• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Nikahsız evlenmek (mi) ??

laala

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
166
0
26
İçel Mersin
merhaba arkadaşlar sadece ufak bir soru. kısa bir süreliğine maksimum 5 aylığına nikahsız olarak evlenmek (düğün yapmak) kişiye sağlayacağı avantaj ve dezavantajlar neler olabilir?

merhaba arkadaşlar sadece ufak bir soru. kısa bir süreliğine maksimum 5 aylığına nikahsız olarak evlenmek (düğün yapmak) kişiye sağlayacağı avantaj ve dezavantajlar neler olabilir?

O zaman bende ufak bir soru sorayım, buna ihtiyaç duyulacak neden nedir?
Ona göre doğru bir düşünce veya yanlış bir düşünce diyebilelim... :31:
Ama herhangi bir avantajı olacağını düşünmüyorum... :19:

Olumlu yönü olmayacağı gibi olumsuz yönleri şimdi sıralamaya üşendiğim kadar çok..

Zaten bu olumsuz yönleri bilmek için alim olmaya da gerek yok, akli melekeleri yerinde olan herkes bilir.

O zaman bende ufak bir soru sorayım, buna ihtiyaç duyulacak neden nedir?
Ona göre doğru bir düşünce veya yanlış bir düşünce diyebilelim... :31:
Ama herhangi bir avantajı olacağını düşünmüyorum... :19:

uzaklık diyelim.. 8 -12 ay kadar beklememe isteği. uzaklığın yarattığı sıkıntı, özlem vb sebepler. aslında başka alt nedenlerde var ama yazmak istemiyorum.

Imam nikahi olacaksa ve sahte bir dugun olacaksa
Resm nikahi engelleyen ne?

beklememizi gerektiren bir durum var. onun tamamlanması, çözümlenmesi gerekior. mantık olarak bunun doğru olmadığını biliorum ama yine de ben onunla gitmek istiyorum. daha fazla burda kalıp aynı şeyleri dejavu gibi tekrar tekrar yaşamak istemiyorum. bıktım. yeteri kadar zaman kaybettik.

beklememizi gerektiren bir durum var. onun tamamlanması, çözümlenmesi gerekior. mantık olarak bunun doğru olmadığını biliorum ama yine de ben onunla gitmek istiyorum. daha fazla burda kalıp aynı şeyleri dejavu gibi tekrar tekrar yaşamak istemiyorum. bıktım. yeteri kadar zaman kaybettik.

benim aklıma evleneceğiniz kişinin boşanma sürecinde olduğu geldi doğrumudur . ona göre yorum yapalım .. bu arada kocasıyla çok mutlu olan biri olarak söylüyorum. bu dünyada insanlara güven olmaz kocan bile olsa..

zinayı ortadan kaldıracak olan imam nikahı olacak. sadece geçici bir süreliğine resmi nikah olmayacak.

resmi haklarını yok saymanı sağlayacak neden ne çok merak ettim, nasıl bir neden olursa olsun böyle birşey eş adayınıza güç verecek bir durum o hakkı ona vermezdim...

Nikahsız olduğun sürece istersen 5 kere dügün yap evli sayılmıyorsun :) O yüzden ha kaçıp gitmişin ha dügün yapıp gitmişsin bence nikahı yap dügün yapma madem o kadar aceleniz var ..

Birlikte olduğunuz adamın eline bu kozu vermeyin. Bu devirde babasına bile güvenemiyor insan

islamda dini nikah diye bir şey yok, sadece nikah var buda insanlara ilan etmen ile olur, her açıdan nikah yapmadan evlenmek senin zararına. bu şekilde birlikte yaşayarak erkeğe güvenilmez. sabretmelisin.

yararları var mıdır bilmem ama zararları say sayabildiğin kadar..

bu kadar sabretmişsin az da sabret basın dik evlen.,

gelin ata binmiş ya nasip demiş.

herseyi bırakıp onunla gittin diyelim ne malum seni yarı yolda bırakmayacagı... insan bu devirde babasına güvenmiyor.

kendinize olan saygınızı yitittirmeyin. neler okuyup duyuyoruz .

Resmi nikah olmadan dini nikah kıyılamıyor...Hem bu kadar beklemişsin neden bi kaç ay daha beklemeyip telli duvaklı gitmiyorsun...

uzaklık diyelim.. 8 -12 ay kadar beklememe isteği. uzaklığın yarattığı sıkıntı, özlem vb sebepler. aslında başka alt nedenlerde var ama yazmak istemiyorum.

saçma sapan, aklı olan olan insan kalkışmaz böyle mantıksızlığa.

5 aya kalmadan seni kapının önüne koymayacağı ne malum. o zaman ne hak iddia edebileceksin ?

"nikahsız evlenmek" diye bir şey yoktur, onun adı olsa olsa" 2. kadın ya da metres" hayatı olur "evlililk" değil :27:

düğün yapmaya zamanı var adamın nikah yapmaya yok, bu da ayrı bir saçmalık

Son düzenleme:
Back