• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

New York-İstanbul yolculuğu 24 dakika!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
New York-İstanbul yolculuğu 24 dakika!
30/01/2016 11:03
Facebook'ta Paylaş

RADİKAL - Bu tasarım hayata geçirebilirse, ABD’nin New York kentinden İstanbul’a şu anda 11 saatte yapılan uçuşlar 24 dakikaya düşebilir.

Ancak bu kadar hızlı giden uçağın oluşacak ısıya dayanıp dayanamayacağı konusunda şüpheler var. NASA ile birlikte çalışan uçak mühendisi Joseph Hazeltine, bu soruna çözüm olarak uçağın burnuna yerleştirilecek bir bölümle uçağın havayı emmesini önerdi. Hazeltine, bu sayede uçağın soğuyacağını anlattı. (Hürriyet)
http://www.radikal.com.tr/hayat/new-york-istanbul-yolculugu-24-dakika-1502407

vayy anasını.. bi newyork yapıp geliriss ozaman :KK53:

Biz burada Anadolu yakasından Avrupa yakasına özel araçla 1,5 saatte gidiyoruz oda trafik orta derecede olunca daha geçen hafta eşim 3 saatte geldi. Allah tan sadece eğitim için düşünsene İstanbul-dalaman okadar saat bile değil uçağın gözünü seveyim büyük rahatlık keşke hiç trafik olmasa ayy içim şişti:KK14:

ben bugün bi gidip geleyim arkadaşlar pazar gezmesi... Malum haftasonları sıkılıyorum:cool:

Bir zamanlar bir concorde vardı hatırlar mısınız bilmem. Ses hızının üzerine çıkıyordu. Güvenliği yok denecek kadar az, maliyeti yüksek, biletleri aşırı pahalı ve yolcu kapasitesi az olduğu için kaldırılmıştı 2000li yılların başında.

Bir zamanlar bir concorde vardı hatırlar mısınız bilmem. Ses hızının üzerine çıkıyordu. Güvenliği yok denecek kadar az, maliyeti yüksek, biletleri aşırı pahalı ve yolcu kapasitesi az olduğu için kaldırılmıştı 2000li yılların başında.

Evet! Sanirim en son paris yolculugunda bir ucak düsmüstü ve ucakta herkes ölmüstü. O ucakta yillardir bileti icin para biriktiren insanlar vardi. Cok üzülmüstüm o zaman. Aslinda teknoloji ilerledi, yani Concorde ile tekrar denemeler yapilabilir.

Evet! Sanirim en son paris yolculugunda bir ucak düsmüstü ve ucakta herkes ölmüstü. O ucakta yillardir bileti icin para biriktiren insanlar vardi. Cok üzülmüstüm o zaman. Aslinda teknoloji ilerledi, yani Concorde ile tekrar denemeler yapilabilir.

Bana kalırsa ışınlayabilecek teknoloji bile var dünya üzerinde ama alıştıra alıştıra sunuyorlar bize. Ses hızında güvenli uçaklar yapılabilir mi, bence yapılabilir. Ama yapılır mı, ne zaman yapılır bilmiyorum...

Bana kalırsa ışınlayabilecek teknoloji bile var dünya üzerinde ama alıştıra alıştıra sunuyorlar bize. Ses hızında güvenli uçaklar yapılabilir mi, bence yapılabilir. Ama yapılır mı, ne zaman yapılır bilmiyorum...

Daha demin vikipedi'de baktimda, bu Concorde ucagin sadece 1 tek kazasi olmus o'da 2000 yilindaymis, ki ucak,60'li yillarin sonundan beri kullaniliyormus. Yani o kadarda güvensiz degilmis. O kazadan sonra ve 9/11 olduktan sonra bilet satisi azaldigindan kaldirilmis.

Cia gibi ajanlar ne teknikler üretiyorlardir fakat topluma göstermiyorlar dedigin gibi. Topluma yavas yavas bu teknoloji veriliyor.

Çok süper olurdu. Her ABD-İstanbul uçuşumda uçakta saat sayarken bunun hayalini kurarım. Bir roket olsa, valla ucuna oturtup fırlatsalar beni, hemen varsam gideceğim yere filan. Bir de bir umut dolu inanışım vardır. " Birgün 'biz eskiden Bu yolu 11 saatte giderdik bee'diyeceğim." diye. Çocuklarım torunlarım inanamayacak. O ka fark olacak yani.

Back