- 27 Aralık 2011
- 63.348
- 61.078
- 898
- Konu Sahibi KankamStyle
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar bunu daha çok maddi yönünden yazmıştım bir topicde ama şöyle anlatayım
5.5 ay sadece ekmek kabuğu yedim,su bile içemedim sürekli 24 saat midem bulandı,yandı ağrıdı
el ayak parmaklarım göz kapaklarım tüm vücudum tam 3 kat şişmişti her yerimde ödem oluşmuştu
hiç suyu yoktu sılanın ultrasonda görünmüyordu erkek mi kız mı sağlıklı mı uzuvları tam mı belli değildi
tansiyondan başımı hiç kaldıramadım sürekli hastanede yatıyordum ,hastaneden çıktığımda daha eve varmadan tekrar yükseliyordu tansiyonum geri dönüyorduk en son tansiyonum 23e çıkınca acil sezeryana alındım 1240grdı doğduğunda
76 gün kuvözde kaldı ciğerleri gelişmemişti falan fişman
hamile kalmakta sorun yoktu da hamilelik çok zor geçti
hiç besin almadan sağlıklı gelişmeden ve o kadar erken doğduğundan yaşaması hele de zihinsel fiziksel hiç bir eksiği olmaması mucize geliyor
x
Bu smiley başkasına yapılmayacak
![]()
kadesa ----parkon( ikisi zaten güzel bir ikili, kadesa parkonsuz; parkon kadesasız olmaz )
kızlar bunu daha çok maddi yönünden yazmıştım bir topicde ama şöyle anlatayım
5.5 ay sadece ekmek kabuğu yedim,su bile içemedim sürekli 24 saat midem bulandı,yandı ağrıdı
el ayak parmaklarım göz kapaklarım tüm vücudum tam 3 kat şişmişti her yerimde ödem oluşmuştu
hiç suyu yoktu sılanın ultrasonda görünmüyordu erkek mi kız mı sağlıklı mı uzuvları tam mı belli değildi
tansiyondan başımı hiç kaldıramadım sürekli hastanede yatıyordum ,hastaneden çıktığımda daha eve varmadan tekrar yükseliyordu tansiyonum geri dönüyorduk en son tansiyonum 23e çıkınca acil sezeryana alındım 1240grdı doğduğunda
76 gün kuvözde kaldı ciğerleri gelişmemişti falan fişman
hamile kalmakta sorun yoktu da hamilelik çok zor geçti
hiç besin almadan sağlıklı gelişmeden ve o kadar erken doğduğundan yaşaması hele de zihinsel fiziksel hiç bir eksiği olmaması mucize geliyor
x
eski mesajlarıma rastladım
ben konu açmışım -neler yaşamışım ya insan herşeye alışıyor,çoktan unutmuştum-
hepiniz cevap yazmışsınız
http://www.kadinlarkulubu.com/derdi...da-cocugu-elbirligiyle-panik-atak-yaptik.html
kadiş kızıma hiperaktivite ve dikkat eksikliği teşhisi konuldu
bununla ilgili yasal hakkımız varmış
nedir bu sen biliyor musun
ne yapmamız lazım
Biz iyi polisle kötü polisiz Sur,
Tamamlıyoruz birbirimizi![]()
Eki Görüntüle 765653 Eki Görüntüle 765654 ..............
muklakukla ile yoknaz
parkon ve ben mi? hiç sevmeyiz birbirimizi![]()
canm okudum hikayeni..mucizlere tükenmiyor işteçok duygulandım....
canm yasal süreci bilmiyorum özel eğitimci değilim ama hiperaktivite konusunda ne yapılacağını soruyorsan yardımcı olabilirim tabii.
bir elmanın yarısı biri sensin biri ben iki ceylan yavrusu biri sensin biri ben,açan en güzel gülün biri sensin biri ben kafeste ki bülbülün biri sensin biri beeeenn![]()
kızam bana bu arabeskliği de yaptırdın sonunda be
yapma şunu ama![]()
Baba yerinde duramıyoristersen alabilirsin benden Eki Görüntüle 765719 Eki Görüntüle 765720 Eki Görüntüle 765721 Eki Görüntüle 765722 aile boy
Baba yerinde duramıyor![]()
istersen alabilirsin benden Eki Görüntüle 765719 Eki Görüntüle 765720 Eki Görüntüle 765721 Eki Görüntüle 765722 aile boy
Maşaallah öyleyseaslında o dede. sıralamayı yanlış yaptım sanırım
böyle olacak --->Eki Görüntüle 765737 Eki Görüntüle 765738 Eki Görüntüle 765739 Eki Görüntüle 765740
hata oldu yıne kadın ve erkek yer değiştirecek aslında![]()
ölecem gülmekten şimdi
nasıl alıcam kopyala yapıştır mı yapıcam?
okumuştum sanki onu daseyyah çok sıkıntılar yaşamışsınız ama senin gibi kızın da çok güçlü bir bebekmiş ki o kadar erken doğmasına rağmen hayata tutunmuş.inşallah bundan snra sıkıntısız çok güzel bir hayatınız olur.
Ben de birara oğlumun doğumunu anlatmıştım bir topikte ama hangisinde hatırlamıyorum.benim oğlumun da mucize bir hayata tutunuşu vardı![]()
canm okudum hikayeni..mucizlere tükenmiyor işteçok duygulandım....
Canm yasal süreci bilmiyorum özel eğitimci değilim ama hiperaktivite konusunda ne yapılacağını soruyorsan yardımcı olabilirim tabii.
seyyah okulda öğretmenin sıla ya durumuna uygun davranması gerekiyor.
