• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ngs ile tüp bebek tedavisine baslayanlar(KASIM)

Masal aden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2017
889
363
53
37
merhaba arkadaslar
1 taze 2 dondurulmus transferim var. 8.hafta kürtaj , 5.hafta düşük ile sonuclandı. Bızde herhangı bır sorun saptanmadı.
Suan için fılm hormon testlerı ve cd 56 testleri yaptırılarak tedaviye basladım. İğnelerim var sonrasında kontrol.
Ngs teknıgı uygulanacak..
ngs ile tüp bebek yaptıracaklar ile süreci paylasabılırız. Sevgıler

Bugun opu işlemim gerceklestı.. 17 olgun yumurta toplandı. Sonrası kusma ve agrı sorunum oldu bır öncekınde gezıp dolasıyordum.
Yarın arayacaklar bılgılendırme için.
Esımin spermlerindede ayrıstırma yontemı kullanıldı mıkroçip. Allahım guzel sonuclar almayı nasıp etsın hepımız için

Hayırlı olsun umarım sonuçlar iyi gelir okuduğum kadarıyla baya araştırma yapmışsınz sormak istediklerim var
Bende 2 deneme yaptrdım 2.yi 2 gün önce öğrendim negatif. Genetik test yaptrcz nerde yaptırmalıyız nasıl işliyor genetik bölümde önce napmalıyyz Ankara yada istanbul da düşünüyorum
Birde pgt olayı var embryolara pgt nın tam anlamıyla bilgi vermediğini okudum siz ngs yaptrcksnz ngs daha kesin bilgi verirmi bende düşünüyorum siz şuan nerde tedavi görüyorsunz M Masal aden

Hayırlı olsun umarım sonuçlar iyi gelir okuduğum kadarıyla baya araştırma yapmışsınz sormak istediklerim var
Bende 2 deneme yaptrdım 2.yi 2 gün önce öğrendim negatif. Genetik test yaptrcz nerde yaptırmalıyız nasıl işliyor genetik bölümde önce napmalıyyz Ankara yada istanbul da düşünüyorum
Birde pgt olayı var embryolara pgt nın tam anlamıyla bilgi vermediğini okudum siz ngs yaptrcksnz ngs daha kesin bilgi verirmi bende düşünüyorum siz şuan nerde tedavi görüyorsunz M Masal aden
Merhaba;
Cok cok gecmiş olsun..
öncelikle devlet yada üni hastanelerinin tıbbı genetık bölümünden randevu alın. Karyotıp analizi( kromozom analızı), trombofili paneline (kan pıhtılasma) baktırın. Doktorunuz belli bır ritüelin dısına cıkmak istemeyecektir, bence arastırın zira canı yanan biz oldugumuz için tüm önlemleri alalım.
Pgt sadece belli kromozomları arastırır. Cgh yöntemi genetık tarama yaparken ngs en son geliştirilen teknoloji ve tumune bakıyor.
Sizde sorun nedir? Ve hıcmı tutunma olmadı??
Cd56 testını yaptırmanızı şiddetle öneririm..
sperm dna hasar testi..
Bu ıkı test baya bır acıklayıcı ışık tutuyor.
Ben suan era testını arastırıyorum, embrıyonun ne zaman tutulacagını belirliyor. Bunlar cok önemli detaylar. Tabı calısma ve makaleler cd 56 ve sperm dna hasar konusunda kesın bılgıler veryor. Tavsıyem bunları yaptırmadan tedavıye baslamamanız.

Merhaba;
Cok cok gecmiş olsun..
öncelikle devlet yada üni hastanelerinin tıbbı genetık bölümünden randevu alın. Karyotıp analizi( kromozom analızı), trombofili paneline (kan pıhtılasma) baktırın. Doktorunuz belli bır ritüelin dısına cıkmak istemeyecektir, bence arastırın zira canı yanan biz oldugumuz için tüm önlemleri alalım.
Pgt sadece belli kromozomları arastırır. Cgh yöntemi genetık tarama yaparken ngs en son geliştirilen teknoloji ve tumune bakıyor.
Sizde sorun nedir? Ve hıcmı tutunma olmadı??
Cd56 testını yaptırmanızı şiddetle öneririm..
sperm dna hasar testi..
Bu ıkı test baya bır acıklayıcı ışık tutuyor.
Ben suan era testını arastırıyorum, embrıyonun ne zaman tutulacagını belirliyor. Bunlar cok önemli detaylar. Tabı calısma ve makaleler cd 56 ve sperm dna hasar konusunda kesın bılgıler veryor. Tavsıyem bunları yaptırmadan tedavıye baslamamanız.
Merhaba teşekkür ederim hiç tutunma olmadı bizde bir problem görülmedi sebepsiz deniyor eşimde morfoloji düşüktü biraz DNA hasarına baktırdık birşey çıkmadı çok şükür
Diyarbakır’da yaşıyorum buradaki üniv hastanesinde var sanırım sizce Ankara yada istanbul daha iyi değilmi bu konuda
Era testini Bugun dr um söyledi ama işe yaramadıgından bahsetti ngs daha mantıklı o zmn 2deneme de tutmayınca ngs yapıyorlarmı
Birde nerde tedavi görüyorsunz
Cd56 testini kanda baktırmıştım ama parça alınarak baktırmadım siz yaptrdnzmı

Merhaba teşekkür ederim hiç tutunma olmadı bizde bir problem görülmedi sebepsiz deniyor eşimde morfoloji düşüktü biraz DNA hasarına baktırdık birşey çıkmadı çok şükür
Diyarbakır’da yaşıyorum buradaki üniv hastanesinde var sanırım sizce Ankara yada istanbul daha iyi değilmi bu konuda
Era testini Bugun dr um söyledi ama işe yaramadıgından bahsetti ngs daha mantıklı o zmn 2deneme de tutmayınca ngs yapıyorlarmı
Birde nerde tedavi görüyorsunz
Cd56 testini kanda baktırmıştım ama parça alınarak baktırmadım siz yaptrdnzmı
Kanda baktırmanız embrıyo acısından anlamlı degıl neyazıkkı:( doku yoluyla dienzımlerle degerlndırılıyor.
Özeldi o kadar para vermeyın genetık ve trombofili paneli için devlet cok dqha mantıklı.
Era testı asıl sızın gibi hıc tutunmayanlar ıcın onem tasıyor. Benımkı tutunma oldugu halde tedavıye eklemeyı dusunuyoruz.
Era konusunda işe yaramıyor demesının sebebı bır kısı tarafında yapılan bır calısma hem cok saglaması yapılmamıs hemde cok desteklenmıs bır kanıtlı calısma yok. Ama verıler gebelıge ozelliklede hıcbır sorun olmadıgı halde tutunmama durumlarında dogeu zaman konusunda öenmli yer tutuyor. Ne yazıkkı doktorlar cok arastırmıyor. Garıp gelecek ama belli bı tedavının dısına cıkmıyorlar. Mecbur derdın dermanını aramak bıze kalıyor

Back