• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nescafe içtikten sonra midem bulandı

Yenilenen nescafe 3 in 1'lerden içtiyseniz olmuş olabilir.

Benimde geçenlerde en son içişimde midemi bulandırdı. Bende içmemeyi düşünüyorum artık. Zaten içen birisi değildim son zamanlarda takılmıştım sürekli içiyodum. Ondan sonra içmedim bi daha.

Ben de ne zaman Nescafe içsem çarpıntı oluyor, elim ayağım titriyor. Mesela fincan fincan türk kahvesi içeyim asla dokunmaz ama yarım bardak Nescafe bile kötü yapıyor beni.

Nasıl ki aşamalaro_O Evde bulundurmam ama ikram edince içiyorum arada.Tabii ki türk kahvesi tahtından asla inmez:)

Nescafenin İçeriğinde Neler Var?
Temel maddesi kalitesi düşük kahve çekirdeği
ama bunun yanında bulunanlar:
Yapay şeker
Kahve beyazlatıcısı (3’ü 1 arada kullananlar için)
Glikoz şurubu
Bitkisel yağ (hidrojinize)
Asit düzenleyici (dipotasum fosfat,sodyum polifosfat, trisodyum sitrat)
Süt proteini
Emülgatör
Topaklanmayı önleyen madde
Tuz
Kıvamı arttıran madde
Aroma sağlayıcılar
Çözünebilir kahve
Buğday yani gluten.

Nescafe için kullanılan kahve çekirdekleri en kalitesiz olanlardır.
İçine eklenen katkı maddeleri ile bu kalitesiz çekirdeklerin kötü lezzeti ve kokusu bastırılır.
Nescafe üretim aşamasında önce dondurulan,sonra ısıtılan kahve çekirdeğinde zaten faydalı hiç bir içerik de kalmıyor.
Web'de konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Canan Karatay'ın konuyla ilgili görüşleri de şöyle.

Eklentiler

• IMG_1428.webp
    IMG_1428.webp
    80,8 KB · Görüntüleme: 87
  • IMG_1429.webp
    IMG_1429.webp
    70 KB · Görüntüleme: 68
bende de içtikten sonra nefes darlığı, çarpıntı ve ellerimde titreme oluyor. ama günde bir kere içiyorum yine de etkilerini görüyorum daha fazla içersem başım dönüyor

bende de içtikten sonra nefes darlığı, çarpıntı ve ellerimde titreme oluyor. ama günde bir kere içiyorum yine de etkilerini görüyorum daha fazla içersem başım dönüyor
Bence içmeyin sağlınız daha önemli ben eve nescafe hiç almam ikram edilince içtim aynı sizin dediğiniz gibi kötü etkisini gördüm.

tam bi kahve bagimlisiyim.gunde en az 2 tane nescafe 2 tane turk kahvesi icerim.bagimlilik gibi bisey icmeyince baş agrisi tutuyor

Nescafe gercek bu kadar kotu birsey mi? Bende 3 u bir aradalar gilsn oluyo ya onlari hic sevemedim acaip sunu geliyor

Ben sabah aç karnına nescafe içip kustuğumu bilirim. Ben de içmiyorum yıllardır sadece türk kahvesi ayda bir.

Türk kahveside bana çarpıntı yapıyodu ve kalbim sıkışıyodu bazen.Şimdi 2 haftada 1 falan anca içiyorum.

Kahve virali gibi olmuş bu konu da.

Filtre kahve candır der giderim.

Back
X