Nereden, nasıl başlamalıyım?

Leopardesenlitayt

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2016
127
126
Merhaba, 30 yaşımda, üniversiteye başlayıp bitiremeyişimin 10.yılında 90 kilo ve evliyim. Okulumu bitirmeli, 30 kilo fazlamı vermeli ve yaşam isteğimi geri kazanmalıyım ama nasıl olacak bilmiyorum. Uzun bir zaman sıkıntılarımı tek başıma çözmeye çalıştım ve sanırım evlenene kadar da bunu başardım ama artık yapamıyorum. Herşeyin üstüne kocamın ilgisizliği, isteksizliği, evlilik borçları beni darmadağın etti. Spor salonuna başladım ama bir gidiyorum bir gitmiyorum. Oturup televizyon izliyor,internette zaman öldürüyor, evi temizliyor kedilerimle uğraşıyorum ama beni bir adım öteye götürecek hiçbir şey yapmıyorum. Böyle zamanlardan geçen varsa ya da hala yaşayan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Görüşmek üzere.

Benzer durumda olan biri olarak,

Önce sağlık ocağına gidip kilo veremiyorum tahlilleri yaptırın
Sonuçları alıp diyetisyene gidin
Spor salonuna haftada en az 4 kez gidin
Bakiminiza zaman ayırın haftada 1 gün bakım günü olsun mesela
1 ay diyet ve spor ile 3-4 kg verdiğinizi görünce zaten moral yükselecek
Okulu bitirme cabaniza girişin
Seneye bu zamanlar 60 kg fit okullu bir hatun olun..

Bunlar iyi hoş da nasıl yapacağım derseniz. Yapacaksiniz. Kimler kimler yapıyor ben de yapacağım diyeceksiniz.. vücudum değerli onu en iyi haline getirecegim diyeceksiniz.. arada kaçamak yapınca aglamayacak Leslie nin 3 miles videosunu açıp o kaçamağın bedelini ödeyip oh diyeceksiniz..

32 yaşındayım 88 kiloydum 58 idim.. 5 aydır spor yapıyorum 77 kiloyum su an.. kar yağmur regl yorgunluk evde yemek yok misafir gelecek şu bu demeden gidiyorum spora.. 4 yaşında kızımı da goturuyorum.. ona örnek oluyorum.. Spor yapmak hayatının bi parçası olsun diye.. Sağlıklı beslenmeye çalışıyorum çok beceremedim ama yilmak yok.. ve yazmam bitirmem gereken yüksek lisansim var.. bi de sigarayı birakmaliyim.. İnanın sizi anlıyorum! :)

Bana da gaz lazım ya tüm herşeyi bırakıp yatasım var ama az önce okulda kaydı yeniledim kapı gibi sınavlarım var. öfff benden akıl çıkmaz ama destek çıkabilir oda nasıl olacaksa shjshsjhs .d

O kilo sorunu bendede var artik psikolojikmen çok yıprandım kızımı 83 kiloyla doğum yaptım ilk defa o kiloya ciktim şuan 75 kilo civariyim tartim kirildigi için tartilamiyorum ama tartı varken günlük gram gramda olsa veriyodum tekrar başladım ekmeği kestim nadiren yiyorum glifor iciyorum zayiflamak için arastirdim baya ve istahimi kesiyo mide bulantisi yapsa da birz katlanıyorum sanki vermiş gibi hissediyorum ama tartilamadim malesef 60 â düşmek istiyorum ve kabızlık sorunu olduğu için çok zorlaniyorum sizede allah yardim etsin kilo probleminin üstüne dusersen ozguvenin yerine geleceği ve eşinin bile sana başka gözle bakacagi için herseyi halledersin eminim

