• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Nikahim hakkimda yardima ihtiyacim var

1511amorfati111

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2015
84
21
18
35
Kizlar mrb.12 mayis ta kina gecemi yapicam bayanlar arasinda eglence. 13 mayis cumartesi gunu nikah yapmak istiyorum aslinda basta dugun dusunmustuk ama ailelerle yasanilan olaylar sikintili gunler sonrasi dugun stresi yasamak istemiyoruz.sade bir nikah yapmaya karar verdik. Sikintim su.ki bulundugum ilcedeki nikah dairesi kucuk cevrem genis misfirler nikahi rahat izleyemez koridorlarda ayakta kalanlar cok olur. Biraz daha genis toplanti salonu tarzi bi yer tutup nikah torenimizi yapip tebrikler olsa bide nikah sekeri dagitsak sizce sacmami olur. Ikram falan dagitmak gerekir mi. Cunku nikah dairesinde nikah sonrasi insalar tebrik edip gidiyo ayni seyi tuttugumuz mekanda yapalim dedik. Sizlerin bu konuda fikirleri neler ... simdiden tskler

Biz nikahimizi kir bahcesi gibi bir yerde yaptik. Bizim orasi da kucuk bir ilce nikah salonu kucuk olur dedik. Pasta yaptirdik nikahtan sonra kestik. Nikah sekeri ve seker hamurundan nikah kurabiyesi icecek kuru basta falan ikram ettik. Siz aparetif yiyeceklerde ekleyebilirsiniz

Biz nikahimizi kir bahcesi gibi bir yerde yaptik. Bizim orasi da kucuk bir ilce nikah salonu kucuk olur dedik. Pasta yaptirdik nikahtan sonra kestik. Nikah sekeri ve seker hamurundan nikah kurabiyesi icecek kuru basta falan ikram ettik. Siz aparetif yiyeceklerde ekleyebilirsiniz
Oynama falan olmadi yani eglnce ikram dagittiniz o kadar oyle mi .

Nikah kisa bir sey zaten dururlar ayakta bence yer tutma stresiyle ugrasma. Buldugunuz nikah dairesinde yapin gitsin. Arkasindan da ikram, nikah sekeri ne dagitsan olur. Hatta cok guzel olur.

Bu fikir şahane

Nikah kisa bir sey zaten dururlar ayakta bence yer tutma stresiyle ugrasma. Buldugunuz nikah dairesinde yapin gitsin. Arkasindan da ikram, nikah sekeri ne dagitsan olur. Hatta cok guzel olur.
Fakir isi gibi olmaz mi acaba. Simdi benim 5 yil once abim vefat etti ailem o yuzden gonulleri uzgun dugun olsada karsi degillerdi. Nisanlimin ailesi ise hic biseyde yanimizda degillerr. Acikcasi boyle bi ortamda dugun yapilmasini gereksiz buluyorum. Nikah salonunda olsun bitsin isterim ama insanlar laf eder diyede cekiniyorum. Daha genis bi yermi olsa diyorum ama bu seferde dugune benziyor gibi geldi bilemedim.

Yaaa hic kafani yorma sen oyle seylere. Fakir isi olmaz elbette. Bence cok iyi dusunmussun bu gergin ortamda dugun yapmayarak cunku en ufak sorunlar bile cig gibi buyuyor dugun hazirliginda ve sonrasinda. Insanlari hicbir zaman memnun edemezsin. Onlar mutlaka bir sey soyleyecek. Daha genis ortam tutsan da 1 kisi ayakta kalsa ay ne bicim dugun falanca ayakta kaldi sigamadik derler. Dugun yaparsin pasta bayat miydi ay ben yiyemedim derler. Pastanin keki saga sola kayiyor bile derler.:confused: Derler de derler yani o yuzden hic kafana takma onune bak. Paraniz da cebinizde kalir. Ailen icin de en buyuk mutluluk minimum stresle gecmis bir nikah ve daha sonrasinda sergileyeceginiz aile butunlugu olur. Abine de Allah gani gani rahmet etsin.

Gecenlerde bir dugune gittik bir arkadasin. Hali vakti yerinde insanlar. Nikah da dugun de son derece gosterisliydi. Her sey gayet hostu ikram vesaire. Ama arkadas haricinde kimseyi tanimadigim halde ortamda bir tatsizlik vardi hissettim. Misafirler de yemegi yerken dugunu cekistiriyordu. Evliligin kendinden ziyade cevredeki insanlarin evlilige mudahaleleri zor. Mutlu olmak istiyorsan kulagini kapatmayi ogreneceksin.
Fakir isi gibi olmaz mi acaba. Simdi benim 5 yil once abim vefat etti ailem o yuzden gonulleri uzgun dugun olsada karsi degillerdi. Nisanlimin ailesi ise hic biseyde yanimizda degillerr. Acikcasi boyle bi ortamda dugun yapilmasini gereksiz buluyorum. Nikah salonunda olsun bitsin isterim ama insanlar laf eder diyede cekiniyorum. Daha genis bi yermi olsa diyorum ama bu seferde dugune benziyor gibi geldi bilemedim.

