Nişan Arefesinde Sizce Normal mi? (Nişanlı arkadaslarim nolur yardim)

rosalinda23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
97
Puanlar
48
Arkadaslar 15 gun kaldi söz ve nisanima ama bu son 3 gündür kafam biseylere takildi nolur fikir verin.Adedi usulü bu mudur bilmiyorum ama bu hafta böyle hep hazirliklarla ugrasirken kendi adima yapacagim hazirliklara nisanlim olacak insandan bir kez bile sen maddi olarak sıkışma neler yaptin paran cikisiyor mu zorda kalma suna da ben el atayim vs.hic duymadim.Bu arada ikimiz de memuruz.Ben bi de konut kredisi oduyorum ev almıştım.Mesela nişan pastasi yaptirdim,mutfak esyasi almaya ayaklandim,nişan hediyelikleri ve damat fincani sipariş vermek istiyorum dedim kac kez yaninda dedim hic agzina almadi sana maddi destek olabilirim sikisma diye sizce ondan bu beklentim normal mi sizin nisanlilariniz bu süreçte en azindan ben yapayim edeyim destek olayim dediler mi?Mesela bizde nişan kiz tarafinin salonu felan tuttum ben ama en azindan böyle pastasidir verecegim siparislerdir beklerdim sen sıkışma maddi anlamda demesini. Gecen gün benden kucuk bir miktar borc aldi ama o an ustunde yoktu nakit bu yuzden ben teklif ettim kesinlikle yanlış anlamayin onunla bir ömrü paylasicam aramizda sen ben yok bunu ona da dedim ama 1haftadir sgzina bile almadi beklerdim en azindan seninde harcamalarin var en azindan parayi almiyosan da bi alacagina destek olayim demesini ki zaten asla olmazdim feda olsun ona ama beklerdim.Nolur fikir verin sizce normal mi?

Sizin anlatmanızla yorum yapmamız doğru olmaz.
Herkes kendi içinde iyi veya kötü niyetlidir. Telaştan bazı şeyleri atlayabilir aklına gelmeyebilir.
Bu işler sıkışmadan düşünmeden denklemeden olmaz belki oda bunalmıştır.
Ben yeni bu telaşları atlattım. Nişanlım bana sordu evet ama lafını tamamlamasına bile izin vermedim. Gerçekten bunaldım ama umrumda değil ben çok güzel zaman geçirdim kimsenin kalbini kırmadık. borçlar bir kaç aya biter ama siz kırılırsanız ne kadar zamanda telafi olurki? Size sorsa hemen parayı alacakmışsınız gibi yazmışsınız düğün zamanı siz ne kdr masraf yapacaksınız ve ona sıkışmasın diye yardım edeceksiniz / borç vereceksiniz ?

Simdi ben şöyle kisaca sıkıntımı anlatayım sizlere anlasilamadim galiba.Şunu ogrenmek istiyorum nisanliniz siz bayanlara bu hazirlik sürecinde aldiklarinizla ilgili en azindan yardimci olayim destek olayimmi diye sordumu?Yani mesela biz tüm esyalarimizi da kendimiz alip ödeyecez bana alinacak altinlar bile benim eve giren paramla ödenecek nisanlimin hic birikimi yok.Yani sanki de kendi altinimida kendim almış oluyorum.Bana ilk evlenmeye karar verdigimiz zsmanlarda canim nisan kiz tarafinin da olsa ben yine de sana yardimci olurum masraflarda diyen adam simdi bana ne alemdesin paran cikiyo mu diye bile sormuyo.Benim ailemdense onun ailesi daha kalabalik her biri bi destek olsa biz borcumuzu kisa surede bitirirdik.Daha bunlari gectim dun yuzugumuzu bile amcasinin ordan kaporayla aldik aile destegimiz yok.Belki merak edersiniz ailesi yapamayacak duzeyde mi diye Hayır çünkü maddi sikintisi olan bi aile degil orta halliler.Yani bu nisan asamasinda bile nisanlim olacak insan gecen benden aldigi bi miktar paraya ne ihyiyacim oldugunu bildigi halde dile getirmiyo.Zaten almsm ama sizce bu durum normal mi?

Nisan kiz tarafina ait diye düsünebilir, ve sizin birikiminizin onunkinden cok oldugunu biliyorsa, kendi az birikimini dügün zamaninda harcamak istiyordur.

