Nick Eşi

kızlar kızımın hikayesine hiç rastladınız mı bilmiyorum
sizinkiler de zor olmuştu
benimki imkansızdı
ama eksiksiz yaşadığı gibi fazlası da var kızımın çok şükür
o yüzden bırakalım su aksın yolunu bulsun
yüce rabbim istemeden yaprak kımıldamıyor
çok net yaşadım:34:

HERŞEYİN HAYIRLISI GÜZELİ OLACAK İNŞALLAH SİZİN GİBİ GÜZEL İNSANLAR İÇİN

canım çok çok sağ ol..

kızının hikayesini bi ara dinlemeyi çok isterim.

seyyahalemi
Papatya

tabi herkesin fikri kendine ama şehbihte hata olmaz ...doğmamış çocuğa don biçilmezmiş...

2003 yılında hamile kaldım paramız da vardı işimiz de evimiz de barkımız da düşünecek hiçbişey yoktu...sonra ne oldu biliyor musun

beş buçuk ay ekmek kabuğu yedim herşeyi yiyebilecek param varken su bile içemedim,beşbuçuk ay kafamı kaldıramadım ağrıdan,beşbuçuk ay çocuğumun sağlığını ne halde olduğunu cinsiyetini bile öğrenemedim her ay hem de özel doktorlarda muayene olmama rağmen ve beşbuçuk ayın sonunda ikiniz de ölebilirsiniz belki %10 yaşama şansı var birinizden birinin dedi doktor

bu beşbuçuk ayda defalarca hastaneye yattığım için işimi kaybettim,işe girdiğim gün başlayan çıktığım gün biten sigortam vardı sigortam da bitti babanın zaten sigortaya dahil olmayan bi işi vardı,zaten öyle hastaydım ki devlet hastanesinde sürünecek halim yoktu

özel hastaneden doğum yaptım 2 gün için 4 milyar ödedik 2004te

özel hastanenin kuvözü geceliği 250 liraydı 2004te
ona yetişemeyeceğimiz için üniversite hastanesinde yattı kızım 76 gün sigortasız 3.5 milyar da oraya ödedik

anne sütü almadığı için özel mama verdi doktor verdiği ölçünün iki katı yiyordu çocuk ne kadar yerse verin dedi doktor (ekmek kabuğu yediğim için çocuğun kemikleri bile aç diye düşünüp çok ağladım) günde iki kutu yiyordu mamanın kutusu 25liraydı 2004te

hastaneden çıkınca ilk kontrole gittik doktor bizi kovdu hemen çıkarın burdan mikrop yuvasında ne işi var diye 3 sene 3 ayda bir özel doktora gittik parasını sen düşün

sağlık ocaklarında yapılmayan yapılması gerektiği bile söylenmeyen ama mutlaka yapılması gereken onlarca aşı yaptırdık hepsi parayla (bi de bunları yaptırmaya gittiğinde muayene parası veriyorsun ayrıca öle eczane falan yapmıyor paşa paşa gidiyorsun özel doktora)

ciğerleri gelişmediği için sürekli hasta oluyor terliyor işte o zaman o 5 liralık kıyafetleri alamıyorsun canım çünkü ter çekmiyor ,üzerindeki baskıların boyaları kanser yapıyor ,10 liralık ayakkabı alamıyorsun yağmur içine giriyor,çocuğun taşıyamayacağı ağırlıkta ama ne hikmetse o kadar kalın olmasına rağmen hiç te sıcak tutmayan montlar alamıyorsun

