How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Nezle ve Öksürük Evde Nasıl Geçer?

Turk kizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2017
189
82
13
29
Baş sağlığı için gittiğüm memleketimden hastalıkla döndüm hatta o kadar halsizdim ki üniversiteye bile gidemedim.Randevu alsam çok ileri tarihe randevu veriyor,acil servisleri de bu gibi nedenlerden dolayı meşgul etmek istemiyorum.Ne yapmamı önerirsiniz?....markanın Nane Limon çayını aldım onu içeçeğim bugün de hep çorba içtim.Pazartesine kadar iyi olmam lazım tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Bal-karabiber (Zencefil-zerdeçal da olur)-limon üçlüsü baya iyi geliyor öksürüğe.
Bol bol da C vitamini alın vücut enerji toplasın.
Aklıma ilk bunlar geldi, geçmiş olsun.

Toz zencefil bal ve limon karıştırıp bir kaşık yutun. Gece yatarken yarım soğanın üstüne üç beş karanfil batırıp uyuduğunuz odanıza koyun. Geçmiş olsun.

Bak şimdi saba fişek çayımın tarifini veriyorum
İçtikten sonra iyi olacaksın
Bir elma,bir limon,biraz nane kuru taze farketmez biraz tarçın
Bunları bir taşım kaynat,varsa bir kaşık bal ile tatlandır ve iç
İçine ekstra karanfil zencefil zerdeçal koyuyorum hemen iyileştiriyor

Herkese teşekkür ederim.O değil de bu mevsimde hasta olmak insana çok koyuyor.Fethiyeliyim ve orda kaldığım sürede ne camlar açık yattım ne de hiçbir şey örtmeden yattım.Vallahi de insan sinir oluyor.

Şimdi çok kesin bir tarif veriyorum. Suyun içine biraz taze zencefil rendeleyin ve demleyin onu. Sonra da limon sıkın bol bol. İnşallah iyi olacaksınız.
Ben sadece limon yiyorum sabaha bir şeyim kalmıyor/

Birsey yapmiyorum kendi geciyor 3-5 günde zaten. Bu tarz hastalik en uzun 10gun filan sürmüştür. Herseyde ilaç almayı sevmem, agri kesiciyi dahi dayanabiliyorsam içmem. Çay için yeter.

Akşam yatmadan sıcak dus, yatarken sırt ve göğüs ve ayakların altına viks, başucuna ortadan ikiye kesilmiş soğan, gunduz mumkunse bol sarımsak ve limonlu tavuk corbasi, ADACAYI!!! ( bu direkt antibiyotik), gün-de 3 kere içine bolca karabiber tozu, zencefil tozu, biraz tarcın ve bal karıştırılmış üzüm pekmezi ( sonrasında su içilmeyecek Bir sure). Bir de elma çayı. Bunlar efsane. Bizim evde allahin izniyle en fazla 3 günde geçer hem grip hem oksuruk.

Birsey yapmiyorum kendi geciyor 3-5 günde zaten. Bu tarz hastalik en uzun 10gun filan sürmüştür. Herseyde ilaç almayı sevmem, agri kesiciyi dahi dayanabiliyorsam içmem. Çay için yeter.
İlaçlar da hemen tedavi etmiyor bana göre.O yüzden ben de tercih etmiyorum ilacı.

Şimdi çok kesin bir tarif veriyorum. Suyun içine biraz taze zencefil rendeleyin ve demleyin onu. Sonra da limon sıkın bol bol. İnşallah iyi olacaksınız.
Ben sadece limon yiyorum sabaha bir şeyim kalmıyor/
Limonu yemeklere yakıştırmıyorum ben o yüzden herhangi bir yemeğe sıkmadan ağzıma atıyorum.Ya da sıcak suya koyup çay gibi içmeyi seviyorum.

Ben nezle grip vb. Icin bir iki limonu sıkıp tuz atiyorum ve ohhh gozum aciliyor.

Oksuruk icinse ayagimin altina vicks surup corap giyiyorum. Oksurdukce su iciyorum. Balli limonlu karabiberli de fena degil. Uyutmayan, bunlarla gecmeyen illetse mecburen oksuruk surubu... Gecmis olsun.

Taze zencefili böyle havuç doğrar gibi doğrayın mercimek çorbasında kaynasın. Sonra kırt kırt yiyin gitsin çorbayla.

Ne öksürük kalır ne nezle. Acı olacak ama dayanın

Bol bol sarmısak soğan ve bal zencefil karışımı.Ama yine de dr ye git,öksürüğünün sebebi alerjik ise sana antiellerjik bir şey verir

Back