımcın olsun şimdiden,zor günler geçirisin elbet ama ömür boyu bile bile mutsuz olmaya değmez hiçbirşey

Çok sağolun aynen dediginiz gibi sanirim. Zaten iyi de yapsan kötü de yapsan söyleyecek bisey illaki bulurlar. Uzatmanin manasi yok sanırım.

Al tarafı nişan attınız ya bunda ne var? Nişanlılık tanıma evresidir dicem de kuzeninle nişanlıydın sen bir insan kuzenini nasıl koca olarak görür çok şaşıyorum kusura bakma bu benim fikrim. Benim kuzenim kardeşim olur ancak. Zaten bu gibi durumlarda da yi olmuyor işte her zaman hayatınızda oluyor çünkü. eee sizin kuzende biraz paranoyaklıkta var erkek yokken kimdi o erkek diye olay çıkartıyordu. Allahtan bitmiş. Bence önce geleceğni kurtar öyle evliliği düşün.

ben varım ben
başta okadar büyüyoki gözünde, Allah korusun dermansız dert gibi, annem napacak, babam napacak, millet ne diyecek, şunlara gitmeyim, bunlar gelmesin.. kendinizce olağanüstü hal ilan ediyosunuz
ama hiçbirşey sandığınız gibi zor olmuyor inanın bana..
anne babanız arkanızdaysa, dağ gibi duruyolar yanınızda.. insanlar çoluğunu çocuğunu sokakta bulmadı..
taş çatlasın iki aya, herşey yoluna giriyo..
sanki o insanlarla hiç tanışmamışsınız
Olmuyosa olmuyodur, ve her şerr görünende bir hayr vardır..
yarın öbür gün kucağınızda çocukla gelseniz baba evine, dahamı iyi ?
Allah yardımcınız olsun, ne kendinizi ne ailenizi yıpratmayın..
kesip atın, hayırlısı böyleymiş deyin..

Off sanki boşanacakmışsınız gibi konuşuyosunuzya...
Yatmadınız kalkmadınız, nişan bozuLdu yüzükler çıktı hadi eyvallah bitti...
Neden bu kadar milletii falan kafaya takıyorsunuz anlamıyorum..
Çalış derslerini okulunu düşün bak hırs yapmışsın belli ki.. Başarılar!!

Ben kendim gectim annem babam insanlara laf söyleyip de cenelerini kapatacak kişiler değiller... iclerine atar dururlar
Iyide canim benim ortada bi suc yokki millet neyin dedikodusunu yapacak ben o noktayi anlayamadim adam oldurmedin kimsenin hakkina hukukunada tecavuz etmedin. Annenin babanin ivine atacagi dert ne yani

Canım benim ben nişanlanmadım.ama nişan arifesinden döndüm.Herkes biliodu ilişkimizi ailem çevrem akrabalarım arkadaşlarım...Herkez bu tarz şeyler yaşıyor.Herkezin hayatı güllük gülistanlık değil...Ayrıldık anlaşamadık hayırlısı böyleymiş de geç neden diye sorana hakkında konuşmak bana yakışmaz yada kouşmak istemiyorum de.Böyle diyince 2. ye bişey soramazlar.Üzgün gözükme sakın güçlü ol ki soru sormaya cesaret edemesinler.İnş tez vakitte atlatırsın tatlım...

Canim hicbirseyden korkma. Ailenin destegi arkandaysa ozellikle. Aileme rica ettim, uzun uzunlamaya konusmayin, bitti deyin ustunden gecin kisaca konuyu ozetleyin (insanlar merak ediyor soruyor sonucta) diye. Zaten ailem sözü attigim icin sevinmislerdi, bana hicbir zaman yakistirmamislardi onu. Ailemin bu rahatligi benimde cok cabuk atlatmama sebeb oldu diyebilirim. Omuzlarimdan oyle bir yuk kalkmisti ki, cok tuhaf. Cok asiktim vakti zamaninda, aniden bitirdik, ve ayni hizlada onu unuttum aslinda. Tezimi hazirliyordum o donem, o hirsla nasil yazdim nasil bitirdim nasil oldu inan bilmiyorum :) tum enerjimi tezime vermistim. Eminim derslerin seni guzel oyalayacak bu donemde. Es dost cevrede cok konustu diyemem, hayirlisi olsun denildi cogunlukla.

Kendini ezme, ezdirme. Benim kararimdi, istemiyordum, bitirdim iyikide bitmis diyerek etrafinada bu tavrini yansitirsan, cok kimse zaten cesaret edemez yorum yapmaya.

Ben atmıştım. O kadar umursamamışım ki, bu soru sorulduğunda hiç üstüme alınmıyorum. düşününce nişan attığımı hatırlıyorum
Evlenmek istemediğimi anladım ve yüzüğü aldım fırlattım. Biraz ilerdeydi çok ciddiyim kafasına ve alnına geldi. Sanki tam 12'den ok ile vurmuşum gibi hissetmiştim. Arkadaşlar vardı. Yüzük alnına çarptı sekti ve yere düştü. İnsanlar önce bir dondu kaldı. Sonra omuz silktim ve yerime oturdum. Hiç ama hiiiiççç sallamadım sonrasını da. Annemlere de 4-5 ay sonra söylemiştim, lafı açılmıştı bir nişanlın vardı senin diye sorunca annem 'ha o mu ayrıldık' gibisinden bir şeyler gevelemiştim. İyi olmuş, boşver evlenme dedi kapanmıştı konu Rahat olmayı seviyorum yaa (atıyorum sananlar olabilir ciddiyim ) Hayatın üzerinden yüzeysel geçince kafan rahat ediyor vallahii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…