Fakir isi gibi olmaz mi acaba.

Fakir olmak ayıp mı ? Sorunuz ben de bu soruyu uyandırdı .
Nikaha gittim bir kere . Sadece şunu belirteyim takı töreni olacaksa milleti oturtacak bir yer bulun .
Yoksa ayakta vasinin veya kendinin takı sırasının gelmesini beklemek rezalet .

Fakir olmak ayıp mı ? Sorunuz ben de bu soruyu uyandırdı .
Nikaha gittim bir kere . Sadece şunu belirteyim takı töreni olacaksa milleti oturtacak bir yer bulun .
Yoksa ayakta vasinin veya kendinin takı sırasının gelmesini beklemek rezalet .
Yanlis tabir etmis olabilirim kusura bakmayin. Yani basite kacilmis ucuza kacmislar der insanlar anlaminda soyledim. Evet taki toreni olur elbet aile buyukleri falan taki takarlar

Yaaa hic kafani yorma sen oyle seylere. Fakir isi olmaz elbette. Bence cok iyi dusunmussun bu gergin ortamda dugun yapmayarak cunku en ufak sorunlar bile cig gibi buyuyor dugun hazirliginda ve sonrasinda. Insanlari hicbir zaman memnun edemezsin. Onlar mutlaka bir sey soyleyecek. Daha genis ortam tutsan da 1 kisi ayakta kalsa ay ne bicim dugun falanca ayakta kaldi sigamadik derler. Dugun yaparsin pasta bayat miydi ay ben yiyemedim derler. Pastanin keki saga sola kayiyor bile derler.:confused: Derler de derler yani o yuzden hic kafana takma onune bak. Paraniz da cebinizde kalir. Ailen icin de en buyuk mutluluk minimum stresle gecmis bir nikah ve daha sonrasinda sergileyeceginiz aile butunlugu olur. Abine de Allah gani gani rahmet etsin.

Gecenlerde bir dugune gittik bir arkadasin. Hali vakti yerinde insanlar. Nikah da dugun de son derece gosterisliydi. Her sey gayet hostu ikram vesaire. Ama arkadas haricinde kimseyi tanimadigim halde ortamda bir tatsizlik vardi hissettim. Misafirler de yemegi yerken dugunu cekistiriyordu. Evliligin kendinden ziyade cevredeki insanlarin evlilige mudahaleleri zor. Mutlu olmak istiyorsan kulagini kapatmayi ogreneceksin.
Aslinda ben iki tarafida mutlu edeyim uzulmesinler kirilmasinlar diye diye bu hale geldim. Su dediginizi bi yapabilsem..

Iki tarafi da mutlu edemezsin. Herkese sana hayatina kattigi guzellik oraninca guzellikte bulun. Yoksa enayi yerine koyan da evliligine mudahale eden de cok olur. Zor yoldan da ogrenirsin bu dediklerimi ama gerek yok. Bu yuzden burada fikir danisiyoruz birbirimize.
Aslinda ben iki tarafida mutlu edeyim uzulmesinler kirilmasinlar diye diye bu hale geldim. Su dediginizi bi yapabilsem..

Yanlis tabir etmis olabilirim kusura bakmayin. Yani basite kacilmis ucuza kacmislar der insanlar anlaminda soyledim. Evet taki toreni olur elbet aile buyukleri falan taki takarlar

Kimin ne taktığını önemsemeyecekseniz Takı kutusu yapabilirsiniz . Hatta bunu davetiyeye yazabilirsiniz .
Takı töreni yapılmayacak takılar için zarflı takı kutusu uygulaması hayata geçirilecektir :ukala: gibi ...
Salonun çıkışında da kese içinde ne hediye verecekseniz ondan verip gelen gidenle el sıkışırsınız .

Çay bahçesinde yapın olmaz mı. Hem kir düğünü gibi açık hava. Bizim bu çevrede muhafazakar kesim düğün yapmıyor, nikahı düğün salonu gibi bir yerde yapıyorlar sonra mevlut okunuyor, yemek ikram ediliyor. Çay bahçesinde de yapabilirsiniz bence bunu

Fakir işi diyoruz ama mahalle aralarında çalgılı davullu halaylı horonlu öyle bir düğün yapıyorlar ki otellerde yapılan düğünlerden on kat daha çok eğleniyodur millet.

Sizin yerinizde olsam kına da yapıyosam nikaha takılmazdım pek, millet her şartta konuşacak eleştirecek şey bulur. Allah mesut etsin şimdiden :)

ölenle ölünmuyor 5 yil gecmis dugunuz evlilikminoöur ya. sif nikatda olacaksa bari güzel bir yer tutun yemek ikram edin o ne oyle kuru kuru bir kez evleniliyor

Back