• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Nerden başlamalıyım bebek için

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Cilser

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2020
64
22
3
36
Merhabalar
daha önce tek seferlik demir için test amh için adet gecikmesinde test yaptırdım ama bebek için nerden başlamam gerektiğini bilmiyorum adet oldum ve bir yerlerden başlamak istiyorum
ne yapmam lazım

Hormon testlerinden bahsediyorsanız adetinizin 2. Veya 3. Günü yaptırmalısınız. Doktor size folik asit yazacaktır onu da kullanmalısınız. Tam kan sayımı da yaptırabilirsiniz vitamin değerleriniz için. Ovülasyon testi alıp adet biriminden itibaren yapabilirsiniz. Yumurtlama günlerini öğrenir ve ona göre değerlendirirsiniz. İsterseniz reglinizin 12. Günü kadın doğuma gidip vajinal ultrasonla yumurtalıklarınızın gelişip gelişmediğine de baktırabilirsiniz

Hormon testlerinden bahsediyorsanız adetinizin 2. Veya 3. Günü yaptırmalısınız. Doktor size folik asit yazacaktır onu da kullanmalısınız. Tam kan sayımı da yaptırabilirsiniz vitamin değerleriniz için. Ovülasyon testi alıp adet biriminden itibaren yapabilirsiniz. Yumurtlama günlerini öğrenir ve ona göre değerlendirirsiniz. İsterseniz reglinizin 12. Günü kadın doğuma gidip vajinal ultrasonla yumurtalıklarınızın gelişip gelişmediğine de baktırabilirsiniz
Çok teşekkür ederim Sanırım önce ovulasyon testlerini alıp 12.günü randevu alayım sonrasında yumurtam oluşmuyosa felan problem varsa doktorun istediği tahlilleri yaptırırım

Back