ekmekle büyür insan ama sağlıklı büyüsün diye herşeyi almak yedirmek istiyorsun,devlet hastanesine de gider insan gözünün önünde 3 kuruşluk derece kırıldı diye 90 yaşında kadına bağıran hemşireler görünce gidemiyorsun katil olucam diye hele de soğuk algınlığından girip hastanede kolunu kaybeden çocuklar görünce ,sağlıklı gelişsin diye tiyatroya sinemaya götürmek istiyorsun kitap almak boya kalemleri almak oyuncak almak istiyorsun sen istemesen de o istiyor zaten,3 ayda bir gelişip yeniden alman gereken ayakkabı ve kıyafetleri saymıyorum bile ,çalışırsan kreşe vermek zorunda kalıyorsun ve kreş aidatından fazla masraf çıkıyor her ay merak etme ve sonunda seviyesine uygun eğitim alsın diye özel okula göndermen gerektiği söyleniyor şu şu oyuncakları al şu şu kurslara gönder deniyor (yiyorsa yapma çocuğun için )

aidatı (bağışı) kaynak kitabı okuma kitabı hikaye kitabı hergün kaybolan kalemler silgiler ,boyalar hamurlar ,o bayram kıyafeti bu bayram etkinliği beden eğitimi kıyafeti izciliği folkloru santrancı gezisi ,öğretmenler günü anneler günü yılbaşı çekilişi enaz 20 çocuğun doğumgünü okul yemekleri vs vs vs..normal hiç te lüks olmayan bir devlet okulunda okuyan kızım için sadece bu hafta verdiğim parayı söyleyeyim sana 25 lira 23 nisan kiralık kıyafeti ,22.5 kaynak kitap ,2.5 bulmaca kitabı 5 lira satranç öğretmeni için para 7 lira sınıfta toplu doğumgünü partisi için para,3 lira okula gelen tiyatroya para artık sen topla ...ha bunların hiçbirini yapmazsın çocuğun karnını doyurursun ama ruhunu doyuramazsın biz böyle mi büyüdük hayır ama nesil öyle değil maalesef

5 yıl çocuğum olmadı hiç korunmadım ama hiç te uğraşmadım,sigara içtim ilaç içtim hastanelerde yattım ,tansiyonum 20lere çıktı ekmek kabuğuyla beslendim ve beşbuçuk ayın sonunda 1kilo 240 gram doğan %10 o da belki yaşama şansı verilen 76 gün kuvözde yatan anne sütü almayan ciğerleri gelişmeyen soğuk havale ve domuz gribi olan her yıl enaz 4 kere ağır hasta olan bakıcı ve kreşlerde büyüyen kızım bugün 7 yaşında yaşıtlarından 10 kilo fazla 20 cm uzun kanlı canlı 137 ıq yla karşımda

yani kardeşim allah yazdıysa oluyor,öldürmeyen allah öldürmüyor varsa kaderinde oluyor zaten çocuğun ama maalesef doğduktan sonra karşına neler çıkacağı belli olmuyor o kadar da kolay olmuyor bee

kızlar bunu daha çok maddi yönünden yazmıştım bir topicde ama şöyle anlatayım
5.5 ay sadece ekmek kabuğu yedim,su bile içemedim sürekli 24 saat midem bulandı,yandı ağrıdı
el ayak parmaklarım göz kapaklarım tüm vücudum tam 3 kat şişmişti her yerimde ödem oluşmuştu
hiç suyu yoktu sılanın ultrasonda görünmüyordu erkek mi kız mı sağlıklı mı uzuvları tam mı belli değildi
tansiyondan başımı hiç kaldıramadım sürekli hastanede yatıyordum ,hastaneden çıktığımda daha eve varmadan tekrar yükseliyordu tansiyonum geri dönüyorduk en son tansiyonum 23e çıkınca acil sezeryana alındım 1240grdı doğduğunda
76 gün kuvözde kaldı ciğerleri gelişmemişti falan fişman
hamile kalmakta sorun yoktu da hamilelik çok zor geçti
hiç besin almadan sağlıklı gelişmeden ve o kadar erken doğduğundan yaşaması hele de zihinsel fiziksel hiç bir eksiği olmaması mucize geliyor
x

