Nişan Nian kurdelesini kim keser ?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

huzursuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2007
156
0
96
Bursa
nişanda kurdeleleri kız tarafımı keser erkek tarafımı varmı öle bi adet kızlar :sm_confused:

canım bizim kurdeleyi ebnim eniştem kesti.Dedelerim hayatta olsaydı onlar kessin isterdim ama hayatta değiller.O yüzden eniştemi istedim.Ama sözde de benim büyük dayım kesmişti.Sözde teklif ettik dedik erkek tarafından dedelerden biri kessin diye ama yok dediler sizden biri kesebilir.Sanırım adet böyle

biri takar biri keser size kalmış mesela bizde erkek tarafından biri taktı bizden de biri kesti

Canım abimin nişanında kurdaleyi babam kesti
Benim nişanımda ise bizim taraftan bi aile büyüğü kesti.
Yani erkek tarafı keser veya kız tarafı keser diye bi adet var mı bilmiyorum.

benim sözde erkek tarafı kesti biz konusmamıstık hıc yanı bende öle bi adet görmedım kim isterse kesiyo gördüğüm nişanlarda ama
tesekkur ederımmm

valla benimkindede tepsiyi kardesim tuttu,sözüde kayınvalidemlerin bi aile dostu kesti...benimde tanıyıp sevdigim biriydi....sanıyorum öyle bi adet yok...

benim bildiğim nişan kurdelasını kız tarafından bir aile büyüğü keser.. ama iki tarafın da sayıp sevdiği başka birisi de olabilir.. mesela bizim buradaki belediye başkanı herkesin nişan kudelasını kesiyo :)

bencede cnm öyle bi adet yok mesela benim sözde erkek tarfından dayım kesti o yüzden bende nişanda babamın kesmesini istemiştimki öyle oldu Ç:)

bizimkinde kayınpederim kesicekti daha sonra babamıda sahneye çagırdı ikisi birlikte kestiler

farketmez önde gelen aile büyüklerinden biri... benim nişanımda gaiba erkek tarafı bu görevi üstelenecek

biz de erkek tarafı keser.babama ben tek çocuk olduğum için siz kesin dediler.ama babam yok dedi erkek tarafı takar ve sözlüm taktı:) :)

kızlar sizde makas kesmiyor diye bir adet varmıdır :) bizde vardır tepsiyi kzın evlenmemiş kardeşi varsa o tutar yada yine kızın karar vereceği bi arkadaşı tutar ki genellikle bu bekar olur kesende bi aile büyüğü olur ha belki yüzüğü erkek tarafından bi büyük takar ama kesen kız tarafından olur genelde ve makas kesmiyor denilip erkek tarafından büyüklerin tepsiye bi miktar para koyması için teşvikte bulunulur ve o parada tepsiyi tutanın olur

benim bildiğim de kız tarafından aile büyüğü keser. bizim yüzükleri en büyük amcam takıp kurdeleyi de o kesmişti...

Benim nişanımda kurdelamızı babam kesmişti ama eline mikrofonu alıp konuşmaya yapacağı an onca kalabalığın önünde canım benim dili tutulmuştu,bir an herkesin bakıştığını hatırlıyorumkaydirigubbakcemile3Söz yüzüklerimizi takan ve kurdelamızı kesen gene benim manevi amcam babamın candostuydu.Sahi biz hiç erkek taraına sormamışız bu işleri şimdi farkettim kaydirigubbakcemile3ohaoldumsmileBenim kayınpederim nur içinde yatsın rahmetliydi.Sanırım ondan kaynaklandıbilmiyorumkismileCADIARZU

benim bildiğim kadarıyla da yüzüğü erkek tarafı takar söz mü manasına gelerek kız tarafı da söz der ve keser :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…