Simdi siz stresten bunalmissiniz, ama baska problem yoksa o kadar kafaniza takmayin :)

Pek sayilmaz. Normal degil. Diyorum ya bana sordu ama konusturmadim. Biz bu konuda sessizce gozlemleyerek yasadik uzecek bsy yasatmadi boyle seyler konusulmadi.
Aileler bsy yapmak zorunda degiller sizde sıkıntıya girmeyecek kadar yapin birlikte bir hayat kuruyorsunuz onceliginiz huzur ve saygi olmali sonra hersey olur.
Ayrica nisanlimin bana sorup sormamasi bence bir kriter olmamali sizin nisanlinizin artisida bizde eksi olabilir siz butun olarak dusunmelisiniz.

:KK54:Nişan normalde kı tarafına ait. Ama benim eşim önce nişanlımdı. Nişanı kendisi yaptı. Bana masraf yaptırmadı. Ama küçük şeyleri ben aldım tabi. İsteme kahve fincanı gibi. Hediyelikleri de kayın validem halletti. Nişan kıyafetimi onlar aldı. Ben takım elbise aldım ama taksitlerini nişanlım ödüyor ;) ben sadece saat aldım. Alyansları da nişanlım aldı.

Nikahımız oldu sonra. Nikah elbisemi ben aldım. Yanı o hiç aklıma gelmedi al demek. Kendim çalışıyorum be var sanki bir elbise bende aldım. Şimdi düğün için hazırlıklar var. Ortak yapıyoruz herşeyi.

Paran varsa ve mutluysan takılma böyle şeylere

Bizi alyanslari almaya gittigimizde kayin pederim eşime almam gereken alyansi bizim almamiza musade etmedi. Ikisinide kendisi aldi. Eşim mesela yemek takimini kendisi aldi. Bazi seylerde yardimci oldu. Bazi seylerdede sesi cikmadi. Yani onlarinda dusunceleri oluyor. Yada bizimde yeteri kadar yapacaklarimiz var butcemiz ancak kendi yapacaklarima yetiyor diyede dusunebilir ama insan istiyor nezaketen bile olsa sorsun. Yapmiyorsa bile sorsun.

Canım bende nisanlimla yıllardır birlikteyim cebime harçlığımi bile koyardi lakin o nişan sürecinde bende pek o yönde destek göremedim hatta dile de getirdim" eee paran varya dedi bizimki" :KK67: o zamanlar bende bekliyordum birseyler söylesin ama biraz akıl edemediklerinden biraz da bizim maddi yönden güçlü olmamizdan bence. Ben babamdan da bekledim ama oda demedi mesela çünkü biliyor ki yapıyorum bir şekilde. Nişanlıni taniyorsan çok takılma canım dusunemiyirdur ama tatli şekilde dile de getir. Hepten de rahata alismasinlar :KK48:

Arkadaslar 15 gun kaldi söz ve nisanima ama bu son 3 gündür kafam biseylere takildi nolur fikir verin.Adedi usulü bu mudur bilmiyorum ama bu hafta böyle hep hazirliklarla ugrasirken kendi adima yapacagim hazirliklara nisanlim olacak insandan bir kez bile sen maddi olarak sıkışma neler yaptin paran cikisiyor mu zorda kalma suna da ben el atayim vs.hic duymadim.Bu arada ikimiz de memuruz.Ben bi de konut kredisi oduyorum ev almıştım.Mesela nişan pastasi yaptirdim,mutfak esyasi almaya ayaklandim,nişan hediyelikleri ve damat fincani sipariş vermek istiyorum dedim kac kez yaninda dedim hic agzina almadi sana maddi destek olabilirim sikisma diye sizce ondan bu beklentim normal mi sizin nisanlilariniz bu süreçte en azindan ben yapayim edeyim destek olayim dediler mi?Mesela bizde nişan kiz tarafinin salonu felan tuttum ben ama en azindan böyle pastasidir verecegim siparislerdir beklerdim sen sıkışma maddi anlamda demesini. Gecen gün benden kucuk bir miktar borc aldi ama o an ustunde yoktu nakit bu yuzden ben teklif ettim kesinlikle yanlış anlamayin onunla bir ömrü paylasicam aramizda sen ben yok bunu ona da dedim ama 1haftadir sgzina bile almadi beklerdim en azindan seninde harcamalarin var en azindan parayi almiyosan da bi alacagina destek olayim demesini ki zaten asla olmazdim feda olsun ona ama beklerdim.Nolur fikir verin sizce normal mi?
nişanı bile kendisi yaptı siz masrafa girmeyin deyip canım.. ama kişiden kişiye aileden aileye yetiştirilme durumuna göre değişir durum

ben yeni nişan yaptım. şöyle bişey bizim ettiğimiz kadar masraf hatta fazlasını onlar da etti. nişanlıktı, takıydı, bohçaydı hemde fazlasıyla. buna rağmen nişanda takılan tüm takıları bana bıraktılar. tabi biz bunu nişanlımla baştan konuştuk adetler nasıl sizde diyerekten o konuda bir şey yaşamadık. ama şunu söyleyeyim yanında yaptığım hiçbir şeyin harcamasını - benim yapmam gerekenler dahil - bana yaptırmadı. sanırım bu biraz da karşıdaki insanın kendi düşünceleriyle alakalı bir konu..:110:

