- 23 Ocak 2016
- 32.538
- 48.877
-
- Konu Sahibi Niloyatospikk
- #2.521
O zamaaan eve dönünce bugün de kurabiye yapıyorum demek ki
Sen bugün hangi kurabiyeyi yapıyorsun canımDemi harika ya. Eline sağlık bir dahakine biraz daha top bırak, biraz daha az tut fırında canım.naçizane tavsiyemdir.
Çok daha güzel olucak
Niloya canım aradım buldumbu var mesela çok basit çok sevdiler de.
Hazırlanışı
- 1 poşet sade krem şanti
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- Yoğurma kabına sıvı yağ ve krem şanti alınıp karıştırılır. Üzerine unu azar azar ilave edip bir yandan da yoğurulur unu asla birden dökmeyin. Çünkü her unun su tutma özelliği farklıdır. Az yada fazla gelebilir ve ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir.
- Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar alınır. Avuç içerisinde yuvarlanıp biraz aralıklı olacak şekilde fırın tepsisine dizilir.
- Fırın tepsisi yağlanmayacak ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında fansız programda 15-20 dakika kadar altı hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Pişen kurabiyeler fırından alınır 5-10 dakika kadar dinlendirilir ve isteğe bağlı pudra şekeri serpilip servis edilir deneyeceklere kolay gelsin hoş çakalın
Harikasın canımNiloya canım aradım buldum
Evet şimdi inandım canımHarikasın canımüşendim geriye gitmeye sündüğüm diye ben boşuna demiyorum inanmıyorsunuz bugün ki kurabiye bu olsun
Eve dönerken şanti alıp yapıcam canımEvet şimdi inandım canım
Krem şanti aldın mı? Yap o zaman sen de
Evet biraz fazla kızarttım ama yine de evdekilerden tam not aldıDemi harika ya. Eline sağlık bir dahakine biraz daha top bırak, biraz daha az tut fırında canım.naçizane tavsiyemdir.
Çok daha güzel olucak
Kesinlikle yap hem pratik hem nefisO zamaaan eve dönünce bugün de kurabiye yapıyorum demek kimerak ettim canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor
Aldım şantiyi canım yapıcamKesinlikle yap hem pratik hem nefis
İşte o an süper oluyor. Tadarken yüzlerine bakıyorsunEvet biraz fazla kızarttım ama yine de evdekilerden tam not aldıteşekkürler tarif için
Benim kurabiye hamuru çok değişik oldu acaba bilemedim mi böyle dağılıyor çok değişik aynı ıslak kakaolu kurabiye tarifi gibiİşte o an süper oluyor. Tadarken yüzlerine bakıyorsunve bingooo.
Rica ederim. Afiyet olsun tekrar.
Botanik parkta cüppem ve kepimle fotoğraflarım var. Bayılırdım oraya daBursa Botanik parkta yürüyüş sonrası ayaklar dıngılmış uzanıyorum mutfağa geçmem lazım eşim ben kendime tost yapıcam dediben de kurabiyeyi yapayım bari
Unu fazla gelmiş olabilir canım.Benim kurabiye hamuru çok değişik oldu acaba bilemedim mi böyle dağılıyor çok değişik aynı ıslak kakaolu kurabiye tarifi gibi
Fazla durmuş fırında sanki. Tadı nasıl olmuş önemli olan o:)Bir de altları çok sarı olmuş kahverengi neden acaba
Evet canım resim çekinmek için güzel de bir yer şimdi fotoğraflarda güzel çıkmadı kış ya ağaçlar çıplak kalmışBotanik parkta cüppem ve kepimle fotoğraflarım var. Bayılırdım oraya da
Tadı güzel canım pudra şekeri sepmeye bile gerek yokmuş aslında şekerli gibi tadıFazla durmuş fırında sanki. Tadı nasıl olmuş önemli olan o:)
Bende pişmedi diye fazla tutardım altı pembeleşince al fırından kendi toparlıyor.