- 17 Ağustos 2023
- 180
- 35
- 19
-
- Konu Sahibi caresizlikzor
hayir 18 yas alti tek basina doktora gidemiyor kabul etmiyorlar bilgi icin tesekkurlerNioli yağı var olan sorunu çözmez diye düşünüyorum ama yapılan arastırmalar sıfırdan enfeksiyon veya mantar kapma ihtimalini azalttığı yönünde. Yani her gün kullanan kişilerde enfeksiyon mantar vs görülme durumu azalbiliyor.
Bence aile hekimine de basvurabilirsin. Enfeksiyon için idrar ve kan isteyecekler 17 yaşındasın tek basına doktora da gidebilirsin ihmal edilecek bir durum değil allah korusun enfeksiyon çözülmezse rahmini yumurtalıklarını sararsa ne olacak?
tesekkurlerkullan zararı yok canım ama mantar beyaz pütür pütür akınto ve kaşıntı yapar senin bahsettiğin vajinal enfeksiyon türü için tekrar test gerekir bol şu içmeyi unutma
tesekkurler suan lise yurdunda kaldigim icin oyle bir imkanim yok ama eve gidince deneyecegimEnfeksiyon gibi geldi bana idrar kültürü idrar tahlili ve kan tahlili verilmesi lazım.
Doktora götürmüyorlarsa kuru dutu kaynat suyunu iç canım oda iyi geliyor
Bana daha çok enfeksiyon gibi göründü. Antibiyotik tedavisi gerekebilir en iyi doktor bilir. Onun haricinde evde yapabileceğiniz şeyler şu şekilde. İç çamaşırlarınız mutlaka yüksek sıcaklıkta yıkansın, mutlaka pamuklu olsun. İmkan varsa her gün mutlaka değiştirin. Her yıkamadan sonra mutlaka buhar basarak ütüleyin. Her değişimde bir kaç damla nioli yağı damlatın. Bol bol süt tüketin enfeksiyonu atmaya yardımcı olur. Bir de kekik suyu kaynatılıp içilebilirtesekkurler suan lise yurdunda kaldigim icin oyle bir imkanim yok ama eve gidince deneyecegim
Zararı olmadığını nereden biliyorsunuz acaba ? Bu tarz yağlar florayı bozan şeyler ve kadın doğum doktorları önermiyor ileride flora bozulunca daha farklı sıkıntı yaşayabilirkullan zararı yok canım ama mantar beyaz pütür pütür akınto ve kaşıntı yapar senin bahsettiğin vajinal enfeksiyon türü için tekrar test gerekir bol şu içmeyi unutma
Kullanabilirsin canım ama ailen iyi yapmıyor enfeksiyon ilerlerse yumurtalıklarına zarar verir.. tedavini ol bol su iç kızılcık çayı veya papatya iç günde 2 fincan ve sürekli su iç çünkü su içtikçe idrar yolunu temizliyor lavaboya çıktıkça atarsın enfeksiyonuyasim 17 ailem hastaneye goturmuyor bu konudan daha once mantar icin kultur testi yapmisti doktor mantar yok demisti tekrar goturmek istemiyorlar ama sorunum hala devam ediyor kotu kokan sari akinti var muhtemelen enfeksiyon ve kokudan dolayi asiri rahatsiz oluyorum hayatim karardi resmen herkes nioli yagi oneriyor siz onerir misiniz?
dogru ama bu enfeksiyon sorunu zaten florayi bozmuyor muZararı olmadığını nereden biliyorsunuz acaba ? Bu tarz yağlar florayı bozan şeyler ve kadın doğum doktorları önermiyor ileride flora bozulunca daha farklı sıkıntı yaşayabilir