Nikah şekerlerimi Kendim Yaptim

CUVCUV

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2007
1.232
7
Eskiden uzun tek yastıklar olurdu ve bu yüzden evlenenlere "bir yastıkta kocayın "denir.
ben de düşündüm bir araştırma yaptım ve sonunda sevgili ablamla beraber nikah şekerlerimi kendimiz yaptık.
elyaf, kudele, fisto, patiska işte bu kadar ortaya maliyeti çok düşük ama anlamı çok büyük harika hatıralar çıktı.evlenecek arkadaşlarıma fikir olsun diye Sizlerle paylaşmak istedim.

Link Silinmiştir.

üzerlerinde ismimiz ve nikah tarihi yazan küçük notlar var bunları da wordde yazıp kestim.nazar boncuklu çengelli iğnelerle yatıklara iliştirdim.

Link Silinmiştir.

Son düzenleme:
çok güzel olmuş ellerinize sağlık

ama birz daha açıklasana cüvcüv :KK43:( içlerine ne koydun anlamadım ben şeker varmı peki içlerinde

Şeker yok düşündüm ki hangimiz şekerleri alıp yiyoruz ki yemesek de atılıyor bir süre sonra içinde baya yastıklarda olduğu gibi elyaf var arada bir güneşe kor havalandırırsın yeter :Roflol:

Beyaz bildiğimiz kumaş aldık bunları şerit şerit kestik, renk renk en kalınından kurdele aldık ve bir de ince kenar fistosu o da çeşitli.
kestiğimiz kumaşın iki yanına fisto ve kurdele diktik böylece yastıkların dış görünüşleri belli oldu.Daha sonra ikiye katlayarak yastık boyunda diktik ama birazını boş bıraktık ki içine elyaf dolduralım.Elyafları doldurunca geri kalanı elde dikildi.
Tabi bu pek anlaşılır olmadı yaparken foto olması lazım ama yine de bir fikir yapılabilir.
iyi dikiş bilen biri olmalı seri üretmek için biz bunları 1 ayda yaptık 470 adet oldu.

çok güzel olmuş gerçekten ama benim görünce aklıma bişey daha geldi.
Bunların içine lavanta da koyulabilir elyafın yanında böylece hem güzel kokar
hem de insanlar çekmecelerinde saklar.
Ellerine sağlık süper olmuş valla...

rose; lavantayı düşündüm ama lavanta zamanla toz haline geliyor ve dışına çıkyor kumaşın kokusu da fazla dayanmıyor o yüzden elyafı tercih ettim.

kelebeğim; çok tatlısın :çiçek:

narin bayan; biz ablamla ikimizdik inan kimse yardım etmedi 470 tane yaptık kalabalık olursanız yapmak daha kolay.

hepinize güzel yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar.:çiçek: :çiçek: :çiçek:

ben de kendim yapmıştım nikah şekerlerimi
fotoları şu an yok ama istanbuldan kütahyaya geldiğim için ve kütahyanın da çinisi meşhur olduğu için küçük küçük çini tabaklar yaptırıp içine toz çiçek kokularından koymuştum, tülle sarmıştım, kurdele ile bağlayıp word de yazdığım etiketleri zımbalamıştım çok güzel olmuştu ama bu fikir de çok güzelmiş ya bayıldım valla a.s.

çok Güzel Olmuşlar Emegine Saglik Nsl Yaptiginin Tarifini Werir Misin Cnm

Aslında yaparken fotoğrafını çekseydim daha iyi olurdu ama o zamanlar kk ile tanışmamıiştım :)

Beyaz kumaş,
yaklaşık 4 parmak geniş ende kurdele,
kenar fistosu ama çok kalın olmayacak,
silikon elyaf,küçük nazar boncuklu çengelli iğneler üzerine kurdele(bunu hazır bulabilirmisiniz bilmiyorum ben hepsini tek tek yaptım boncuklu çengelli iğne satılıyor da üzerine fiyonk yapıp kurdele ekledim)

Beyaz kumaşı yastığınızın eni ne kadar olmasını istiyorsak kesiyoruz uzun şeritler elde ediyoruz.Bu şeritlerin iki kenarına geniş kurdelemizi ve fistomuzu ekleyerek dikiş makinesi ile dikiyoruz.Böylece uzun iki tarafında kurdele ve fisto üst üste dikilmiş bir şeritimiz oluyor.Daha sonra bu şeritin üzerin tersten olmak kaydıyla yastıkları dikiyoruz ama yazıyla anlatamıyorum bir kumaş bulursam size fotoğrafını çekip anlatmaya çalışırım.Tersten dikilen yastıklar düze çevriliyor ve dikerken ortasını açık bıraktığımız yerden içine elyaf dolduruluyor ve oralar el ile dikiliyor.Üzerine de kurdelesi yastık hazır oluyor.
Ne kadar anlatabildim bilemiyorum ama umarım işinize yarar.
Sevgiler a.s.

Muhteşem bir fikir. Görünce hayretler içinde kaldım. Çok değişik çok farklı çok çok çok çok.
Fikir kiminse aklına kim yaptıysa emeğine sağlık. Bunu değerlendirmek isterseniz hemen size Armesta altında bir bölüm açacağım.

Muhteşem bir fikir. Görünce hayretler içinde kaldım. Çok değişik çok farklı çok çok çok çok.
Fikir kiminse aklına kim yaptıysa emeğine sağlık. Bunu değerlendirmek isterseniz hemen size Armesta altında bir bölüm açacağım.

Kazen çok teşekkürler ama ben de arkadaşlarımla paylaşarak değerlendirmeyi düşündüm.Evlilik,gelin,damat deyince fiyatlar herşeyde iki katına çıkıyor malasef.Bu işten para kazanmayı değil de dua almayı tercih ederim.Maliyetleri düşürmek konusunda herkese yardımcı olabilirim :1rolleyes:

Burada yayınlayacağınız orjinal kendi fikirlerinize resimlerde mutlaka "Kadınlar Kulübü" ekleyin arkadaşlar başka sitelerde kendi fikirleriniz sanki hiç alakanız yokmuş gibi karşınıza çıkabilir.Herkesin emeğe saygı duyması dileklerimle.

Fikir ilginç ve hoşmuş,gayet anlamlı,mutluluklar dilerim.

gayet yaratıcı ve orjınal olmus,emınım nıkah gununuzde elıne bunlrı alan tum konukların yuzlerınde tatlı bır gulumseme olucak...(mesela o nıkah tarıhlerını ve ısmımlerınızı yazdıgınız kagıtlara kucuk bı cumle de ıliştirebılırdın...(aynı yastıkta kocamaya )gibi...cok manıdar ellerınıze saglık kardesım.mutluluklar dılerım

:)))) harikaaaaa hem espirili hemde inanılmaz şık ve güzel

elinize emeginize saglık çok ilginç bir fikir ama çok güzel olmuş

bayıldım bayıldım bayıldım... harika bi fikir çok yaratıcısın...

X