Nereye açsam bilemedim,yardımcı olursanız sevinirim :)

YesilMercimek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
651
4
68
Antalya
Merhaba kızlar annemin bir huyu var,yumurta kabuklarını yiyor. Yani bildiğiniz yumurtanın kabuğunu zarından ayırıyor yıkıyor kaynatıyor tuzluyor temizliyor ve yiyor. Aynı şekilde çaydanlık diplerindeki kireçlere resmen aşık.Bunun demir eksikliğine bağlı olduğunu biliyoruz,kanı çok düşük. Bunu bir doktor okuyorsa daha önceden hiç böyle birşey duymuş mu sormak istiyor,kendi de normal olmadığını biliyor. Ama yiyiyor. Bunun gibi şeyler tüketen var mı?:55:

Yumurta kabuğu yemenin kemik erimesine iyi geldğini söyleyenler duymuştumda yiyenine rastlamadım kireç falan enteresan geldi Allah yardım etsin.Magnezyum eksikliği falan olabilirmi kalsiyum ya da ne bilim ya üzüldüm ne dertler var şu dünyada üzüldüm

Yumurta kabuğu en güzel kalsiyum. :42:
Hatta derler çocuklara yumurta kabuğunu un haline getirin arada yedirin diye. Kemikleri güçlendirirmiş.
Kireç konusunda ise evet daha önce duydum. Hatta özellikle gebelikte kansız bayanlar toprak, kireç aşerermiş. Demir tedavisi gördü mü hiç anneniz?

Yumurta kabuğu en güzel kalsiyum. :42:
Hatta derler çocuklara yumurta kabuğunu un haline getirin arada yedirin diye. Kemikleri güçlendirirmiş.
Kireç konusunda ise evet daha önce duydum. Hatta özellikle gebelikte kansız bayanlar toprak, kireç aşerermiş. Demir tedavisi gördü mü hiç anneniz?
Ferro Sanol Duodenal kullanmasını önerdi doktoru,ama annemde mide rahatsızlığı var mahvediyor midesini,kullanamıyor

Yumurta kabuğu yemenin kemik erimesine iyi geldğini söyleyenler duymuştumda yiyenine rastlamadım kireç falan enteresan geldi Allah yardım etsin.Magnezyum eksikliği falan olabilirmi kalsiyum ya da ne bilim ya üzüldüm ne dertler var şu dünyada üzüldüm
demir eksikliği demişlerdi :26:
daha önce hiç duymadım. annenizin çocukluktan gelen bir alışkanlığı herhalde.

çok uzun zamandır yiyiyormuş

Demir eksikliğindendir
Çocuklarda yer toprak falan,bende yerdim küçükken
Sigara külüde yiyenler oluyor
Ee doktora sormadınız mı,demir eksikliğinden mi diye ?

eveet ben duydum demir eksikliği yapıyor öyle şeyler
benim annem de hamileyken sigara küllerini yemek istiyormuş:1:
toprak yiyesi gelenler falan da var
bir an önce demir ilaçlarını alsın

Back