Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhabalar. Ben 20 yaşında aileminde isteği ile yurtdışında okuyan,tamamen duygusuz bir nişan yaptım. Yaptığım nişan yurtdışına gideceğim için kot, gömlekle kıyılan bir resmi nikahla sonuçlandı. Sonra aileler arasındaki sorunlar anlaşmazlıklarla avukata verilen bir vekaletle son buldu. Sorum şu ki şimdi sevdiğim ile evleneceğim inşallah Rabbim nasip ederse. Düğün salonunda olacak nikahımız. Aile ferdlerinin hepsi bilmiyorlar daha önceden nikah kıydığımı. Sorum şu salonda nikah memuru daha önceki nikahtan bahsediyor mu? Nikah başvurusunu sevgilimle tek gitmeyi düşünüyoruz ancak kalabalık gidersek orda işlemlerde bu anlaşılır mı? Beni neden herkese anlatmadın diye yargılamayın. İstemediğim bir nikah,küçücük yaşımda.. Ben bile unutmak istiyorum anlatmayı bırakın
Düğün olmadan yapılan nikahlar düğün gününe kadar anlaşmazlık olup çiftler ayrılırsa o nikah iptal olur boşanma olmaz yani eğer nikâhınız iptal edildiyse bu boşanma sayılmıyorMerhabalar. Ben 20 yaşında aileminde isteği ile yurtdışında okuyan,tamamen duygusuz bir nişan yaptım. Yaptığım nişan yurtdışına gideceğim için kot, gömlekle kıyılan bir resmi nikahla sonuçlandı. Sonra aileler arasındaki sorunlar anlaşmazlıklarla avukata verilen bir vekaletle son buldu. Sorum şu ki şimdi sevdiğim ile evleneceğim inşallah Rabbim nasip ederse. Düğün salonunda olacak nikahımız. Aile ferdlerinin hepsi bilmiyorlar daha önceden nikah kıydığımı. Sorum şu salonda nikah memuru daha önceki nikahtan bahsediyor mu? Nikah başvurusunu sevgilimle tek gitmeyi düşünüyoruz ancak kalabalık gidersek orda işlemlerde bu anlaşılır mı? Beni neden herkese anlatmadın diye yargılamayın. İstemediğim bir nikah,küçücük yaşımda.. Ben bile unutmak istiyorum anlatmayı bırakın
Öncelikle nikah işlemleri için verilen evraklarda daha önce evlilik yapıp yapmadığınıza dair soru var ama bu evraklar incelenmiyor genelde. Ayrıca nikah tarihi almak adına gittiğinizde memur ikinize de daha önceden bir evlilik yapıp yapmadığınızı soruyor (ki zaten sistemde gözüküyordur). Burada önemli olan evleneceğiniz insanın bilip bilmemesi zira bilmiyorsa sonradan öğrendiğinde hem ona yazık edeceksiniz hem de kendinize. Başkalarına söz hakkı düşmez kafanıza takmayın.Merhabalar. Ben 20 yaşında aileminde isteği ile yurtdışında okuyan,tamamen duygusuz bir nişan yaptım. Yaptığım nişan yurtdışına gideceğim için kot, gömlekle kıyılan bir resmi nikahla sonuçlandı. Sonra aileler arasındaki sorunlar anlaşmazlıklarla avukata verilen bir vekaletle son buldu. Sorum şu ki şimdi sevdiğim ile evleneceğim inşallah Rabbim nasip ederse. Düğün salonunda olacak nikahımız. Aile ferdlerinin hepsi bilmiyorlar daha önceden nikah kıydığımı. Sorum şu salonda nikah memuru daha önceki nikahtan bahsediyor mu? Nikah başvurusunu sevgilimle tek gitmeyi düşünüyoruz ancak kalabalık gidersek orda işlemlerde bu anlaşılır mı? Beni neden herkese anlatmadın diye yargılamayın. İstemediğim bir nikah,küçücük yaşımda.. Ben bile unutmak istiyorum anlatmayı bırakın
Evliliğin butlanından bahsediyorsunuz. Ama ‘düğün olmadı” butlan için bir gerekçe değildir boşanma için gerekçe sayılır. Butlan genelde kandırılma, zorla evlendirilme, şahsın akli dengesinin yerinde olmaması, kişinin kendisini yanlış tanıtması vs durumlarında olur. Yargıtay iptal için düğüne bakmıyor.Düğün olmadan yapılan nikahlar düğün gününe kadar anlaşmazlık olup çiftler ayrılırsa o nikah iptal olur boşanma olmaz yani eğer nikâhınız iptal edildiyse bu boşanma sayılmıyor
lütfen yanlış yönlendirmeyin yahu nikahla düğünün ne alakası var?Düğün olmadan yapılan nikahlar düğün gününe kadar anlaşmazlık olup çiftler ayrılırsa o nikah iptal olur boşanma olmaz yani eğer nikâhınız iptal edildiyse bu boşanma sayılmıyor