Çocuk Hastalıkları Neye alerjisi var bulamıyorum.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

The Good Doctor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2017
195
366
33
Merhabalar konum tasinmazsa sevinirim öncelikle.

9 aylik bi kizim var gecen hafta alerji oldu kizlar yogurt yedikten sonra tüm vücudu kabardı anne sutu almiyodu zaten mamayla besleniyodu.Dr a gittik bi antihistaminik verdi su en bilindik olani neyse ilaci veriyorum sönüyo mama yiyince tekrar kabariyo.Mamayi degistirdim olmadi.sanirim inek sutu alerjisi dedim tekrar gpturdum dr a kan verdik o da bize hipoalerjenik bi mama verdi.Bu mamayla cok alerji olmadi ama yine de tek tuk vardi.mamadan baska bise vermedim sirf anlamak icin ama yok az önce sonuclarini aldim negatif cikmis inek suti ve polen baktirmistim yok yok.ben anlamiyorum valla elim kolum baglandi,bulamiyorum ne ç.deterjanini deistirdim ne baska bise zaten koku falanda sıkmıyoruz evde ama gecmiyo cocugun alerjisi.

Tekrar belirteyim oldugu gün yoğurt,mercimek corbasi,elma,muz yemisti sonra mama yedikce devam etti.bu zamana kadar da olmamisti gözden kaçirdıgim bisey var mi neye bakmaliyim sizce?

Alerji normalde tükettiği gıdaya yada kullandığınız deterjana karşı birden de gelişebilir.
Farklı bir şey kullanmadık kısmına çok takılmayın.
Biberonları steril edin, kullandığınız deterjanları gözden geçirin, bir de öyle deneyin

Herşeyi tek tek verin,karıştırmayın derim.
Çorba yapacaksanız tek sebze ile yapın atıyorum. Baktınız sorun olmadı o sebzenin yanına başka sebze ekleyerek deneyin. Böylr böyle çoğaltabilirsiniz alternatifleri ve tabi ne alerji yapıyor onu da bulursunuz.
Ek gıdaya ilk başlarken de genelde herşeyi teker teker verdiriyor doktorlar.

Bebekler için alerji testi yapılabiliyorsa yaptırın isterseniz, protein alerjim var mesela süt yumurta ve türevleri her besine reaksiyon gösteriyorum. Geçmiş olsun bebişe.

Bebeklerde sonuç negatif çıksa da bu alerji olmadığı anlamına gelmiyor diye biliyorum. Eğer inek sütü proteinine alerjisi varsa hemen iyileşme gozlemlemeyi beklemeyin çünkü vücudun o proteinden arınması bir ayı bulabilir ama üç gün içerisinde bebekte rahatlama görülür. Sadece deri döküntüsü mu var? Sindirim sisteminde ya da solunum yollarında bir sorun var mı? Bir de alerji için deri testi mı yaptırdınız? Bir gastroenteroloji uzmanına gitmeniz daha faydalı olacaktır.

Onemli olan tepkidir. Test sonucuna cok takilmayin. Cok kucuk olduklari icin negatif cikiyo olabilir. En dogrusu 5 yasindan sonra belli olur. Alerjik bebek mamalari bikac cesit. Onlardan deneyin birde. Gecmis olsun

Oğlumun muza alerjisi var sizin saydıklarınız içinde. Onun dışında biçok şeye.. Deterjan yerine sabuntozu kullanıyoruz ek durulama yapıyorum ona da. Siz deri ve besin alerjilerine detaylı olarak baktırın. Genelde 3 yaşın altında alerji testi doğru sonuç vermez derler ama aslında öyle bi şey yokmuş. İyi bi doktor bulursanız o sizi yönlendirecektir zaten. Tavsiyem immünoloji uzmanıyla görüşmeniz.

X