Nikah mı önemli doğum mu?

Bu özel günler bir kere oluyor.Doğum da bir kere nikahta bir kere.
O evladı ise benim eşim de evladı.Ben kendim için değil ki eşim için ailesine saygı sevgi gösteriyorsam doğum da da karşı taraftan bu saygıyı sevgiğyi beklerim.

Ben eşime derdim ki senin annen baban onların tercihi neyi tercih ederlerse sana yapılmış olur bana değil.Benim annem babamın gelmesi beni önemsediklerinden ise onun annesi babası onu önmesediklerindendir.

Bu arada doğum tarihini bile bile bu tarihi ayarladılar ise bunu bi zahmet o zaman düşünselermiş şimdi değil.

Aman gelmesinler daha iyi .

iyi de senin annenin babanın durumu ile bir mi burdaki anne iki arada bi derede senin ailenin oraya mı gitsek buraya mı diye seçim yapacağı bişey olmıcak, kaldı ki abi gitmiyo anne gitmiyo babasıyla nikah mı yapacak kayın elalem ne der

doğumun zamanı belli mi Allah aşkına yapmayın yaa

Herkesin bulunduğu duruma göre önem sırası farklıdır.
Gelmemeleri normal.
Kaldı ki yeni anne olarak söylüyorum kv nin gelmemesi sizin için büyük bie lütuf.
Sukredin.
Dogumda kvlere biseyler oluyor.
En iyisi bile sütün az,cocuk doymuyor,sen hep böyle şişman mı kalacaksın,çocuğu şöyle yyatır...diyor,
Benim kv 1 hafta kaldı ama o bir haftayı gelde bana sor hala hatırladıkça 1 sene gibi geliyor,
O yüzden senin isine gelecek bu durum merak etme

bu durumda; nikah tabiki.. nikah o gun olur ve gecer (kaldi ki cocuklarinin nikahi, tabiki bulunacaklar) ama dogum icin 1 hafta sonra da gelinebilir, sonucta yapayalniz kimsesiz degilsindir diye dusunuyorum..

sanki doğumu yaptıracak kaynana da önceliği soruyor konu sahibi.
ayyy birde benim kocam da onun çocuğu değil mi diye kocasının da sorgulamasını istiyor.sanki bayılıyor kaynanasına:KK43:
zorla sorun aramak derim ben buna.. bi de firsat(!) bulmusken esini kaynanaya karsi kiskirtmak.. 'bak kardesin mi onemli, sen mi, cikacak simdi ortaya' diyerek.. ne aileler var, o haliyle gelini nikaha gelmedi diye rezil eden, veya esini nikaha cagirip kadini yalniz birakan vs vs.. burda o aileler gibi davranan da konu sahibi.. onlar seni rahat birakmis, sen de insanlari birak konu sahibi.. (lutfen bu yorum uzerine uzun uzun eş ailesinin yaptiklarini anlatma, ben yalnizca bu konuya cevap verdim)

bin kere yazdım doğum şu gün şu saatte kesin olacak diye bişey var mı bir Allahın kulu bunu kesin olarak söyleyebilir mi, ama nikahın tarihi belli o tarihi seçmeleri için çeşitli nedenler olabilir özel bi tarihtir çift için ya da kızın kendi kardeşi de evleniyomuş çakışmasın demişlerdir, ben bunun gıcıklık olsun diye yapıldığını sanmıyorum öyle olması için doğum tarihini net olarak bilmeleri gerekir, atıyorum popiponna ayın 20sinde doğuracak biz de 20sine nikah tarihi alalım, bunu yapmakta ki amaç ne olabilir, kaynın abisini nikahta mı istemiyo düğüne de çağırmaz heralde o zaman, ya da annesini mi arada bırakmak istiyo, böyle sinsi bir kayınsa bu abi kardeş dertleri neymiş onlar konuşsun halletsin gelin olarak senlik bişey olmadığı gibi nimet bu durum senin için

zorla sorun aramak derim ben buna.. bi de firsat(!) bulmusken esini kaynanaya karsi kiskirtmak.. 'bak kardesin mi onemli, sen mi, cikacak simdi ortaya' diyerek.. ne aileler var, o haliyle gelini nikaha gelmedi diye rezil eden, veya esini nikaha cagirip kadini yalniz birakan vs vs.. burda o aileler gibi davranan da konu sahibi.. onlar seni rahat birakmis, sen de insanlari birak konu sahibi.. (lutfen bu yorum uzerine uzun uzun eş ailesinin yaptiklarini anlatma, ben yalnizca bu konuya cevap verdim)

yahu uzun uzun es ailesi söyle yaptı böyle yaptı diyecekse de cevap şu olur: gelmesinler işte daha ne

bin kere yazdım doğum şu gün şu saatte kesin olacak diye bişey var mı bir Allahın kulu bunu kesin olarak söyleyebilir mi, ama nikahın tarihi belli o tarihi seçmeleri için çeşitli nedenler olabilir özel bi tarihtir çift için ya da kızın kendi kardeşi de evleniyomuş çakışmasın demişlerdir, ben bunun gıcıklık olsun diye yapıldığını sanmıyorum öyle olması için doğum tarihini net olarak bilmeleri gerekir, atıyorum popiponna ayın 20sinde doğuracak biz de 20sine nikah tarihi alalım, bunu yapmakta ki amaç ne olabilir, kaynın abisini nikahta mı istemiyo düğüne de çağırmaz heralde o zaman, ya da annesini mi arada bırakmak istiyo, böyle sinsi bir kayınsa bu abi kardeş dertleri neymiş onlar konuşsun halletsin gelin olarak senlik bişey olmadığı gibi nimet bu durum senin için
Sanırım bazen insanlar birşey çıksada olay olsa gibi aranıyo gibi geliyo bana ,belki öyle bir düşünce vardır burdada kavga çıksın diye bir amaç bulmuş olurlar

