- 6 Şubat 2019
- 1
- 0
- 1
- 29
- Konu Sahibi Muallime1622
Merhaba hanımlar. Bu yazıda sizden özellikle deneyimi olanlardan yardım istiyorum. Ben Karadenizli bi ailenin kızıyım. Sözlümün ailesi ise Antepli. Çok mütavazi iyi insanlar yalnız daha önce iki gelin almışlar bu yüzden mi bilmiyorum biraz ilgisizler.. yani biz 4 yıldır beraberiz sözlüm ile Allaha şükür çok ciddi problemler yaşamadık ta ki son iki güne kadar.. bizim çevremiz biraz gösterişe meraklı ve maddi durumlarıda iyi. Bende ailemin tek kızıyım. Hasır takımı istedik. Sözlüm ailesinin adalet gereği diğer gelinlere yaptığı kadar altın yapabileceklerini (ki bu 100 gr kadar bişey ) ama bana hasırı kendisi yapabileceği hakkında 2 yıl önce söz verdi ve parasını biriktirdi. Yani bu yapılmasa bizim aile kızı ziyan ettiniz vs diyecek insanlar annemin morali cidden bozulacak. Fakat şimdi bana bu sözü verdiğini ailesi duyunca diğer gelinlerin dert edeceklerini vs söyleyip ailesi hasıra karşı çıktı. Ki bana sözlüm tarafından alınan tek taşi bile gelinler dert etmiş durumdalar. Her neyse çok şükür altın konusunda orta yolu sözlüm buldu kendisiniden Allah razı olsun bu konuda bizi ezdirmedi. Fakat şimdi başka bi derdimiz var burada nişan bohçası denilen bi adet var. Onlar bana bi miktar para yolladılar istediğini al diye. Yalnız biz bohçaya sadece iç çamaşırı vs değil nevresim seccade havlu da koyuyoruz. Ve bunu onlar düğüne yakın yapıyorlarmış. Ne gerek var nereye koyacaklar ev yok bişey yok demiş kayınvalidem. Yani bu kadar ilgisizlik beni incitiyor. Sizce bu üstünkörü olan şeyler normal mi bana mı anormal geliyor. Böyle şeyler oldukca evlilik beni çok korkutuyor. Eşiim olacak insanla çok iyiyiz Allaha hamdolsun. Beni mutlu edeceğine inanıyorım ama insanın bunu şimdi anlamama ihtimalide çok yüksek.. özellikle sözlüm arayı bulmak için çok çabalıyor ve ben bu konuyu ona yansıtmadan çözmek istiyorum bunu nasıl başarabilirim? Yada yansıtmalı mıyım? Bu arada iki tarafada uzak oturacağız iş gereği. Ve onların aksine annem çok ilgili hevesli o bunu hissettikçe çok üzülüyor ben napmalıyım