• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

New York tuvaletleri cinsiyet ayrımcılığına son verdi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
1021338667.jpg

New York tuvaletleri cinsiyet ayrımcılığına son verdi
© AP Photo/ Toby Talbot
YAŞAM
20:59 07.03.2016URL'yi kısaltın
020700
New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, trans bireylerin cinsiyet kimliklerine uygun tuvaletleri kullanmalarının önünü açan bir kararname imzaladı.
Tuvalete girmek isteyen New Yorkluların, biyolojik cinsiyetlerini kanıtlamak için kimlik kartı, sağlık belgesi ya da herhangi bir döküman ibraz etmesi yönündeki uygulama da çıkarılan kararnameyle iptal edildi.

Belediye başkanlığının aldığı kararın, parklar, havuzlar, kamu kurumları da dahil o New York yönetiminin sahip olduğu tüm binalarda geçerli olacağı ifade edildi.
Capture.JPG

ABD genelinde yoğun olarak tartışılan ‘cinsiyetsiz tuvaletler’ uygulaması, ilk olarak geçen yıl Texas eyaletindeki Houston’da uygulamaya geçirilmiş. Ancak karar, Cumhuriyetçilerin yoğun olduğu bölgede yapılan halk oylamasıyla iptal edilmişti.

http://tr.sputniknews.com/yasam/20160307/1021338888/new-york-cinsiyetsiz-tuvalet.html#ixzz42JOOEPht

Erkeklerin kullandığı tuvalete girmem ben.
Pis mi temiz mi belli değil
Hoş kadınların ki aynı.
Ellerini bile yıkamıyorlar ıyk

en iyisi kendi tuvaletini yanında taşıyacaksın kesin o da çıkar zamanla :27:

Bence umumi wc ler için gereksiz uygulama..
Cinsiyet ayrımcılığına heladan başlamak saçma..
Önce iş hayatından başlanmalı, şimdiki yaşam koşullarında halen kadın erkek ayrımını güden tüm toplumlarda zor, suistimale açık. Bu dünyada insanların bir birine bakış açısı değişmeden, heleki abd nin ırkçı tutum bakışını değiştirmeden wc de cinsiyet ayrımcılığından başlanması komik olmuş..

Bence umumi wc ler için gereksiz uygulama..
Cinsiyet ayrımcılığına heladan başlamak saçma..
Önce iş hayatından başlanmalı, şimdiki yaşam koşullarında halen kadın erkek ayrımını güden tüm toplumlarda zor, suistimale açık. Bu dünyada insanların bir birine bakış açısı değişmeden, heleki abd nin ırkçı tutum bakışını değiştirmeden wc de cinsiyet ayrımcılığından başlanması komik olmuş..

kadın erkek ayrımına karşı çıkmaktan ziyade LGBT liler içinmiş gibi geldi ama bilemiyorum:KK53:

kadın erkek ayrımına karşı çıkmaktan ziyade LGBT liler içinmiş gibi geldi ama bilemiyorum:KK53:
Olabilir:KK64:
Ama onlar içinde suistimale açık günümüz koşullarında..
Ne diyelim, ortak işeme alanlarında onlara mutluluklar dilemek düşer bize :KK53:

cinsiyet ayrımının en gerekli olduğu yer bence wc lerdi yaa, çıkıp ellerimi yıkıycam adam dikilmiş yan tarafta:KK53:
kokusu da cabası:KK51: diğer alanlara getirsinler bu yenilikleri:KK12:
zaten aile wc leri vardı çocukları götürebilmek için, gereksiz olmuş yaneeee:KK50:

Yok yahu Abd ye de (tek eyalete)geçen sene gelip geldiği gibi kalkmış zaten.

Haberde kaldırıldığı söylenen wc ye girerken kimlik sorgulanması:KK57:

Biz bok hususunda da olsa Abd den daha özgürlükçüyüz demek , aç bakalım kadın mısın erkek misim ispatı yok bizde en azından .

Harbiden ya güzel falan değil bence,neresi güzel.İnsan rahat edemez ki o ne öyle karışık kuruşuk :KK53:

Back