Sanırım bazen insanlar birşey çıksada olay olsa gibi aranıyo gibi geliyo bana ,belki öyle bir düşünce vardır burdada kavga çıksın diye bir amaç bulmuş olurlar

kavga çıksın görüşmemek için bahane olsun konu sahibi eşim üzülüyo ona üzülüyorum demiş çok üzülüyosa hayatım o da onun çocuğu doğum anında gelip napıcak bikaç gün sonra gelir hem ben de toparlanmıs olurum der adamı yumuşatır

burda konu açıyosak önce kendimize dürüst olmalıyız bence amaç üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi

kavga çıksın görüşmemek için bahane olsun konu sahibi eşim üzülüyo ona üzülüyorum demiş çok üzülüyosa hayatım o da onun çocuğu doğum anında gelip napıcak bikaç gün sonra gelir hem ben de toparlanmıs olurum der adamı yumuşatır

burda konu açıyosak önce kendimize dürüst olmalıyız bence amaç üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi
Aynen katılıyorum size bende aynı durumda kalsam ,eşime diyeceğim şey tabiki nikaha gitmeli annen deyip eşimi sakinleştirmek olur,burda gördüğüm kadarıyla birde gaz vermeye çalışan üyeler olmuş ,düğüne 3 ay v.s nikah tarihi niye o zamana alınmış diye herkesin kendi bileceği iş bende düğünden 4 ay önce nikah yapmıştım çok takılmamak gerek.

kendinizi kıyasladığınız sürece mutsuzluğa mahkumsunuz..

belli olabilir mi hiç, bak ben ilk hamile kaldığımda bana 2 mayıs gibi doğumun olur demişti doktorum, kızım 15 nisanda doğdu ama
arkadaşım hamile sezaryen doğum yapacak sekiz ayın nerdeyse sonuna geldiler hala net bi tarih yok
o yüzden ben de gıcıklık olsun diye yapıldığını düşünmüyorum
doğum poniponna için önemli olabilir ama nikahta eltisi için önemli o yüzden kimbilir neyi düşünerek o günü aldılar belki onlar için özel bi gün belki hiç kimsenin bilmedikleri bi sebep belki de tamamen tesadüf

KK üyelerinin %99unu ilk defa bu kadar hemfikir görüyorum.
Çok duygulandım şu an :KK61:

Çok kötü kalplisiniz egem ve sen

iyi de senin annenin babanın durumu ile bir mi burdaki anne iki arada bi derede senin ailenin oraya mı gitsek buraya mı diye seçim yapacağı bişey olmıcak, kaldı ki abi gitmiyo anne gitmiyo babasıyla nikah mı yapacak kayın elalem ne der

doğumun zamanı belli mi Allah aşkına yapmayın yaa

Doğum tarih olarak bilinmez ama nisan ayında doğum tarihi verilmiş değil mi size ben sizin kardeşiniz olsaydım bunu bile bile o zamana düğün tarihimi almazdım.
Hee sen erken doğum yaparsın şuan doğum olur ve düğün tarihleri çakışır eyvallah ama bile bile 9 ayın sonunda seçersen işte aile böyle arada kalır.

.Abisi istemezmiydi düğününe gitsin kardeşinin.Ya da kardeş istemezmiydi doğumuna gelsin yiğeninin.
Onlar için evlilik özel ama eşim için de doğum özel ve bu tarihlere dikkat etmeliydiler bence.

Doğum tarih olarak bilinmez ama nisan ayında doğum tarihi verilmiş değil mi size ben sizin kardeşiniz olsaydım bunu bile bile o zamana düğün tarihimi almazdım.
Hee sen erken doğum yaparsın şuan doğum olur ve düğün tarihleri çakışır eyvallah ama bile bile 9 ayın sonunda seçersen işte aile böyle arada kalır.

.Abisi istemezmiydi düğününe gitsin kardeşinin.Ya da kardeş istemezmiydi doğumuna gelsin yiğeninin.
Onlar için evlilik özel ama eşim için de doğum özel ve bu tarihlere dikkat etmeliydiler bence.

belki doğumdan başka düşünmeleri gereken etkenler vardı bilemeyiz ki

kv de bu kadar hasretle bekleneceğini düşünmüyodur bence, annesi eşi yanında diyodur gözü arkada kalacak bi durumda yok

bir gelinin kv gelsin diye serzeniste bulunması kk tarihinde ilk heralde

X