İdeal olan her ay 1 ila 1,5 kilodur bu da hamilelik süresince 9-12 kiloya tekabül eder,ama bu rakamlar herkes için farklıdır örneğin siz 50li kilolarda hamile kaldıysanız 15-20 kilo kadar almanız sizi etkilemez ama 60lı kilolarda hafif balık etli tabir edildiği şekilde iseniz,kilo alımı konusunda temkinli ve dikkatli olmakta fayda var,asıl önemli olan hamilelik sonrası aldığınız doğum kilolarının üstüne kilo almamaktır,çünkü emzirme döneminde size süt yapsın diye çevrenizden sürekli şunu ye bunu ye süt yapar gibi telkinlerde bulunan yakınlarınız olacaktır ve o yediklerinizin verilmesi doğum kilolarına göre daha zor olan kilolara dönüşecektir,bu tecrübeyle sabittir ben kimseyi dinlemedim sütü su yapar arkadaşlar.İlk doğumumda 64 kilo ile hamile kaldım 78 kilo ile doğuma girdim 3. 4.ayın sonunda ben yine 64 kiloya düşmüştüm bu arada boyum 178 cm yani boyuma göre oldukça zayıfım.şuanda da 60 kiloya düştüm fakat ilk aylarda bulantılar nedeniyle kilo kaybı oldukça doğaldır bunda tereddüt edecek birşey yoktur asıl önemli olan vücudun iyice ağırlaştığı bebeğin büyüdüğü ve yerinin daralmaya başladığı 6.ve 7.aylardır bu aylarda hiç kilo almadığımız o ilk ayların acısını çıkarırcasına 3er 5 er kilo almaya başlayacaksınız,iki canlıyız diye 2 katı yersek doğum sonrası bu kilolar nasıl gidecek diye üzülürüz.
herkese hayırlı hamilelikler diliyorum.