örneğin duvar kenarı en ön sıraya oturtması , sınıfta dikkat dağıtacak objeleri arka tarafa kaldırması ve sürekli rehber öğretmenle iletişim halinde olması gerekiyor.
Yasal haklarınız bildiğim kadarıyla sbs ve ygs gibi sınavlarda tek başına bir gözetmen eşliğinde sınava girmesini ve başarı puanının durumuna benzer çocuklarla kıyaslanarak hesaplanmasını isteyebiliyorsunuz.
Tabii cudana daha iyi bilir.
puahahhahaha
hiç güleceğim yoktu parkon
canım sen nereyi baz aldın bilmiyorum ama ben türkiyede yaşıyorum
sırf ödev yapmadı diye sılaya ödev vermekten vazgeçmiş ve ben bunu diğer velilerden duyuyorum
hiç girmeyeyim öğretmen konusuna
sınavlarla ilgili evet öyle bir konuşma geçti psikiyatristle aramızda
detaydı konuşmamıştık şimdi de özele geçmiş
zaten ilaçları yaz tatilinde kullanmıyor
ama bir ay sonra yine doktor ilaç test maratonumuz başlar
cudana bi uğrasana bacım buralara
Gecmis olsun seyyah.Yarin cudi ye soylerim suan yok kendisi. Yarin mutlaka ugrar.
Iyi geceler arkadaslar ciktim ben .![]()
dikkat eksikliği-hiperaktivitesi olan çocukların eğitimde yasal hakları
dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan öğrenciler için;
eğitimsel önlemler
(yasal olarak 2008/60 nolu genelge)
· öğrencinizi duvar tarafında olacak şekilde ön sıraya oturtun.
· öğrencinin sınıf içinde yakınında oturan öğrencilerin, öğrenciye uygun model olabilecek kişiler olmasına dikkat edin.
· daha önce işlenen konuları sık sık tekrar edin.
· el yazısını geliştirici çalışmalar yapın.
· öğrencinin tutuğu ders notlarını kendi notlarınızdan ya da arkadaşının defterinden kontrol etmesine imkân tanıyın, gerekirse dersi ses kayıt cihazı ile kaydetmesine fırsat verin.
· ödevlerini hazırlarken bilgisayar ve internet kullanmasına izin verin.
· öğrencinin sınıf içinde belli zamanlarda hareket etmesini sağlayacak görevler verin. (örnek: Kalem açma, tahtayı silme)
· sınıf ortamında öğrencin dikkatini dağıtacak olan materyalleri sınıfın arka tarafına alın.
· sınıf içinde bireysel, grup çalışması ve bireysel ödüllendirmeler için köşeler oluşturun.
· yazı yazma problemi olan veya testte başarısız olan öğrencileri sözlü sınav ile değerlendirin.
· metni okuma ile ilgili stratejiler geliştirin. (örnek: Metni okurken önemli bölümlerini renkli kalemle işaretleme)
· sınıf kurallarını belirleyin, bu kuralları tek tek öğretin ve kuralların yazılı/görsel olarak yer aldığı bir pano hazırlayın.
· öğrencinin dürtüselliğini önlemek amacıyla 3d (dur, düşün, davran) tekniğini kullanmasını sağlayın.
· okul ve aile iş birliğinin sağlamak ve öğrencin düzenli izlenmesi amacıyla günlük ve haftalık davranış bildirim kartları hazırlayın.
· sınava hazırlanma becerileri öğretin. (işlenen konuların sınav öncesi özetini yapma ve öncelikli konuları belirleme)
· ders sırasında öğrencinin dikkatinin artması için sözel uyaranlar verin ya da fiziksel etkinlikler planlayın.
· verdiğiniz yönergenin öğrenci tarafından anlaşılıp anlamadığı belirlemek için gerekirse yönergeyi tekrar etmesini isteyin.
· öğrencinin dağınıklığını önlemek amacıyla bölümlere ayrılmış tek ödev defteri kullanmasını sağlayın.
· ödevleri daha kolay yapılabilir parçalara ayırın her bir parçayı tamamladığında ödüllendirin,
· sizin yardımınıza ihtiyacı olduğunda bunu belirten bir işaret seçin. (örnek: Beyaz bir kâğıdı havaya kaldırması, elini havaya kaldırması vb.)
· öğrencinin ödevlerini yapıp yapmadığını her gün kontrol edin ve geri bildirimler verin.
· akranlarının sosyal kabulünü sağlamak amacıyla öğrencinize özel sorumluluklar verin.
· teneffüslerde öğrencinin birlikte oynayıp dolaşabileceği arkadaşlar görevlendirin.
· sınıf içi etkinlikleri öğrencinin başarabileceği şekilde düzenleyin.
· öğrencinin grup çalışmalarına katılımını destekleyin.
· öğrencin uygun olmayan davranışını önlemek için yapmakta olduğu davranış yerine istenilen davranışa yönelik yönerge verin. (örnek: Sürekli kalem çeviren öğrencinize kalemi çevirme demek yerine defterini aç. denmesi gibi.)
· sınıf içinde öğrencinizin hareketliliğini kontrol altına tutmaya yönelik belli aralıklarla tüm sınıfın katılacağı gevşeme ve esneme egzersizleri yapın.
· sınavlarda dikkatinin dağılmaması için daha kısa sorulu ve cevaplı sorular sorun.
· sınavlarda küçük molalar ve ek zaman verin.
· öğrencinizi kendi içinde gösterdiği gelişme ile değerlendirin ve öğrencinizin yapamadıklarına değil yapabildiklerine yoğunlaşın.