- 4 Mart 2020
- 462
- -16
- 13
- 33
- Konu Sahibi gamze660gamze
-
Böcek malesef benimde en gerilediğim konu 1 buçuk yıldır oturuyorum ve en sıfırdi. Geçen sene hiç böcek yoktu ama bu sene baya baya böceklerle basım dertteydi. Araştırmam sonucu sc-50 diye bir ilaç buldum 15-20 güne bir ilacliyorum evi. Benimde giriş kat her deliği tikadigim halde bir sekilde balkon ve banyodan ölülerini topluyoruz. Ben o ilaçtan çok memnunum. Hatta geçen kırkayak girmis balkona direk yapışık ölmüşSelam hanimlar. Yaklaşık 1 aydır balkonumda böcek görüyorum üstelik eve de girdiği oldu artık kapı pencere açamıyorum hava da sıcak. Bu böcekler kulağakacan böceği diye biliniyormuş araştırdım ilaç kullanın yazıyordu böcek ilacı aldım balkonun her yerine sıktım yine fayda etmedi ikinci katta oturuyorum üstelik yeni taşındım yani bi on ay kadar anca oluyor geçen sene Ağustos aylarında taşınmıştır ve hiç denk gelmedim şimdi bu böcekler zamanla kendileri gidermi yada ne yapmamı önerirsiniz bu şekilde başına gelen varmı..ayrıca balkonumda birde tahta masam var masa çoktan kullandığım bir masa onun üzerinde geziyorlar hep aldım onuda iyice yıkadım ama içim rahat etmiyor nasıl kurtulurum bu durumdan. Normalde zararsız biricik türüyumus ama ben kötü hissediyorum onları gördüğüm an kaşıntı tutuyor rahatsız oluyorum
Bi bakayım o ilaca. Benimkiler diri olmuyor da bazen ilaç sıkıyorum hala vızır vızır larBöcek malesef benimde en gerilediğim konu 1 buçuk yıldır oturuyorum ve en sıfırdi. Geçen sene hiç böcek yoktu ama bu sene baya baya böceklerle basım dertteydi. Araştırmam sonucu sc-50 diye bir ilaç buldum 15-20 güne bir ilacliyorum evi. Benimde giriş kat her deliği tikadigim halde bir sekilde balkon ve banyodan ölülerini topluyoruz. Ben o ilaçtan çok memnunum. Hatta geçen kırkayak girmis balkona direk yapışık ölmüş
Gider dediğiniz şey nedir balkonun şu borusu gideri mi ben orayı bir bez le poşetle tıkladım yıkamasam da olur silerim yeterki olmasin. Evet ilacı bir marketten almistimGideriniz açık mı? Orayı kapatın öncelikle. Kullandığınız ilaç marketten aldığınız bir şeyse işe yaramaz. Size tavsiyem tarım ilacı almanız. Onlar bu konuda daha başarılı.
Gider dediğiniz şey nedir balkonun şu borusu gideri mi ben orayı bir bez le poşetle tıkladım yıkamasam da olur silerim yeterki olmasin. Evet ilacı bir marketten almistim
Çok teşekkür ederim cevap icin.peki tarım ilacını nerden bulabilirimEvet evet su gideri. Şu anda izin verilmediği için böcek ilaçları çok zayıf etkide. Kalıcı çözüm için kullanmak yetersiz oluyor. Benim aldığım ilacı bir kez kullanıyorsun eve, balkonlara vs. Sonra kapı pencere kapayıp kaçıyorsun 12 saat. Evi havalandırıp, silip öyle giriyorum arkasından da. Çok rahat ediyorum ama hamam böceğinden karıncaya kadar uzak tıtuyor aylarca. O yüzden tarım ilaçları daha etkili diye düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim cevap icin.peki tarım ilacını nerden bulabilirim
Marketten aldıklarınız etkili olmaz. Zaten açık alana yapiyosinuz. O yüzden bahsettiğim ilacı yapin 2 hafta maksimum etkide 2 ayda etkili ama o kadar değil ben her ihtimale karşı 20 güne bir yapıyorum çok şükür memnunum. Bu arada insan sağlığına da zararlı değil bilinen bir firmanın internetten sipariş edebilirsiniz yada eczaneBi bakayım o ilaca. Benimkiler diri olmuyor da bazen ilaç sıkıyorum hala vızır vızır lar
Tamamdır çok saolun ya inşallah ise yarar deneyecegimBahçe eşyaları, tohum, toprak, gübre satan yerler oluyor çarşıda. Onlardan alıyorum ben. Küçük bir kutu hatta bendeki 30 40 ml anca. Suya katıyorum 1 litrelik fısfısla yapıyorum. Böyle anlatırsanız yardımcı olurlar.
