kızlar forumda bakıyorumda altı ay önceden kına günü bile belli olanlar filan var..bende tahminen 7 ay sonra bekarlığa veda edicem ama damat beyde hiçbi hareketlilik yok gün alalım vs gibisinden,bilgisizliğinden kaynaklanıyor muhtemelen..ee bende ondan alt kalmıyorum bi rahatımki sormayın gitsin..
sizlere danışayım dedim..karar verildikden sonra ne kadar zaman önce gün alınmalı..sonradan sıkıntıya düşmeyelim..
cnm düğün günü geç alındığında salon problemi yaşanabiliyor.biz bunu düşünerek 7ay önceden ayarladık salonumuzu.ramazan öncesi ve hemen sonrası çok yoğun oluyor düğünler, eğer salon problemi yaşamayacaksanız acele etmenize gerek yok tabiki
nikah için bağlı bulunduğunuz belediyeye tlfn açıp sorun şu ay istiyoruz ne zaman almalıyız günü diye, onlar doluluk oranına göre yardımcı olacaktır. düğünle ilgili ise mekan konusunu öncelikle aranızda netleştirin sonrasında ise yerle görüşmeye başlayın. diğer işlemler zaten ortalama 3 ay kala belli olur.
canım bence başlasanız hazırlıklara ancak yetişir.tabi arkadaşlarında dediği gibi salon bulmak en buyuk sıkıntı düğün öncesi.biz 8 ay önceden ayarladık salonumuzu falan.eğer resmi nikahın salonda aolmasını istiyorsan şimdiden başvurman gerekebilir.
arkadaşların dediği gibi başvuracağın belediyeye bağlı ..
mesela Konya'da şubatta başladı temmuz nikahları..
ben de biraz evhamlı olunca 14 şubatta aldık tarihimizi 17 temmuz için
2 günde halloluyor zaten..
canım nikah işlemleri için gerekli evrakların geçerlilik süresi 6 aydır
ben ve nişanlım düğün salonunda nikahımızın kıyılmasını istediğimizden. 29 mayısta olan düğünümüz için
ocak ayının ilk haftası nikah işlemlerimizi, başvurumuzu yani yaptık. en azından içimiz rahat
daha sonra ev mobilyalarına yöneldik kendimizi strese sokmadan