Düğüne geldiğinde düğünü erkek tarafı yapar demeyecekseniz anormal. Diyecekseniz nişanı da kız tarafı yapar.
Evleneceksiniz şunun şurasında ne kalmış, aynı evi paylaşacak, sevişecek veya göya hayat arkadaşı olacaksınız niye açık açık bana destek ol diyemiyorsunuz? Veya direkt demek yerine ima edebildiğiniz, şu an buna el atmamaısnı sorun ettiğiniz bir adamla evleniyorsunuz?

Canim, nisan kiz tarafina ait oldugu icin, bende o tarz seyler duymadim.

Simdi ben şöyle kisaca sıkıntımı anlatayım sizlere anlasilamadim galiba.Şunu ogrenmek istiyorum nisanliniz siz bayanlara bu hazirlik sürecinde aldiklarinizla ilgili en azindan yardimci olayim destek olayimmi diye sordumu?Yani mesela biz tüm esyalarimizi da kendimiz alip ödeyecez bana alinacak altinlar bile benim eve giren paramla ödenecek nisanlimin hic birikimi yok.Yani sanki de kendi altinimida kendim almış oluyorum.Bana ilk evlenmeye karar verdigimiz zsmanlarda canim nisan kiz tarafinin da olsa ben yine de sana yardimci olurum masraflarda diyen adam simdi bana ne alemdesin paran cikiyo mu diye bile sormuyo.Benim ailemdense onun ailesi daha kalabalik her biri bi destek olsa biz borcumuzu kisa surede bitirirdik.Daha bunlari gectim dun yuzugumuzu bile amcasinin ordan kaporayla aldik aile destegimiz yok.Belki merak edersiniz ailesi yapamayacak duzeyde mi diye Hayır çünkü maddi sikintisi olan bi aile degil orta halliler.Yani bu nisan asamasinda bile nisanlim olacak insan gecen benden aldigi bi miktar paraya ne ihyiyacim oldugunu bildigi halde dile getirmiyo.Zaten almsm ama sizce bu durum normal mi?
Ilk basda borc istedigi parayi tabiki odemesi gerekir. Herseyi ikiniz alip odeyecekseniz nisan masrafinada yardimci olmasi gerekir en azindan biseye ihtiyacin varmi diye sormali. Ama sunu unutmaki bunlar cok hassas konular eger konusmayi dusunuyorsan cok dikkatli secmen gerekir kelimelerini. Mesela nisan pastasini erkek tarafi getirmesi gerektigini soyleyebilirsin. Allah yardimcisi olsun.

Canım bende nisanlimla yıllardır birlikteyim cebime harçlığımi bile koyardi lakin o nişan sürecinde bende pek o yönde destek göremedim hatta dile de getirdim" eee paran varya dedi bizimki" :KK67: o zamanlar bende bekliyordum birseyler söylesin ama biraz akıl edemediklerinden biraz da bizim maddi yönden güçlü olmamizdan bence. Ben babamdan da bekledim ama oda demedi mesela çünkü biliyor ki yapıyorum bir şekilde. Nişanlıni taniyorsan çok takılma canım dusunemiyirdur ama tatli şekilde dile de getir. Hepten de rahata alismasinlar :KK48:
Durumun iyiyse nisanlin cebine niye harclik koyuyor. :KK12:

Ikimizde çalışıyorduk o dönemde maaslarimizda cok iyiydi herseyi birlikte aldik ödedik kimseyi karıştırmadik kimse alisverise gelmedi hepsini biz hallettik

Nisanda bana sadece erkek tarafi taki takacak oda iki abisi ve anne babasi.. Bir set almislar bir bilezik birde yarim altin simdi bunlari benden geri isterler mi ? Ben nisanlima bu ikimizin olacak sadece kizin olacak diye dusunme demistim bu iyi niyetimi umarim anlamislardir cunku o bizim nisanlimla yatirimimiz olacak dugunden sonra bozdurup borc odeyecegiz

Back