75 kiloyu gördüğümde 34 yaşında idim

dedim ki 35 ten sonra kilo zor verilir

azmettim 60 oldum

36 yaşındayım 6 yaşında çocuğum geçerli bir mesleğim var

bu sene üniversite sınavına girdim

yeniden kayıt oldum

hem iş hem ev hem çocuk hem de yeni üniversite

bakalım hayatım nasıl olacak

o çemberden çıkın

gidin halk eğitim kursuna yazılın en azından

ortam değişir hareket gelir hayatınıza

Şöyle yap, böyle yap demeyeceğim, çünkü eminim sende neler yapman gerektiğini biliyorsun. Hep başlayıp yarıda bırakıyorsun. Çünkü iyi şeylerin senin de başına gelebileceğine inanmıyorsun. İyi şeylerin kaderle filan alakası yok. Çalışmakla alakası var. Birinin genetik yapısı zayıf olabilir ama sende yemezsen bak nasıl zayıflıyorsun. Birileri sırf zeki diye üni kazanıp bitirmedi. Gayret ettikleri için okudular ve bitti o okul.
Bence pskologa git, versin o gazı sana :) Ben öyle toparlamıştım biraz. o zamanlar.

Öncelikle tavsiyeleriniz için hepinize teşekkür ederim. Beni en çok zorlayan bir başka konu var. Evliliğim. Eşim iki işte çalışıyor, gerçi tek işteyken de aynıydı, bu sebeple sorunlarımı, sıkıntılarımı anlamıyor. Tartışıyoruz ama bir sonuca varamıyoruz çünkü yorgun ve uyumak istiyor. İzinli günümde oturup konuşalım diyor, izinli günü gelince konuyu açmayı erteliyor, ben açınca, ki genelde yemekten sonra oluyor bu, anlamıyor ya da sorununu anlatmıyor bu kısır döngü hep devam ediyor. Daha bir konuyu sonuca bağlamadık. 3 yıldır evliyim ve evlilik denen şeyden hiçbir şey anlamadım. Bu aramızdaki saçmasapan durum yüzünden bu kilo almam ve diğer şeyler galiba. Ağlatmaktan gözlerim şişti ve kafam darmadağın. Saçmaladıysam affola. İçimi dökmek istedim. İyi geceler.

Ben de varım kaç kilo olduğumu bile bilmiyorum suan ama tahminen 80 hız limitiyle gidiyorum nereye toslayacagim i bilmiyorum Kendime hiç bakmıyorum okul da yok iki çocukla evin içinde tepiniyorum

Şöyle düşünüyorum;
Ben de bir aralar spor yapmak istiyordum. Okul olduğu zaman, okuldan geldikten hemen sonra sporumu yapardım.
Okullar tatil oluncada sürekli yatmaktan asla yerimden kalkıpta spor yapamazdım.

Yani bence siz kendinize dışarda bir sosyal ortam hazırlayın.Hayatınız hareketlenir, enerji bulursunuz kendinizde.

Herşeyin üstüne kocamın ilgisizliği, isteksizliği, evlilik borçları beni darmadağın etti.

Eşinizle konuşmak isteyip de sonuca baglayamadıgınız konu nedir?

Motivasyonunuzun kırılmasını, mutsuzlugunuzu vs anlıyorum ancak önce kendinizi siz düşünmelisiniz.
Hayatınızda yaptıgınız ya da yap(a)madıgınız şeyleri bir başkasına yüklemeyin.

Saglıgınız, egitiminiz ve hayatınızda düzene sokmak istediginiz her ne varsa bunlara başlamak için eşinizden sevgi mi bekliyorsunuz?
Öncelikle siz kendinizi sevin.

Eşiniz "eş" olarak yanınızda olamıyorsa o konuyu ayrı bir başlık altında çözersiniz.
Problemlerinizi birbirine baglayıp önünüzde aşılması güç bir dag gibi büyütmeyi bırakın,
kendinize inanın ve birşeylere emek vermeye başlayın, devamının geldigini de görürsünüz.

Spor salonu isi yas .... sabah kalkiyorsun coookkk erkennn 6 da mesela butun pencere kapi ne varsa aciyorsun evin pis dagibiksa ilk gun evini temizliosunnnn butun gun fazlaliklardan kurtuluyorsun yok ben duzenli derli topluyum diyorsan hafif bir kahvalti ve mis gibi kahveni ictikten sonra kendini disari atiosun yuruyorsun eve eliptik bisiklet alll ve gelince birazda onda tepin bir dus al missss kitap oku ... hobiler edin hergun bim sok a101 gez valla en kral terapidir ... bide bol bol hikaye oku basati hikayeleri ... yavas yavas bilincaltina yerlesir ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…