• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nestle, çocuk köleler çalıştırmakla suçlanıyor

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
nestle-cocuk-koleler-calistirmakla-suclaniyor-103811-5.jpg


Merkezi Vevey, İsviçre'de bulunan, dünyanın en büyük yiyecek ve içecek üreticilerinden Nestle, Fildişi Sahilleri'nde kakao toplamak için çocuk köleler kullanmakla itham ediliyor ve ABD'de mahkeme karşısına çıkacak.

"NESTLE İNSAN HAKLARI İHLALLERİNDE BULUNDU"

Nestle'nin çocuk köleliği politikalarının eski mağdurları Nestle ve Archer-Daniels-Midland Co ile Cargill Şirketi'nin Fildişi Sahilleri'nden kakao satın alarak insan hakları ihlallerinde bulunduğunu iddia ediyor.

"ÇOCUK KÖLELİĞİ SORUNUNUN FARKINDALARDI"

Metro.co.uk'de yeralan habere göre, davacılar, şirketlerin çocuk köleliği sorunun farkında olmalarına rağmen en ucuz kakaoyu satın alabilmek için yerel çiftçilere maddi ve teknik yardım sunduğunu iddia ediyor.

Dava, kısmen 2013'te daha alt mahkemelerden hakimlerin Yüksek Mahkeme'nin 2013 tarihli kararını nasıl yorumladığına odaklandı.

Amerikan Ticaret Odası'nın da aralarında bulunduğu birkaç iş grubu mahkemenin davaya bakması gerektiğini söylüyor.
 
Kölelik hala yaşıyor. İnsanlar bi kac dolar gibi komik ücretler karşılığı iş güvenliği olmadan saatlerce çalıştırılıyor. Sistem bu işleyişe gore gayette şekillendirilmiş. Köleliğin yaşı da yok.
 
Fildişi sahillerinde kakao toplayan işçilerin ilk kez çikolata gördükleri bir video vardı. Adam biten çikolata kabını eve götürebilir miyim diye soruyor. O kadar ilginç bir şey yani onun için.. Çok acı..
 
çok acı gerçekten çok acı

o çocuklar insanlar saatlerce uğruna çalıştıkları yiyeceklerin tadını bile bilmiyor
 
Back