🌺Niloya'nın Günlüğü🌺

Günlük yapmanız gereken işlerinizi aksattığınız oluyor mu yoksa her gün belli bir rutinim vardır?

• Evet, arada aksatırım.

OY: 100 86,2%
  • Hayır, rutinlerimi düzenli yaparım.

OY: 16 13,8%

• Ankete Katılan
    116
  • Anket Kapalı .
Bugün görev veriyorum kendime;
1 cam
1 kapı
1 avize silmek
Yapabilirsem de 1 saat yürüyüş
10 sayfa Kuran okumak
10 sayfa kitap okumak
Bende mutfağın balkon kapısını camını silsem süper olur.
Dışarı çıkmıyoruz diye kışlık ayakkabıları indirmemiştik. Dün onları hallettim. Rafları silip yerleştirdim.
Kuzunun dolabına el atmam lazım düzensiz attım. Pantolonlar kazaklar atletler bodyler diye dizince daha rahat oluyor.
Onun çamaşırları attım yıkanıyor. Taze fasulye koydum pirinç ıslattım. Bi de tarhana yaparım.

Bende mutfağın balkon kapısını camını silsem süper olur.
Dışarı çıkmıyoruz diye kışlık ayakkabıları indirmemiştik. Dün onları hallettim. Rafları silip yerleştirdim.
Kuzunun dolabına el atmam lazım düzensiz attım. Pantolonlar kazaklar atletler bodyler diye dizince daha rahat oluyor.
Onun çamaşırları attım yıkanıyor. Taze fasulye koydum pirinç ıslattım. Bi de tarhana yaparım.
Anca girmeye fırsatım oldu inan ki senden kurabiye çekti canım bikaç malzeme almaya gittim dışarı 😁1 saat yürüdüm de geldim daha 1 kapı 1 cam 1 avize silmedim😂ne iş yaptın diye sor inan durmadım eşim balık getirmedi 😁tarhana mantı yedik işe yolladım mutfağı topla dışarı çık gel akşam oldu şimdi nescafe içip 1 lere girişcem inşallah 😁beğendiğin kurabiye tarifi varsa güzel alabilirim mantar 🍄 kurabiyesi yapmayı düşünüyorum

Anca girmeye fırsatım oldu inan ki senden kurabiye çekti canım bikaç malzeme almaya gittim dışarı 😁1 saat yürüdüm de geldim daha 1 kapı 1 cam 1 avize silmedim😂ne iş yaptın diye sor inan durmadım eşim balık getirmedi 😁tarhana mantı yedik işe yolladım mutfağı topla dışarı çık gel akşam oldu şimdi nescafe içip 1 lere girişcem inşallah 😁beğendiğin kurabiye tarifi varsa güzel alabilirim mantar 🍄 kurabiyesi yapmayı düşünüyorum
bu var mesela çok basit çok sevdiler de.
  • 1 poşet sade krem şanti
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
Hazırlanışı

1. Yoğurma kabına sıvı yağ ve krem şanti alınıp karıştırılır. Üzerine unu azar azar ilave edip bir yandan da yoğurulur unu asla birden dökmeyin. Çünkü her unun su tutma özelliği farklıdır. Az yada fazla gelebilir ve ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir.
  2. Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar alınır. Avuç içerisinde yuvarlanıp biraz aralıklı olacak şekilde fırın tepsisine dizilir.
  3. Fırın tepsisi yağlanmayacak ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında fansız programda 15-20 dakika kadar altı hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
  4. Pişen kurabiyeler fırından alınır 5-10 dakika kadar dinlendirilir ve isteğe bağlı pudra şekeri serpilip servis edilir deneyeceklere kolay gelsin hoş çakalın 🤗

Dikkat ettiysen hep basit kurabiyeler.😆
Hee bi de ne yaptım. Bir gün elmalı kurabiyenin hamurundan yaptım kurabiyeyi. 3 elma vardı ama eşim atmış artık çürüdü diye. Bende karmış bulundum hamuru o da nefis olmuştu.:)

bu var mesela çok basit çok sevdiler de.
  • 1 poşet sade krem şanti
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
Hazırlanışı

1. Yoğurma kabına sıvı yağ ve krem şanti alınıp karıştırılır. Üzerine unu azar azar ilave edip bir yandan da yoğurulur unu asla birden dökmeyin. Çünkü her unun su tutma özelliği farklıdır. Az yada fazla gelebilir ve ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir.
  2. Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar alınır. Avuç içerisinde yuvarlanıp biraz aralıklı olacak şekilde fırın tepsisine dizilir.
  3. Fırın tepsisi yağlanmayacak ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında fansız programda 15-20 dakika kadar altı hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
  4. Pişen kurabiyeler fırından alınır 5-10 dakika kadar dinlendirilir ve isteğe bağlı pudra şekeri serpilip servis edilir deneyeceklere kolay gelsin hoş çakalın 🤗
Kız bunda malzeme yok inan ki çok şaşırdım nasıl bişey adı ne bi bakayım resmine ilk defa duydum böyle bir tarif bak çok merak ettim kız bileydim krem şanti de alırdım he ben mısır nişastası pudra şekeri çikolata sos hindistan cevizi falan aldım

Kız bunda malzeme yok inan ki çok şaşırdım nasıl bişey adı ne bi bakayım resmine ilk defa duydum böyle bir tarif bak çok merak ettim kız bileydim krem şanti de alırdım he ben mısır nişastası pudra şekeri çikolata sos hindistan cevizi falan aldım
3 malzemeli krem şantili kurabiye kuzu.
Araştır o siteden nişastalı çikolata soslu falan diye bulursun.

