• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Netflix'ten akım yaratan filmle ilgili uyarı: Kendinize zarar vermeyin

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
1036918340.jpg

Netflix'ten akım yaratan filmle ilgili uyarı: Kendinize zarar vermeyin
Netflix
YAŞAM
14:57 03.01.2019URL'yi kısaltın
0 24
Sandra Bullock’un başrolde yer aldığı 'Bird Box' isimli ve yayınlanmaya başladığı ilk haftada 45 milyonun üzerinde izlenme sayısına ulaşan film, aynı zamanda bir 'challenge'ı da beraberinde getirdi. Netflix ise, yapımın yol açtığı akım için dikkatli olma uyarısında bulundu.

Netflix US

✔@netflix

https://twitter.com/netflix/status/1080525103593512962

Can’t believe I have to say this, but: PLEASE DO NOT HURT YOURSELVES WITH THIS BIRD BOX CHALLENGE. We don’t know how this started, and we appreciate the love, but Boy and Girl have just one wish for 2019 and it is that you not end up in the hospital due to memes.

Bird Box filmindeki karakterler, hikayeye göre görüldükleri takdirde insanların kendilerini öldürmesine neden olan şeytani varlıklara karşı kendilerini korumak için göz bağları takmak ve bir nehirde seyahat etmek zorunda kalıyor.

Filmin bu konsepti ise sosyal medyada yeni bir akıma yol açtı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, filmde olduğu gibi gözlerini bağlayarak günlük rutinlerine devam etmeye çalışıyor.

Netflix ise, yayılan bu akımdan ötürü bir 'uyarı' paylaşımında bulunarak "Bunu söylemek zorunda kaldığım için üzgünüm, ama Bird Box 'challenge' esnasında kendinize zarar vermeyin. Bunun nasıl başladığını biliyoruz, gelen sevgiye minnettarız ancak 2019'da sonu hastanede biten paylaşımlar görmek istemeyiz" ifadelerine yer verdi.

Bu yeni akım ise, sosyal medyada hızla yayılmaya devam ediyor.

https://tr.sputniknews.com/yasam/201901031036918410-netflixten-akim-yaratan-filmle-ilgili-uyari/

bu filmi geçen gün seyrettim güzel film de akım yaratacak kadar değil yahu, haber linkindeki videodaki insanlar resmen kafayı yemiş:KK53::KK53:

Niye bu kadar abartmışlar anlamadım
Kızım seyrediyor. Yorumu sadece "izlenebilir fena değil "oldu.

Niye bu kadar abartmışlar anlamadım
Kızım seyrediyor. Yorumu sadece "izlenebilir fena değil "oldu.

aynen eğlenceli bi akşam geçirmelik, çocuğunun kafasını kıracaktı adam deli mi ne el kadar bebek, filmden anladığı bile yok

Film guzeldi bence.insanlar challenge yapacak sey ariyor zaten vesile olmus bi yerde :)

şu challenge bu challenge... millet manyadı ya.

bu filmi geçen gün seyrettim güzel film de akım yaratacak kadar değil yahu, haber linkindeki videodaki insanlar resmen kafayı yemiş:KK53::KK53:
İnsanlar ne yapacağını şaşırdı, film muhteşem değildi, hatta benim film standartlarıma göre sıradan bile diyebiliriz, biraz walking dead biraz outcastvari bir film, neyin akımına kapıldılar :KK70:

İnsanlar ne yapacağını şaşırdı, film muhteşem değildi, hatta benim film standartlarıma göre sıradan bile diyebiliriz, biraz walking dead biraz outcastvari bir film, neyin akımına kapıldılar :KK70:

ay sorma eşim beğenmedi senin yüzünden 2 saatim gitti diye vır vır :KK48: otur izle işte adam ne bekliyosun ki film işte:KK53:

Korku-gerilim filmlerini düşününce bu film şok etkisi yaratmıyor ama seyredilir mi seyredilir, ne yapsın adam filmi dişine göre bulmamıştır:KK53:

yani buna korku değil drama diyebiliriz bence de...

Aile temalı filmler vardır ya, onlar gibi algılayıp seyrettim :))) film de bir aksiyon yoktu, oyuncular sağlamdı, onun hatrına gider deyip sonuna kadar izledim :KK70:
sana kim izlettirdi:KK48: valla ben bi daha eşime film önermicem sanki onun önerileri çok güzel, geçen ne olduğunu bile hatırlayamadım bi amerikan filminde 3 saat mahkeme izledim yaw, öcümü aldım artık öyle düşünüyorum :D

sana kim izlettirdi:KK48: valla ben bi daha eşime film önermicem sanki onun önerileri çok güzel, geçen ne olduğunu bile hatırlayamadım bi amerikan filminde 3 saat mahkeme izledim yaw, öcümü aldım artık öyle düşünüyorum :KK70:
Eşim :KK70:beraber izledik ikimizde tam not veremedik filme ama onun sevdiği oyuncularla benimkiler birleşince hadi bitirelim dedik :KK70:

Niye 3 saat izledin, ben sıkılınca filme devam etmeyeceğim sen takıl diyorum, mesela matrix beni hiç sarmamıştı, filmin 20. dakikasında sızmışım :KK70:

Eşim :KK70:beraber izledik ikimizde tam not veremedik filme ama onun sevdiği oyuncularla benimkiler birleşince hadi bitirelim dedik :KK70:

Niye 3 saat izledin, ben sıkılınca filme devam etmeyeceğim sen takıl diyorum, mesela matrix beni hiç sarmamıştı, filmin 20. dakikasında sızmışım :KK70:

ay ne bileyim kafam şişti objection da objection:KK53: oyun bozanlık yapmayım dedim herhalde:KK53:

Ben begenmedim. Ne bicim mutlu son o oyle..:KK33: Yaratigi da goremedik zaten..:KK62:

ben sevdim, gerilimi güzel vermişler gerçekten.. bir an öyle bir ortamda kalsam ne yapardım diye düşündüm de hey yavrum hey günde 452457 tane troll yiyememiş bizi eyyy canavar sen kimsin yea derdim :27:

O da ne demek? Turkceye yeni kelimeler katmissiniz..:KK48:
sen gittin gideli biz farklı bi dil konuşuyoruz, bunu da öğrenmen lazım:KK48: desem de inanma:KK48: yani demek istedim ki, belki filmi izlemeyen vardı ama sen filmin sonunu söyledin:KK48: yani game of thrones sonunu söylemek gibi değilse de bişey yani:KK48:

Son düzenleme:
sen gittin gideli biz farklı bi dil konuşuyoruz, bunu da öğrenmen lazım:KK48: desem de inanma:KK48: yani demek istedim ki, belki filmi izlemeyen vardı ama sen filmin sonunu söyledin:KK48: yani game of thrones sonunu söylemek gibi değilse de bişey yani:KK48:
Yok yav, gizli kapakli soyledim, sen izledigin icin anlamissindir..:KK45:Hem amaan, seyretmesinler zaten, pek matah bir film degil.. Harcanan zamana yazik.. Biz de cok konusuluyor, nedir acaba deyip seyrettik bir hevesle. Belki de ondan begenmemisimdir.:dondurma:

Hakikatten de bir suru yabanci kelime eklenmis Turkceye biz gideli.. Gencler Turkcelestirilmis Ingilizce kelimelerle doldurmuslar. Kanka olmus bro, okey aldiniz mi, komentlesmek, chalange yapmak, cam (kamera), stalklamak, fail, fake vesaire gibi.. Yiyecekler de oyle, waffle, chees cake, ceri domates filan..:KK22:

Back