Son düzenleme:
kızlar bunu daha çok maddi yönünden yazmıştım bir topicde ama şöyle anlatayım
5.5 ay sadece ekmek kabuğu yedim,su bile içemedim sürekli 24 saat midem bulandı,yandı ağrıdı
el ayak parmaklarım göz kapaklarım tüm vücudum tam 3 kat şişmişti her yerimde ödem oluşmuştu
hiç suyu yoktu sılanın ultrasonda görünmüyordu erkek mi kız mı sağlıklı mı uzuvları tam mı belli değildi
tansiyondan başımı hiç kaldıramadım sürekli hastanede yatıyordum ,hastaneden çıktığımda daha eve varmadan tekrar yükseliyordu tansiyonum geri dönüyorduk en son tansiyonum 23e çıkınca acil sezeryana alındım 1240grdı doğduğunda
76 gün kuvözde kaldı ciğerleri gelişmemişti falan fişman
hamile kalmakta sorun yoktu da hamilelik çok zor geçti
hiç besin almadan sağlıklı gelişmeden ve o kadar erken doğduğundan yaşaması hele de zihinsel fiziksel hiç bir eksiği olmaması mucize geliyor
x

Çok büyük şeyler atlatmışsın seyyahım, sanırım bu kadar güçlü bir kadın olma sebebinde bu zorluklar.
İşte Allah'ın mucizesi dedim okurken.
Sıla çok özel bir çocuk, doğarken bile farklılığını kanıtlamış.
Umarım bundan sonraki hayatınız çok daha kolay, şanslarla dolu olur.

Çok büyük şeyler atlatmışsın seyyahım, sanırım bu kadar güçlü bir kadın olma sebebinde bu zorluklar.
İşte Allah'ın mucizesi dedim okurken.
Sıla çok özel bir çocuk, doğarken bile farklılığını kanıtlamış.
Umarım bundan sonraki hayatınız çok daha kolay, şanslarla dolu olur.

ve bunlarla bir yaşından sonra tek başıma uğraştım
güçlü müyüm bilmiyorum ki
elimde sadece kol çantam ve sılayla dönmüştüm-bunu da başka bi yerlerde yazmıştım
güçlüysem de artık gücüm kalmadı
90 kilo saçları beyazlamış tırnaklarını yiyen stresten sedef olan çenesini sıkmaktan dişleri kırılan işsiz güçsüz 36 yaşında hayatta bir dikili ağacı olmayan birine dönüştüm:31::31:

ve bunlarla bir yaşından sonra tek başıma uğraştım
güçlü müyüm bilmiyorum ki
elimde sadece kol çantam ve sılayla dönmüştüm-bunu da başka bi yerlerde yazmıştım
güçlüysem de artık gücüm kalmadı
90 kilo saçları beyazlamış tırnaklarını yiyen stresten sedef olan çenesini sıkmaktan dişleri kırılan işsiz güçsüz 36 yaşında hayatta bir dikili ağacı olmayan birine dönüştüm:31::31:

Pes etmek sana göre değil seyyahım.
Bu forumdaki en güçlü 3-5 kadından birisin sen.
Hayatta herşey bizler için,bunlarda senin sınavlarınmış.
Tüm bu güçlükleri tek başına atlatmış bir kadına yakışmıyor tükenmek.
Aşortmanlarını giy ,hemen spora başla bakim:20:
Ordanda kuaföre:21:
Genciz biz daha , yeni başladık hayata:21:

Pes etmek sana göre değil seyyahım.
Bu forumdaki en güçlü 3-5 kadından birisin sen.
Hayatta herşey bizler için,bunlarda senin sınavlarınmış.
Tüm bu güçlükleri tek başına atlatmış bir kadına yakışmıyor tükenmek.
Aşortmanlarını giy ,hemen spora başla bakim:20:
Ordanda kuaföre:21:
Genciz biz daha , yeni başladık hayata:21:

bebeğim biliyon benim aşortmanları sporluk değil temizlik için :52::52::52::52::52:

Back