9 buçukta cam silmeyen de ne biliyim :KK70: avizeyi sildim ne zamandır o bana ben ona bakıyordum bayadır da misafir gelmediği belli böyle pasaklılık olmaz yani senede bikaç tane günüm olurdu akrabalar gelecek diye parlatırdım her yeri

Tarifler çok iyiydi ben de deneyeceğim😋 ben de bugün çamaşır yıkayıp astım, daha önceki asılmışları topladım, 6-7 parça ütü yaptım, eşimin dolaptaki pantolonlarını toparladım çok dağılmıştı. Bir de yemek yaptım gün hemen bitti🧐 Bu ara çok yoruluyorum ben niye anlamadım. Bi vitamin değerlerine baktırmak lazım aslında ama hastaneye de gidilmiyor ki😟

Sabah erken kalkmanın formülü erken yatmak kızlar. 😁
Vallahi çok doğru söyledin bacım...😍bende gece erken yatmadım daha doğrusu yatamadığım için kac kere düşündüm akşam erken saatte uyku yapan şuruplar var içeyim diye oda güvenemedim bu sefer sabah kalkamam diye...

Tarifler çok iyiydi ben de deneyeceğim😋 ben de bugün çamaşır yıkayıp astım, daha önceki asılmışları topladım, 6-7 parça ütü yaptım, eşimin dolaptaki pantolonlarını toparladım çok dağılmıştı. Bir de yemek yaptım gün hemen bitti🧐 Bu ara çok yoruluyorum ben niye anlamadım. Bi vitamin değerlerine baktırmak lazım aslında ama hastaneye de gidilmiyor ki😟
Aynen canım aynısı bendede var vee hem sabah erken kalkamamak hem hiç bisey yapsamda yapmasamda hep bi yorgunluk halsizlik .. bunun bi sebebide çoktandır dışarı çıkıp şöyle havadar yerlere yürüyüş temiz hava almadığımız için.. vitamin dvitamini eksikliği hepimizde var güneş!!eksikliği yorgunluk halsizlik kas güçsüzlüğü .

Aynen canım aynısı bendede var vee hem sabah erken kalkamamak hem hiç bisey yapsamda yapmasamda hep bi yorgunluk halsizlik .. bunun bi sebebide çoktandır dışarı çıkıp şöyle havadar yerlere yürüyüş temiz hava almadığımız için.. vitamin dvitamini eksikliği hepimizde var güneş!!eksikliği yorgunluk halsizlik kas güçsüzlüğü .
Halsizlik için vitamin takviyesi al

Vallahi çok doğru söyledin bacım...😍bende gece erken yatmadım daha doğrusu yatamadığım için kac kere düşündüm akşam erken saatte uyku yapan şuruplar var içeyim diye oda güvenemedim bu sefer sabah kalkamam diye...
Uyku yapan şuruplar😁yok o kadar uyku yapmıyor onlar ama tabii doktora danışarak al annem uyuyamadığı zamanlarda alırdı

C vitamini alabilirsin canım çok da kolay mandalina ve limonu sıkıp iç her gün hatta şuan portakal da çıktı insana enerji veriyor birazdan sıkıp içeceğim ben de bugün yapmaya fırsatım olmadı
Ellerine sağlık senin de güzel geçmiş günün

Şimdi öğle uykusuna yattı. 1 saat belki uyur. Bak işte yemek mi yapıyım, ortalık mı toplayım, yatıyım aşa mı diyorum. Gücüm yerindeyse hadi bi zahmet yemeğe girişiyorum. Onun dışında amaan 1 saatte ne yapacan yat aşa yı tercih ediyorum😆
Evet bu benim taktik ben bu msjları görmedim arada yahu bugün koşturmaktan mübarek dün koca gün yat bugün de totoyu oturtma yahu bunun ortası yok mu ya çocuk küçük iken insan daha çok dinlenmek istiyor bir de emziriyorsun dimi sen ee daha ne olsun canım kurabiyelerin de var seni topiğin hamarat hatunu ilan ediyorum :sampiyon:

Bi de bu var canım. Cevizli yaptım ben bunu.

Aslında malzeme aynı genelde karıştır yap. İçine ceviz koyarak da yapıyorum ayrıca o da nefis oluyo.
Ben bi de un kurabiyesi denemk istiyorum bakalım.:))
Buna da bi bakayım canım şipşak adı da güzelmiş sen teee oradan bu topiğe nasıl getirdin tarifi canım ben bu işleri hiç beceremiyorum sündüklüğün yanında teknoloji özürlüsüyüm 40 yaşındaki görümcemden snapc.. öğrendim bir de kurcala kurcala anca becerdim video çektim ama süperdi he baya güldüm eşime attım hatun iyi misin dedim ablandan öğrendim :KK70:

X