Ya işte burda kaldım bende bir masam var ahşap ben bunu mavi renge boyadım yağlı ahşap boyası ile.balkona koydum ve böcekler hep onun üzerindeler.masayı aldım yıkadım bir gün boyunca banyo da bıraktım balkonda sadece bir tane böcek gördüm bir gün boyunca aklıma takıldı acaba masaya mi geliyorlar diye bilemedim napsamKulakböceği tahtayı sever, fındıklıkta falan da çok olur. Annemlerin evde senelerce vardı, ilaç fayda etmiyor onlara, çetin bir böcek ve benim en iğrendiğim böcektir kendisi.. Annemler fare yılan vs için şu sinyalli aletlerden taktırdılar eve, ondan sonra kayboldular.
11 kat mi bende evi taşımak istiyorum bu sebeble bitmezse çıkarım diye düşünmüştüm ama 11 katta bile oluyorlarsa ne diyelimBende de oluyordu çıldırmak üzereydim. Üstelik 11. Kat nasıl çıkıyorlar anlamıyorum. Benim banyo ve balkonda oluyordu. Gümüşçün böceği sanırım. En son bi ilaç getirttim ondan beri çok rahatım. İsmini vermek yasak mı bilmiyorum ama artık gelmiyorlar gelenleri de sabah ölü buluyorum. Her banyonun ışığı açıldığında sağa sola kaçışırlardı. Tam kafayı yemek üzereyken bu ilaç geldi aklıma. Kokusuz kullanışı pratik ve dediğim gibi ayda yılda bir sıktığım köşelerde ölmüş olarak buluyorum. Bir defasında farklı bir yerde bulup üzerine ilacı sıktım 2 dakika olmadan ölmüştü. İçim rahat artık
Nefret ettim.iyice balkonu açmıyorum bir yol.bulup eve de giriyorlar o can sıkıcı.sizindediginiz nedir böcek yemi nerden bulunurkulağa kaçan hep yükseklere tırmanır.tavana bile çıkıyorlardı. ve benim salon kaynıyordu yavrusu anası ,bacısı. karanlıkta çıkıyorlar.mutfağa falan sarıyorlar.
gece üstünde falan yürüyorlarmış. bizden önceki oturanlarda olmuş olmuş bize denk gelmedi hiç.ama zararsız olduklarını bılıyorum.fındık toplarken içimize kaçanları alır atardık.arkadaş yukarıda yazınca aklıma geldi=)
kurutma olayına gelınce.bir tane böcek yemi aldık. kapı arkaları delık olan yerlere her yere sıktık. küçük bir kutu ama etkısı buyukdu.kokusu ağır biraz o yüzden oda değişimi ya da bır yere gittiğinizde yapmanız ıyı olur. şeffaf birşey kuruyunca plastık gıbı oluyor.ölülerini topladık hep.ama odanın her yerınde cenazeleri vardı .eve giren böcek sinek ne varsa öluyordu.ondan sonra hiç görünmediler.sonrakı senelerde tek tük çıktılar.
Ilacin adi neydi acabaBende de oluyordu çıldırmak üzereydim. Üstelik 11. Kat nasıl çıkıyorlar anlamıyorum. Benim banyo ve balkonda oluyordu. Gümüşçün böceği sanırım. En son bi ilaç getirttim ondan beri çok rahatım. İsmini vermek yasak mı bilmiyorum ama artık gelmiyorlar gelenleri de sabah ölü buluyorum. Her banyonun ışığı açıldığında sağa sola kaçışırlardı. Tam kafayı yemek üzereyken bu ilaç geldi aklıma. Kokusuz kullanışı pratik ve dediğim gibi ayda yılda bir sıktığım köşelerde ölmüş olarak buluyorum. Bir defasında farklı bir yerde bulup üzerine ilacı sıktım 2 dakika olmadan ölmüştü. İçim rahat artık
Bayer K-othrine spreyIlacin adi neydi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?